tue69's blog
24-06-2011 - 18:02

2. kvartal ifølge en Pessimist

Efter et kvartal, hvor blogsektionen har mindet om noget, der mest af alt kan betegnes som værende et skolegårdsslagsmål, er det på tide at den store gårdvagt puster i fløjten og maner til besindighed. Det er derfor blevet tid til Pessimistens kvartalsskriv, og det var så sandeligt på tide.


Først og fremmest en stor tak til det positive feedback fra læsere af mit seneste indlæg. Jeg bliver dog nødt til at skuffe et par af jer ved at sige, at jeg ikke begynder at lave videoblogs. Ikke fordi fænomenet ikke er spændende, for det er det da, men videoblogs er alt for vanedannende, og inden man ved af det, finder man sig selv ubarberet og topløs foran kameraet med tævepatter og en elendig frisure. Jeg springer over!


Heldigvis har der været masser at skrive om i det seneste kvartal, og vi kan vel lige så godt lægge ud med noget der skaber samme eufori blandt Xbox 360-fanboys, som en middagsbuffet på et julemærkehjem, nemlig Sony og hackersagen. Jeg skal da love for, at Sony holdte hvad de lovede, da de bebudede at Playstation 3 var lig med det velklingende slogan ”It only does everything”. Nu med 3D, Blu Ray, harddisk og et sikkerhedssystem med omtrent samme modstandsdygtighed som en netundertrøje i en siberisk isvinter.


Hvis man skal gøre noget, så skal man gøre det ordentligt og Sony kan i al fald ikke få på hatten for ikke at have nået helt ud i krogene med deres omfattende oplysningslæk, som omfattede over 75 millioner brugere. Talsmænd fra Sony udtalte i forbindelse med det netop overståede E3, at man havde lært af sine fejl, og når Playstation 4 udkommer bliver den 100 procent hack-sikker. Til at sikre denne påstand har Sony i stedet udstyret den nye konsol med en Kort-scanner som automatisk opsporer kreditkort i stuen hjemme hos ejeren og sender oplysningerne til hackergruppen LulzSec.


Og nu hvor vi taler om E3, så er jeg utroligt glad for at se, at gamingverdenen stadigvæk betragter sig selv som værende et seriøst miljø, og derfor endnu ikke har druknet sig selv i håbløse gadgets og andre gimmicks. Eksempelvis med det nye Wii-U system, hvor controlleren er en skærm i sig selv og således kan løsrives TV’et. På denne måde sikrer man sig, at japanske skolebørn bruger nattetimerne på noget fornuftigt, som eksempelvis Super Mario Galaxy, og dermed ikke spilder den overskydende fritid på noget så ligegyldigt som skolegang og søvn. Gud forbyde at man ikke får fanget alle udyr i den helt nye Pokemon *indsæt selv tilfældigt ædelmetal*-Edition og i stedet koncentrerer sig om overflødige ting som matematik og sprog.


Til gengæld fik vi massevis af nye projekter til Xbox 360’s svar på klassens klovn (eller klassens retarderede dreng), Kinect. Og vi snakker altså ikke bare sports- og/eller dansespil, næææh du, her er vi oppe i de store titler. Blandt andet fik vi et kig på Star Wars (on-rail), Fable (on-rail) og et nyt horrorspil fra SEGA (on-rail). Det virker med andre ord som om at Kinect har seriøse problemer med at finde en måde at få hovedpersonen til selv at bevæge sig på. Activision udtaler i den forbindelse, at de i langt højere grad betragter denne problemstilling som en mulighed, og i samme ombæring offentliggjorde spiludgiveren en helt nye franchise, nemlig Wheelchair Hero (muligvis on-rail).


Af udgivelser har det største fokus uomtvisteligt været på Rockstars LA Noire. Dette skyldes blandt andet spillets nye motionscan-teknologi, noire-miljøet og gameplayet, men allermest at det jo er Rockstar (gud være dem der siger noget ondt om evigt-ufejlbarlige Rockstar nådig) der har udgivet spillet. For når det er Rockstar, så lader man et langtrukkent gameplay og triviel historie passere. Man ser igennem fingre med, at alle mistænkte laver epileptiske bevægelser og flakker med øjnene som en narkoman når de lyver. For det er Rockstar, det er genialt – det er en lille Tarantino’sk genistreg.


Præcis som når styringen er elendig og grafikken gammeldags i et Sonic spil, så er det jo fordi spillet er forældet, men når det er Duke Nukem Forever, så er det jo old-school. Hvad sker der dog for argumentationsgrundlaget for Duke Nukem Fanboys? ”Hvis du ikke forstår humoren, så er det nok fordi du er så ung at du ikke kan huske Duke Nukem 3D”. Hvad er det for et argument? Det var ikke sjovt at sige tissemand i 1996, og det er heller ikke sjovt 15 år efter. Der må simpelthen være et gigantisk sammenfald mellem Duke Nukems fanbase og Uffe Holms trofaste publikum – jeg kan ikke finde andet rationale i det.


Jeg medgiver, at Duke Nukem Forever er fyldt med masser af gimmicks, men det er også det. Ja, du kan tegne på en tavle – ja, du kan spille pinball – ja, du kan lave popcorn men det giver jo ingen mening whatsoever? Og specielt da ikke når spillet er bygget op som en moderne shooter? Hvis dette bliver den nye dille, så glæder jeg mig til det næste spil i FIFA-serien, hvor spillet hvert andet minut afbrydes af quick time events hvor spillerne kysser bolden, laver korsets tegn og Cantona-sparker tilskuerne – det bliver monsterfedt!


Duke Nukem Forever er ikke andet end en påmindelse om, at det var andre ting der var fedt for årtier siden, og ja, jeg synes Duke Nukem 3D var fedt, men derfor køber jeg da ikke det nye spil i rækken. Jeg synes da også at Guns N’ Roses var fedt, men derfor permanenter jeg da ikke mit hår og farver det sort, eller for den sags skyld køber Chinese Democracy fra ”Axl Rose With Band”. Der må da være en grænse. Gearbox har bare at indse, at Duke Nukem Forever havde nogenlunde samme succesrate som Anders Foghs engelsklærer, og så er det videre i teksten. Færdigt arbejde.


Men nå, spaltepladsen er trang og tiden knap. Pessimisten takker af for endnu et veloverstået kvartal, og ser frem til at vende tilbage igen om en tre måneders tid. I mellemtiden kan vi muntre os med spilverdenens svar på et folkeskoleskænderi, nemlig EA og Activisions hårdnakkede fight om, hvem der skal eje markedet for virtuelle militærrektrutteringsprogrammer, eller i anden tale ”FPS-toppen”. Spørgsmålet er om det er Battlefield 3 eller Modern Warfare 3 der løber af med sejren. Activisions Bobby Kotick udtaler, at Modern Warfare 3 klart er det bedste, fordi Battlefield 3 har pigelus, mens John Riccitello fra EA derimod favoriserer Battlefield 3, primært fordi Modern Warfare 3 er lugter af ost.


Cliffy B fra Epic har ingen kommentarer, men fortæller dog, at man til Gears of War 3 forsøger at pumpe testestorontallet i vejret ved at hyre Resident Evil 5 udgaven af Chris Redfield.