sir.auron88's blog
15-08-2011 - 12:54

Glemmer du tit dine nøgler?

Hvis du gør, så har vi ihvertfald noget tilfældes. Seneste episode, hvor jeg lavede en bommert, involverede en tur i et fitness-center, hvor jeg endte med at have låst alle mine ting ind i et skab, og kun stod med håndklæde og sæbe. Den fulde historie ryger nok op som blog på et tidspunkt.

I øjeblikket kværner jeg næste semesters pensum i kognitionspsykologi, som kort samfattet handler om måden hvorpå vi perciperer verdenen omkring os, og hvordan vi husker og lagrer ting i vores hukommelse (området er traditionelt set lidt svært at indskrænke, da det til dels overlapper tidligere tiders behaviorisme, og bl.a. også inkluderer nyere tiders neuropsykologi og lingvistik).

I den forbindelse læste jeg for nyligt om nogle af de omstændigheder, man indtil videre mener er koblet til de situationer, hvor man glemmer noget (hvor man har parkeret bilen, hvor nøgler ligger ect ect.). Her kom en af mine bøger med en forklaring, som af hensyn til bloggens underholdningsværdi her bliver kortsammenfattet:

Nar man f.eks. skal til en social sammenkomst, tager bilen derhen og parkerer den, er der stor chance for at man glemmer  hvor man har parkeret den. Dette skyldes i de fleste tilfældes, at man, når man låser bilen, allerede har tankerne et andet sted, som f.eks. på dagens begivenheder, og hvad der skal ske senere. Her er aflåsningen af bilen styret af det man kalder konceptuelt styrede processer, hvilket er de processer der hjælper os til at gøre ting, vi ved fra tidligere erfaringer. Når vi låser bilen, hvilket vi sikkert har gjort mange gange før, er denne proces med tiden bliver automatiseret, således at vi ikke bruger noget mental "energi" på processen, og den derfor ikke bliver specielt markeret. Den ryger, så en anden formuleret måde, i glemmebogen (tænk på din tur fra punkt a (dit hjem) til punkt b (din ven). Hvor mange af de "normale" ting på vejen derhen husker du egentlig?).

Hvad kan man så gøre for at modvirke dette? Man kan, som mange mennesker faktisk per automatik gør, indprinte sig noget specielt når man låser bilen. Mange mennesker markerer et pejlemærke i form af en ting i nærheden, der viser hvor bilen står (et højt træ, et skilt osv), og så evt indprinte sig en (åndsvag) sætning der har noget med lokationen af gøre (jeg er fatsvag, min bil står ved et træ). Dette vil næsten med garanti sikrer, at man husker stedet, da der nu er koblet noget "unormalt" til processen, der ellers er normal. Hele fidusen er selvfølgelig at huske at gøre det (!).

Tricket burde kunne generaliseres til andre ting, som f.eks. nøgler. Jeg er begyndt på det, og selv og jeg stadigvæk kan dumme mig, har jeg fundet ud af, at jeg nu husker hvor jeg har lagt nøgler mere ofte, end før.


Hvis ikke I allerede har glemt hvad bloggen handler om, så kunne det være interessant at høre: 

Virker det på jer ?
05-08-2011 - 10:03

Matt Beilis

Hey gamerdudes.

Jeg ved at der er mange der har noget imod folk der cover andre kunstneres numre, og selv har jeg da også et ambivalent forhold til det: På den ene side kan jeg ikke lade være med at synes at folk "stjæler" andres lyrik og tekster, men på den anden side synes jeg også at det kan gøre med respekt, og at det især er fedt hvis folk kan sætte deres eget præg på sangene.

Jeg faldt for et par måneder over en upcoming kunstner fra New York ved navn Matt Beilis. Matt har (vidst nok) altid spillet musik. Efter at have læst på universitetet og fået en uddannelse der, gik det op for ham, at han aldrig rigtig havde gjort hvad han virkelig ville: At spille musik. Han droppet sin business karriere og satsede på musikken ved at starte med at spille i forskellige metroer rundt omkring. Han opdagede dog, at selvom folk var flinke til at kommentere og rose ham, kom han ingen vegne. Han satsede derfor på at skyde nogle videoer af cover-numre og smide dem på youtube, og vupti, pludselig begyndte folk at genkende ham.

Matt Beillis har udgivet sin egen CD ved navn "Can't help but wonder", som ikke har fået den store opmærksomhed (jeg har dog købt den, og synes den er god). Det er derimod hans cover numre der har stjølet rampelyset, og det er også dem jeg faldt over først.

Det fede ved Matt Beillis er, at han (efter min mening) formår at sætte sit eget præg på sangene. Han spille for det meste pop-numre, men hans solo-piano og sprøde stemmer gør numre, der ellers ikke er specielt ophidsende, ret fedt.

Kings of Leon: Use SomebodyBruno Mars: Grenade
Train: Hey Soul Sister


Britney Spear (!): Hold it againts me


Til sidst et at hans egne numre:

Matt Beilis: Been way too long

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her