tue69's blog
30-06-2007 - 16:09

Pessimisten anmelder: WiiSom et resultat af sidste anmeldelse af next-gen konsollerne, der var en ubetinget succes, kaster pessimisten sig endnu engang ud i en hæsblæsende anmeldelse - denne gang af Nintendos nye vidundermaskine: Wii - konsollen der var så specielt, at den i flere måneder blev kendt som "Nintendo Revolution"Wii'en er den klart billigste konsol på markedet, og dermed de SU-afhængiges førstevalg - med en pris i omkanten af 2.000 kr. De håbefulde studerende vil dog få deres livs chok når de første gang lægger øjnene på Nintendo's nye next-gen konsol, hvis design mest af alt minder om en madkasse fra folkeskoledagene. "Den er da lille og handy" - ja, og tudegrim - selv skolebørn fra Cambodia kunne have været mere kreative i udarbejdelsen af designet - så lige på den front er der ikke meget "revolution" at hente, det skulle da lige være at den var revolutionerende grim.

Den studerende vil endvidere undre sig, når han tager "controlleren" ud af æsken, for reelt set er der ikke tale om en controller, mere en meget lousy fjernbetjening til et tv fra kridttiden; 5-6 knapper og et styrepad får næppe mange op i det røde felt - til gengæld medfølger der en såkaldt "nunchuck" en massageapperats-lignende genstand, som bruges til at styre whatever man nu spiller. Fancy!! Nunchucken kobles til controlleren via en tråd, så der bliver god mulighed for at kvæle sig selv, husdyr, børn og naboer i kampens hede...

Dog kommer det største chok når konsollen startes; lortet styres jo ved at man kaster controllerne febrilsk rundt i luften, hvilket jo er lidt tragikomisk, når prisen indikerer, at selv den tarveligste studerende har råd til skidtet - ja tak, men i hans 6 m2 store lejlighed bliver der sgu ikke plads til at bruge den, når man helst skal spasse rundt i på et hektartstort areal som en anden Van Damme. Nu ved jeg ikke om det bare er undertegnede den er galt med, men computerspil skal sgu helst spilles i sin bedste lænestol og ikke mens man flyver rundt i hele lokalet - jamen hvorfor?? Det er jo ikke engang rigtig motion og kan ikke bruges som et argument af forældrene til at købe skidtet til deres overvægtige teenage unger... Jesus...

Spiludvalget er mildest talt ikke oprivende - konsollen kan fåes med "Wii-sports" et spil som gør brug af bevægelsesfølsomheden i controlleren - det vil altså sige, at hvis du skal spille Tennis mod dine kammerater i stuen, så er der 70-80 % chance for at i knalder hinanden i gulvet og smadrer alt stueinventar under kampen. Samme er tilfældet hvis man kaster sig ud i golf, hvor lysekroner, vinduer og rengøringsassistenter er i overhængende fare for at bliver ramt af en vildfaren controller.

Det fedeste ved Next-gen Wii'en er, at den ikke engang er rigtig next-gen. Grafisk set har den samme kunnen som min 92-årige oldefar, hvilket Nintendo har forsøgt at kompensere for, ved at gøre det muligt, at man kan hente gamle skodspil ned fra internettet (selvfølgelig pr. betaling - Nintendo lærer af MS - yes sir!!!) så kan man spille spil fra 1999 på sin Wii, for derefter at konstatere at de havde bedre grafik end Wii-spil udgivet i 2007.. Wtf?? "Jamen Zeldas univers kompenserer for den flotte grafik" - gu gør det ej! Vi vokser allesammen fra at rende rundt og skyde hinanden med usynlige våben i en hektisk omgang røvere og soldater, fortæl mig så, hvorfor det er fedt at skyde med fantasi-pile?? Endvidere skummer Nintendo fløden, ved at udgive gamle klassikere som RE4 i et nyt og improved "Wii-design" - eneste forskel er dog, at man nu skal bruge controlleren til at sigte med... Jamen wauw det gør da bare at man er NØDT TIL at bruge 500 kr. (igen) på at købe spillet.... Føj siger jeg... FØJ!!!

Samlet set strækker jeg mig til at give Wii'en et 6-tal på 13 skalaen, hvilket dog alene gives da jeg er svært tilfreds med at bruge den som brevvægt og tyggelegetøj til hunden - pessimisten anbefaler istedet, at man sætter sig tilrette med sin gameboy.(Det er tilsyneladende nødvendigt at skrive det her - men husk nu venner, Pessimist-indlæggende er skrevet med god brug af sarkasme)

29-06-2007 - 11:06

Pessimisten anmelder: Next Gen konsollerSå er det endnu engang blevet tid til en konsolkrig - denne gang anmeldt af pessimisten, hvilket naturligvis gør den op til 70 % mere troværdig end når andre spilsites anmelder skidtet - ja faktisk vil jeg gå så vidt som at sige, at denne artikel ikke alene er en anmeldelse, det er den skindbarlige sandhed.

Xbox360Den mest skrøbelige konsol på markedet! Hvis rumtemperaturen ikke præcist er på et stadie mellem tempereret og subtropisk klima brænder lortet sammen, hvilket også er tilfældet hvis den placeres under trange forhold, hvilket svarer til en hylde, som ikke er på størrelse med et mellemstort stadion i Danmark.


