Juxer's blog
11-01-2009 - 14:26
01-01-2009 - 07:51

Juxer Awards 2008

Bedste spil: MIRROR'S EDGE

Overset af mange, men det er i mine øjne det mest gennemførte, innovative og komplette spil i 2008. Nuvel, historien er lidt kort, men har man smag for speedruns og time trials som undertegnede er denne feature i spillet rent guf. Det er dejligt at der flyttes grænser for de respektive genrer, og endnu bedre at spillet får en efterfølger trods middelmådige salgstal.

Værste spil: FABLE 2

Efter at spillet havde fået 10/10 på xboxlife.dk måtte jeg trodse min ubestridige forkærlighed for FPS-spil og prøve mig af med Fable 2. Nok er spillets historie og univers rimelig fængende, men spillet er så fyldt med småfejl og trivialitet at jeg gentagne gange tog mig selv i at skrige i raseri mens jeg sad helt alene. Et glimrende eksempel er måden de forskellige jobs er bygget op på - helt ens! Slow-motion sekvens når man dør, langsomme menuer, et utal af ubrugelige genstande og en grim hund hjælper heller ikke lige frem på det.
Med til historien hører sig også at jeg generelt er god til at købe de spil jeg synes om, og det er sjældent jeg decideret fejlkøber. Fable 2 er egentlig et respektabelt spil, men ville få 3/10 fra mig fordi at det kræver 0% skill at gennemføre og bliver super kedeligt i længden.

Årets sjoveste bruger: BOOMBOOM326

Blev desværre for mig bannet da han efter gentagne reprimander igen brød regelsættet. Udover at stride imod alle skikke og etiketter var Boom Boom rigtig god til at sætte folk på plads i en diskussion ved at komme med et svar så tilpas vulgært at det tog alt det seriøse ud af modstanderen. Specielt indlægget med zebra-referencen i Far Cry 2-tråden var en genistreg der for første gang fik mig til at græde af grin af et indlæg på et forum i over et minut. Nu jeg tænker mig om er det ikke særlig tit jeg overhovedet græder af grin af indlæg.
Awarden gives dog også delvist for hans samme igenkendelige fremtoning på Xbox Live hvor alt han siger bliver udtalt tilpas højt til at vække et helt nabolag. Det er altid en fornøjelse at spille med Boom Boom da man aldrig går fra et spil hvor han er i uden at have grint bagenden i laser.

Årets grin: NFSFAN765

Gennemført trolling på højeste plan. Trods jeg var velvidende om brugerens falske identitet var det en fornøjelse at læse hver enkelt indlæg. Specielt hans tråd med hans defekte Xbox hvor det tog hjælpsomme brugere snesvis af indlæg for at lokalisere problemet og Blauwys infamøse blog er nævneværdige.

Årets bruger: ChristianMP


Hans generelle hjælpsomhed overstråler alle andres da han ikke blot bidrager med rådgivning, men sågar fysiske produkter hvis det kræves. Derfor tøvede han ikke med at låne Tue og siden mig en reserve-Xbox som flittig blev brugt. Spif åbnede for alvor medlemmernes øjne for Christians generøsitet da han berettede om et spil Christian havde sendt ham, og siden er han gået som xboxlife.dks darling i folkemunde.

Årets mest irriterende bruger(e): ALIE 4 EVER, KAUFMANN94, PELEF, LINEARZ

For at slå de tre første brugere over én kam, så er fællesnævneren at de alle skriver ligegyldige ting i mere eller mindre grad på forskellige måder. Ali skriver nogle gange komplet uforståeligt, Kaufmann opretter ligegyldige tråde gentagne gange trods påmindelser og advarsler fra moderatorer og Pelef fylder sin blog med tekst der i mit forvirrede hoveder drager paraleller til scientology og får mine øjne til at bløde af irritation. Linearz formår næsten hver eneste gang jeg ser ham poste at udtale sig yderst kritisk om mig og min optræden på Xbox Live trods at jeg aldrig har snakket eller spillet med ham derpå. Pudsigt.
Jeg håber at I 4 tager awarden konstruktivt til jer, da jeg selvfølgelig ikke har noget imod jer personligt.

Årets tråd: "FIFA SPILLE OM PENGE"


Jeg er ret sikker på det ikke er den eksakte titel, men det var noget i nærheden af. Det var den hurtigst voksende tråd i mands minde her på siden med omtrent 700 posts på en uge. Alle der var aktive på forummet i sommers vil huske hvordan en unavngiven bruger (da jeg desværre ikke kan huske hans navn) ville duellere alle og enhver til at spille om penge i Fifa 08. Det sjove er at denne bruger ender med at tabe til The Great Devil her fra siden, men Devil ser aldrig skyggen af sine penge fordi at den unavngivne bruger bliver ved at lave kvit eller dobbelt - og taber. Twistet der får mig til at give awarden til netop denne tråd er den skønhedssøvn den unavngivne bruger behøvede for overhovedet at være i stand til at spille Fifa i følge ham selv. Det medføret ydermere til en masse mere eller mindre sarkastiske bemærkninger som bestemt faldt i min smag.

