deldy's blog
22-12-2007 - 14:15

Spil industriens forfald

Det er lang tid siden jeg har skrevet på min blog, men jeg er efterhånden godt træt af spil industriens måde at udgive spil på. Jeg tror udemærket i selv har lagt mærke til det, men efter at spille maskine har fået opdateringsmekanismer, så er der lige pludselig tons vis af bugs. Oplevede aldrig nogen på mine gamle consoler, men på PS3 og XBOX360 da flyder det med dem!
Og jeg tror ikke det har noget med den stigende grad af teknisk avancerede spil, jeg tror mere det handler om industriens indgangsvinkel til at udgive spil. I gamle dage, skulle det virke, da ellers var spillet doom'ed - nu kan vi udgive et ufærdigt spil, og så se om det fanger, gør det det, så gør vi det færdigt og rette de bugs der, og ellers laver vi det ligge og trække penge ind. De gamle spiltestere er ude, og istedet så kommer utestede spil på markedet, hvor vi forbrugere skal teste deres latterlige spil, og så vente uendelig tid på en patch - hvis den overhovedet kommer! Og når vi aligevel har betalt de 500 kr for et spil idag, så kan vi jo rende og hoppe! Der er jo ikke garanti på et spil, så vi kan jo ikke gå ind i butikken og sige at vi har 2 års reklamations-ret, og at det skal repareres. Det svare lidt til at vi har en TV som kun virker halvt, og vi så ikke kan få repareret for det VIRKER JO!

Jeg savner på en måde de gode gamle arcade dage - dengang hvor man brugte 5 kr på et spil, og hvis det var skod, så fik det aldrig flere penge! Det skulle være på samme måde i dag. Man skulle betale 50kr for et spil, og så betale 50kr om ugen man ville endtil spille det - endtil man nåede 500 kr. Så blev den spil indutri nød til at tage sig sammen, og udvikle spil der var gode, og som ikke kun tager 4 timer at gennemføre, og så gider man aldrig spille dem igen!

Et eksempel på en af disse spil er COD4 til PS3. Jeg har ikke spillet singleplayer delen - men snak om et spil der ikke er testet! Det er somom at ingen udviklere nogensinde har spillet online på den. Det virker jo af bæ, og de siger der komme en patch! Det har været et problem lige siden spillet udkom, hvilket vel er 3 måneder siden. Hvis den patch skal tage 3 måneder, så er det enten fordi spillet er lavet af muggen kode, eller så er det så nedprioriteret at det kun er en mand der arbejder på det 10min om dagen!
Men hvorfor bekømre sig om det - forbrugerne HAR JO KØBT spillet. Spillet har fået gode anmeldelse, fordi da anmelderne spillede det, opdagede de ikke disse problemer.
Et spil som ellers får 94 på metacritic, som er pænt højt, og ligger nr 1 på PS3 listen over bedste spil, og næsten alle dem der gav det 100 roste det for dets gode online gameplay, som faktisk idag stortset ikke virker, da vi alle skal deles om en 286'er DOS computer som står for at være server! Man venter i evigheder, og de lover at der kommer flere servere - men hvorfor? Spillet sælger, og så er det jo spild af penge!
23-02-2007 - 19:58

Første indtryk: Final Fantasy XII

Ja, så kom dagen som jeg har ventet på siden jeg stort set blev færdig FFX-2. En ny Final Fantasy. Jeg har personligt ventet længe på det her spil, og kæresten blev da også lige sat på standby for en stund, for at jeg kunne spille. (Bare rolig bare for en eftermiddag) :)

 

Nu har folk sikkert lagt mærke til at jeg skriver dette i et XBOXLife blog ting, men jeg er kommet til den fornemmelse, at vi alle her, er interesseret i andre konsoller - og mon ikke en del af os har en PS2?

 

Nå tilbage til Final Fantasy XII, som er Final Fantasy 12 til dem som ikke kan romerske tal.

 

Jeg vil ikke lave et review, men mere komme med mine kommentarer til de personer som har prøvet andre FF spil, fra 7 og på til X-2. Det er derfor min målgruppe, og jeg vil her beskrive mine oplevelser, med det næste spil i rækken.

 

FFXII er anderledes i forhold til FF7,8,9,X og X-2, på den måde at kamp systemet er lavet totalt om. Nu løber man mere ala world of warcraft agtigt rundt og slår fjender ihjel. Heldigvis har de gjort et meget bedre arbejde på at gøre kampene en del mere spændene en i WOW, hvor det er totalt dødt (I det omfang jeg har prøvet det)

 

Men for at starte fra starten, så tændte jeg jo selvfølgelig for PS2'eren, og det første jeg blev mødt af, var sådan lidt en følelse af at Final Fantasy stemningen var væk. Allerede vil introen var der ligesom noget der ikke var rigtigt. Det er nok mest fordi introerne altid plejer at have et stykke rigtigt godt musik, men her havde de bare taget temaet fra FF7, og så lavet lidt gøgl med det. Øv.