Flere af de fede ting (live delen og arcade) koster i længden så mange knaster, at selv Mærsk McKinney Møller smider lortet ombord på det første fragtskib med kurs mod de vestindiske øer.

Msn kan man også bruge på sin xbox, men uden et tastatur tager det et årti at føre en fornuftig samtale med sine venner, hvilket til slut resulterer i at de hader dig og sletter dig fra din friendslist - så har du msn, men ingen venner.. Jubii!!! "Men man kan jo bare købe et USB tastatur" - men det finder man først ud af når man ingen venner har, hvilket resulterer i at man har et USB tastatur til at skrive på, men ingen til at skrive til... Hurra for det!!!

Ud over at være tåbelig dyr i drift og brænde sammen hvert 2. minut larmer xboxen som en blanding af et mellemstort colombiansk passagerfly der letter og atombomben over Hieroshima, så hvis du vil spille til lidt ud på nattetimerne kan du godt forvente at blive uvenner med konen, børnene, katten, overboen, viceværten og folk i nabobyerne indenfor en radius af 20 km.

Xbox'en er den billigste next-gen-konsol på markedet, og tillykke med det - men det er da klart når man gang på gang skal kaste ussel mammon efter arcade spil, livetid, "gamerbilleder" og de såkaldte udvidelsespakker.. Hvad f*nden er det iøvrigt for noget?? Det hedder sgu ikke udvidelsespakker, det hedder halvfærdige spil og bondefangeri.

Spiludvalget bliver iøvrigt overtrumfet af gameboyen.

Playstation


 
Hvornår har sort plastik været fedt? Det har sgu ikke pyntet på andet end gamle knallerter og en enkelt Skoda i ny og næ. Det bliver pissehurtigt beskidt og ligner en rumkapsel fra det gamle Rusland. "Det er da fedt design!!" Ja, hvis man er til hård S/M og er tosset med at have en blanding mellem et samsung TV og et smadret lyskryds stående på hylden.

Live delen er gratis, men ikke eksisterende... tillykke - så kan du spille gratis mod alle dine venner i dine yndlingsspil, eller nårh nej, de understøtter jo ikke online spil, men så kan du jo så til gengæld have dine venner på en samtale via det medfølgende headset... Eller hov, medfølger der et headset? Og hvordan med kablerne, medfølger de nødvendige kabler? Har man i virkeligheden betalt 4-5.000 kr. for en virkelig dyr og grim kinesisk vase, som ikke kan andet end at stå og blæse og se dyr ud...?

Controllerne, hvad er nu det for noget. Ens for samtlige konsoller gennem tiden er, at udviklerne rent faktisk har udviklet sig - men ikke Sony, næh du - sixAxis holder 100 % hele vejen hjem til trods for at det ligner et fortidslevn fra middelalderen - men til gengæld er der så ingen rumble... hurra for det... Dog har Sony krydret skidtet med en Tippe-funktion, således at du f.eks. kan spille flyspil og så styre flyet via denne funktion - det lyder jo umiddelbart meget smart, men det er dog langt fra tilfældet; man skal sågar ikke gøre andet end bare tænke på at rette sig lidt i stolen før flyet/ bilen/manden man styrer med "tippe-funktionen" straks beslutter sig for at begå selvmord - genialt...

Hvis man tager sig sammen til at købe manglende kabler, headsets og controllere kan du nu gå hjem, sætte dig i sofaen og spille, men spille hvad?? Gamle titler som Xbox spillerne allerede har kasseret og solgt for en slik... Jubii - lad os da endeligt få gang i Call of Duty 3, Splinter Cell og Oblivion igen til trods for at man har spillet dem tyndslidt på Xboxen - det kunne jo være der var noget nyt... Men nej... Spiludvalget bliver i den grad overtrumfet af Gameboyen!!!


GameboyDen ultimative konsol - udover at være produceret i et superfedt design (også den gamle udgave) kan man nu også få den i flere farver og et slim design, der passer i enhver bukselomme. Spiludvalget er enormt, og rummer bl.a. titler som Bomberman, Tetris og Zelda - links awakening; titler som har vækket Cliffy B og folkene bag Assassins Creed flere gange i løbet af natten, skrigende og badet i deres eget sved.

Udover den brilliante singleplayerdel, byder Gameboyen på multiplayeroplevelser som rækker langt ud over hvad man nogensinde har turdet forestille sig - med det supersmarte link kabel, kan man koble to gameboys sammen og dermed game sine yndlingsspil med sine venner, samtidigt med at man sidder tæt nok på ham/hende til, at pande vedkommende én, såfremt de snyder - genious...

Gameboyen er i den grad kommet for at blive, og til den pris er det et must buy!!


Testresultat

Min vurdering er klar: Xboxen og PS3'eren henter sig et 5-tal (tilsammen) på 13-skalaen mens Gameboyen naturligvis henter sig et 11-tal, kun trukket ned af, at der endnu ikke er kommet en udgave med håndsving, så man ikke stoppes af, at batterierne dør...