tue69's blog
30-06-2007 - 16:09

Pessimisten anmelder: WiiSom et resultat af sidste anmeldelse af next-gen konsollerne, der var en ubetinget succes, kaster pessimisten sig endnu engang ud i en hæsblæsende anmeldelse - denne gang af Nintendos nye vidundermaskine: Wii - konsollen der var så specielt, at den i flere måneder blev kendt som "Nintendo Revolution"Wii'en er den klart billigste konsol på markedet, og dermed de SU-afhængiges førstevalg - med en pris i omkanten af 2.000 kr. De håbefulde studerende vil dog få deres livs chok når de første gang lægger øjnene på Nintendo's nye next-gen konsol, hvis design mest af alt minder om en madkasse fra folkeskoledagene. "Den er da lille og handy" - ja, og tudegrim - selv skolebørn fra Cambodia kunne have været mere kreative i udarbejdelsen af designet - så lige på den front er der ikke meget "revolution" at hente, det skulle da lige være at den var revolutionerende grim.

Den studerende vil endvidere undre sig, når han tager "controlleren" ud af æsken, for reelt set er der ikke tale om en controller, mere en meget lousy fjernbetjening til et tv fra kridttiden; 5-6 knapper og et styrepad får næppe mange op i det røde felt - til gengæld medfølger der en såkaldt "nunchuck" en massageapperats-lignende genstand, som bruges til at styre whatever man nu spiller. Fancy!! Nunchucken kobles til controlleren via en tråd, så der bliver god mulighed for at kvæle sig selv, husdyr, børn og naboer i kampens hede...

Dog kommer det største chok når konsollen startes; lortet styres jo ved at man kaster controllerne febrilsk rundt i luften, hvilket jo er lidt tragikomisk, når prisen indikerer, at selv den tarveligste studerende har råd til skidtet - ja tak, men i hans 6 m2 store lejlighed bliver der sgu ikke plads til at bruge den, når man helst skal spasse rundt i på et hektartstort areal som en anden Van Damme. Nu ved jeg ikke om det bare er undertegnede den er galt med, men computerspil skal sgu helst spilles i sin bedste lænestol og ikke mens man flyver rundt i hele lokalet - jamen hvorfor?? Det er jo ikke engang rigtig motion og kan ikke bruges som et argument af forældrene til at købe skidtet til deres overvægtige teenage unger... Jesus...

Spiludvalget er mildest talt ikke oprivende - konsollen kan fåes med "Wii-sports" et spil som gør brug af bevægelsesfølsomheden i controlleren - det vil altså sige, at hvis du skal spille Tennis mod dine kammerater i stuen, så er der 70-80 % chance for at i knalder hinanden i gulvet og smadrer alt stueinventar under kampen. Samme er tilfældet hvis man kaster sig ud i golf, hvor lysekroner, vinduer og rengøringsassistenter er i overhængende fare for at bliver ramt af en vildfaren controller.

Det fedeste ved Next-gen Wii'en er, at den ikke engang er rigtig next-gen. Grafisk set har den samme kunnen som min 92-årige oldefar, hvilket Nintendo har forsøgt at kompensere for, ved at gøre det muligt, at man kan hente gamle skodspil ned fra internettet (selvfølgelig pr. betaling - Nintendo lærer af MS - yes sir!!!) så kan man spille spil fra 1999 på sin Wii, for derefter at konstatere at de havde bedre grafik end Wii-spil udgivet i 2007.. Wtf?? "Jamen Zeldas univers kompenserer for den flotte grafik" - gu gør det ej! Vi vokser allesammen fra at rende rundt og skyde hinanden med usynlige våben i en hektisk omgang røvere og soldater, fortæl mig så, hvorfor det er fedt at skyde med fantasi-pile?? Endvidere skummer Nintendo fløden, ved at udgive gamle klassikere som RE4 i et nyt og improved "Wii-design" - eneste forskel er dog, at man nu skal bruge controlleren til at sigte med... Jamen wauw det gør da bare at man er NØDT TIL at bruge 500 kr. (igen) på at købe spillet.... Føj siger jeg... FØJ!!!

Samlet set strækker jeg mig til at give Wii'en et 6-tal på 13 skalaen, hvilket dog alene gives da jeg er svært tilfreds med at bruge den som brevvægt og tyggelegetøj til hunden - pessimisten anbefaler istedet, at man sætter sig tilrette med sin gameboy.(Det er tilsyneladende nødvendigt at skrive det her - men husk nu venner, Pessimist-indlæggende er skrevet med god brug af sarkasme)

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.