Årets skribent: TUE69

Jeg ved ikke om det er et tilfælde, en præference for samme journalistik, afpresning eller noget helt fjerde der gør at langt størstedelen af de nyheder jeg klikker mig ind på har Tue som forfatter. Han er altid velartikuleret og velformuleret - det gælder i øvrigt med alt hvad han poster på sitet - og holder sig til det relevante. Desuden er Tue69 generelt en dejlig bruger der trods sin status som skribent formår at forblive menneskelig på forummet hvilket jeg sætter pris på, da det afspejler hans venlighed og grinagtighed over Xbox Live.
Til gengæld er jeg, modsat de fleste, ikke særlig pjattet med Pessimisten.

Årets præmiehest: SKOU

Formåede på blot 4 timer at skrabe 720 gamerpoints sammen i My Horse and Me 2, dog kan hans seksuelle orientering forsvares da han trods alt har en kæreste af det modsatte køn. Måske han har fået hjælp i co-op?
I overført betydning gives awarden også fordi Skou altid har været mand for en god snak (håber jeg selv har været det samme) om alt der berør sig i vores verdener. Selvom vi har til gode at møde hinanden i virkeligheden er der alligevel mulighed for at hente støtte hvis man er midt i en svær tid eller bare hente et godt grin en gang i mellem.

Årets pessimist: VINTERBIRD

Jeg har ikke regnet alles efter, men jeg er stensikker på at Vinterbird har den laveste andel af posts med smileys i, da han ved denne måneds udgang lå på minus 5%. Hans indlæg oser altid af seriøsitet, og jeg fornemmer nogle gange at hans keyboard lider af slidgigt efter alt det raseri han må udløst på det for at tage det værste af vreden ud af sine indlæg. Ville uden tvivl kunne spille co-op med Pessimisten eller måske anmelde ham for at vise ham hvordan en rigtig pessimist gør tingene.

Årets FPS-nørd: BADABING DK


Altid klar med en læresætning om hvordan skydespil hænger sammen, og han har da også i visse tilfælde ageret mentor for mig. Det vigtigste for ham er altid konkurrence-elementet i spil, og derfor ser man rigtig sjældent Bada have et singleplayer-spil i boxen, og de dårlige skydespil bliver også kasseret hvis ikke det behager herren. Han har altid fokus på det bedste gaming-udstyr til at yde den bedste præstation, og selvom han foretrækker at vinde i spil har man det altid sjovt i hans nærvær, specielt hvis han er kompagneret af Boom Boom.

Årets købmand: PGRUNDL

66 handler på ét år, gennemsnitlig over én handel per uge forklarer næsten sig selv. Han har endnu ikke fået én eneste negativ handelskarakter, og da han altid opfører sig pænt og tydeligvis er nem at kommunikere og handle med ser der umiddelbart heller ikke ud til at han får det foreløbigt.

Årets anarkist: KOOLKAW

Navnet skal selvfølgelig tages med et gran salt og ses i overført xboxlife.dk-betydning. Han trodser alles standpunkter og udgør en socialistisk enmandshær der altid udfordrer folk på diskussionsslagmarken. Nogle indlæg er i mine øjne ren provokation, men hvor uenig jeg end er med ham kan jeg kun beundre ham for at argumentere ordentligt og give sin mening til kende.

Årets spammer: ALIE 4 EVER


Komplet blottet for grammatisk kunnen tonser Ali sig igennem posts om alt mellem himmel og jord. Oftest i hver sin side af skalaen. Han udmærker sig ydermere ved at være den eneste bruger på hele xboxlife.dk der ikke har fundet "edit"-knappen endnu. Til tider undrer jeg mig over om han overhovedet har noget af substans at sige eller om han bare smadrer sit keyboard i et retarderet raserianfald.

Yderligere personlige shoutouts:

Booze, Badabing, Boom Boom, Topper, Chanozi, ChristianMP, Crueltylizer, DeeHawkDK, Fuzzy, Fresh, Ice QB, Jibla, MeanNesquick, Numzi, Reptile, Rotator, Senzi, Skou, Riddick, Tue69, Spif, BulletEye DK, Centric DK, EvilNinjaMoby & Nfsfan765.