Juxer's blog
02-08-2011 - 21:28

Juxers yndlingsbeats (20-11)

Hiphop har altid været en genre jeg har værdsat på grund af dens, generelt set, lyriske overlegenhed i forhold til andre genrer. Jeg har altid været en rimnørd der har set sproget mere som et værktøj end en udtryksform, men når alt kommer til alt, så er beatet afgørende for om jeg overhovedet gider at grave mig ned i teksten i en sang og dissekere den for guldkorn. Det kan lige så vel være en futuristisk robot-lyd som et gulvrystende kick eller et støvet jazz-sample der gør at jeg begynder at bobbe hovedet. Sidstnævnte har også været med til at udvide min musikhorisont markant og lært mig at værdsætte inspirationskilderne der har været grobund for mange af de artister jeg lytter til i dag.

Listen har længe været undervejs, og selv efter timers bearbejding synes jeg ikke at den er fuldstændig. Enkelte beats vil rokere pladser afhængig af humør, men jeg har forsøgt at være så objektiv i min bedømmelse som muligt. Det overordnede kriterie har ganske enkelt været hvilke beats jeg helst ville høre i deres instrumentale versioner. Originalitet, diversitet og indflydelse har også haft en lille smule at sige, men i sidste ende skal denne liste gerne reflektere hvad det er jeg lytter til af hiphop. Jeg har forsøgt at holde mig til max 4 sange per kunstner.


 


Link til spilleliste


 


20. Mobb Deep - Hell On Earth19. Gang Starr - You Know My Steez18. Afasi & Filthy ft. Snook – 1990 Nånting17. Common - Be16. Kanye West - Homecoming15. Big Daddy Kane - Ain't No Half Steppin'14. A Tribe Called Quest - Can I Kick It?!13. The Roots - Guns Are Drawn12. Dangerdoom ft. Talib Kweli - Old School Rules11. J Dilla - Welcome To The Show


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.