Vinterbird's blog
09-04-2008 - 11:48

Hvordan GTA kan påvirke altingOm meget kort tid sidder du, jeg og ham ovre i den anden lejlighed fra mig og spiller GTA IV.

Men hvilken platform bliver det på? De fleste herinde på Xboxlife ender nok på 360, ligesom jeg selv gør. Men jeg tvivler på at ham ovre i den anden lejlighed vil spille det på 360.

Hvorfor? Fordi at hver gang et GTA spil har været udgivet. Har det været mest populært, og først, på Playstation konsollen. Gennem de sidste 10 år er GTA brandet blevet mere og mere brændt fast, som noget der hører til i Sony land.  Da jeg for 10 år siden spillede GTA3, var det på PS2. Da jeg første gang spillede GTA1 var det på Playstation 1. Dette bliver første gang jeg spiller et GTA på andet end et Sony produkt.

Men grunden til jeg spiller på 360, er fordi at Xbox 360 har et større community, så det bliver nemmere at gennemtæske Skou i spillet, når vi begge spiller på 360. Og så er der selvfølgelig DLC’et i fremtiden.

Men. Vi er gamere. Vi er det hrdcore segment af industrien. Vi ved hvem Cliff Blezsinsky er. Vi ved at GTA4 får DLC. Men det gør den almene bruger, som tager ned i EB af og til for at købe et nyt spil ikke. Han forbinder, ligesom jeg gør, GTA serien med ordet Playstation.

Mange af mine venner her på Aalborg Universitet vidste ikke engang GTA var på vej til Xbox 360. De gik ud fra at det kom på PS3, ligesom alle de andre GTA spil.

Og det er denne opfattelse der kan komme til at skubbe for alvor ved Playstation 3’s magt. Hvis 8/10 mainstreamere forbinder GTA med Playstation. Så går de ud og køber en PS3. Bare for at spille GTA. Og GTA er et spil som er ualmindeligt populært i mainstream land. Det er det spil alle spiller.

Så når det bliver tid til GTA. Så vil jeg sidde og tjekke salgstal når jeg ikke lige spiller GTA. For selvom 360 udgaven nok kommer til at sælge mest. Så kommer PS3 udgaven til at rykke ualmindeligt meget hardware.

GTA 4 kan komme til at ændre på alting, og blive et stort problem for Microsofts fortsatte dominans.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.