Giluc's blog
31-05-2011 - 15:31

Og så lige med ét - puf!

Og med ét. Væk i det sorte, og væk fra alting. Synker ned i det uvisse helt anonymt - men ej forglemt.

Værdsætte, respektere, forstå og formidle. Nøgleordene der skal bruges i denne sammenhæng, de nøgleord der for dig er det allervigtigste. Måske noget af det eneste du har, måske noget af det eneste du får. Men også kun måske - for uvisheden er en tung byrde, der kan virke let at løfte. Man lægger sjældent mærke til den, men når visdommens stærke og lynhurtige uppercut kommer brasende fra neden og pløjer gennem dit forsvar og dit sind, så bliver du overrasket. Og det er måske på præcis dette tidspunkt at du vil forstå, hvorfor du har tabt.

Det er faktisk ikke så kompliceret som det måske lyder. Det betyder blot at vi alle er født til at tabe. Men man kan vælge, hvis man altså vil, at leve for at vinde.

Og det er nu engang det vigtigste. Der er intet galt med at være rød som blod, og lidt rødlighed skal der da også til. Men det er ikke det samfundet har brug for. Det er ikke det vi som individer har brug for. Det er alle de gamle, de gammelkloge, der vil have den slags! Og de elsker det! Mange af dem, i hvert fald. Men de kommer også fra en helt anden tid, så det er ikke noget vi behøves at forstå.

Jeg har før ytret at jeg er glad for strømmen, og at det er en god idé at følge med den. Men jeg har også på det groveste ytret, at vil du være en champion, en superhelt, ham idolet som alle de andre ser op til, så bliver du nødt til at stikke hovedet ovenvande, kigge dig omkring, og tage din beslutning. Og beslutningen er langtfra nødvendigvis at svømme mod strømmen. Du kan jo, hvis det er den slags du altså er til, også vælge at dykke ned på bunden. Helt nede på bunden vil du måske finde noget endnu mere værdifuldt - men det kan også være at du ikke finder noget. Det er bare vigtigt at huske på, at dykker du nedad, så er du ude af syne, og der er ingen der kan se hvor du er. De kan håbe på at du kommer op til vandoverfladen igen, men det er umuligt at vide på forhånd.

Noget der er meget vigtigt at finde dernede, dog, er en stor forsyning ilt. Ellers vil man blot dø.

Dedikeret til poulx/tolvzombier
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.