 

Nå men så startede jeg det, og jeg synes nu stadig at Final Fantasy sjælen var væk i starten af spillet. Det startede meget anderledes, og var lidt forvirrende. I FFX, synes jeg de gjorde et rigtigt godt job med at man kom hurtigt i gang, og at man var inde i historie rigtigt hurtigt. Det gør FFXII desværre ikke så godt. Jeg vil så sige at jeg efter den første boss, begynder at synes at FF sjælen er ved at komme der. Måske er det bare mig der har vænnet mig til kamp systemet – samtidig med at man får flere og flere muligheder i kamp systemet.

 

Så efter 3 timer er min holdning lige p.t. at der stadig er Final Fantasy i det - da det er det eneste spil der kan holde mig fanget, og får mig til at sige: Lige til næste savepoint.
Ang. historien så skal den nok komme, og mon ikke at FF stemningen den kommer for fulde sving, når jeg kommer længere ind i spillet.

 

Så min anbefaling til folk der har prøvet de andre FF spil, så er det at de nok skal komme til at være irriteret over det nye kampsystem, som på en måde gør kampe mindre strategiske og mere overfladiske. Det rare er så at random encounters er væk. End til videre tegner det ikke på at dette bliver det bedste FF spil jeg har prøvet - men man ved jo aldrig. Hvis man har en PS2, så er det i hvert fald pengene hver, men lad være med at tro at det er totalt den game FF stil, for det er det ikke.

21-02-2007 - 17:19

I've got the Wii in my Hand!

Ja - alle i Xbox elskere - så fik jeg mig en Wii. Nogle ville mene at sådan en blev givet til mig ved fødslen, men denne Wii kan sættes til TV'et - og hvem kan sige nej til det.....?!

Så nu står den hvide boks og kigger på mig mens jeg blaprer i min blog som ingen læser, og siger småt: "Skal vi ikke spille Tennis?"

Jeg ignorere den lige nu, da jeg jo også skal lave noget fornuftigt som at rydde op... Hvordan er jeg så havnet ved computeren? Hmmm, min fejl :P

Nå tilbage til den af mine Wii'er som I gerne vil høre mere om (0.1 % af læserne vil måske også gerne høre om den anden, men det må I altså bare undvære!)

Så efter at have trodset den annoncerede snestorm - som godt nok kun viste sig i form af små regn og slud - så fik jeg fat i en Wii.

Efter at havde sluttet den til, og udaterede den (Snork), så kunne jeg så ellers begynde at udfordre den. Nu er jeg lidt omvendt, da jeg faktisk tjekkede alt interface og alle indbyggede funktioner, før jeg satte Wii Sports i. Det endte da også med at det første spil der blev spillet på Wii'en var Mario 64.

Da jeg så havde snurret vejr-kloden en 100 gange rundt i enorm hastighed, så skulle jeg så spille noget Wii Sports.

Efter 10 min havde jeg prøvet alle spillene igennem, var jeg faktisk ganske overrasket over controlleren. Den gav jo det der nye in-feeling, som alle jo snakker om. Det er klart at man lever sig langt mere ind i spillet når man ligner en idiot mens man fægter med armene som om man har spist noget meget stærkt.

Min generelle holdning til min Wii lige nu, er at den er en god investering, både for at prøve at få Mission: Få kæreste til at spille, men også fordi der er alle de der klassikere (Kirby, yeaaarr). Ud fra min lille spil udvalg, kan jeg ikke fortælle om det er en voldsom god spillemaskine.

Så til min ædle læser: Vil du ikke fortælle mig hvad for et spil, jeg bare MÅ have til min Wii?

- Jeg opfordre selvfølgelig alle til at leje med deres Wii, liege meget hvad folk siger omkring at du kan blive blind osv.

16-02-2007 - 09:43

Og turen går til Cebit

Ja tænkte aldrig jeg skulle synke så "lavt" :D

Nu skal jeg sku til Cebit, og se på strøm i store og små kasser.
Min skole og vores fagforening sponser en gratis Cebit tur for min skole, så det er jo fint nok. Gratis er godt, men hør nu her: Vi får en gratis øl! Lige til at blive fuld over, men reglen er jo den at man ALDRIG siger nej til gratis øl - så jeg tager med!

Spøg til side, så skal det nok blive sjovt, og det er en perfekt legit mulighed for at se på booth babes, og hvis der bliver tid, så også lidt elektronik. :P

Jeg har nu altid hellere ville til en udvikler messe, hvor jeg kunne lære noget, og møde de "store" i den virksomhed, men igen ALDRIG sig nej til en gratis øl! :)

Cebit skal nok blive sjovt, men jeg aner ikke hvad der kommer i år. Måske en plasmaskærm som bare er 1 tommer større end sidste års?

Nogen der ved hvad der kommer?

Og står Cebit for:

Crasy Electronic Bits in Trouses

- Jeg tror det gør :D

Demo tak!
15-02-2007 - 20:31

Trådløst keyboard out-of-here!

Se så kom dagen, hvor mit trådløse keyboard røg på kirkegården.

Jeg havde i en periode været træt af at det ikke altid reagerede hvis min sender stod et bestemt sted og lign.

Men i dag, gjorde den noget som er endnu værre - mere værre - alle nørders mareridt.

Se hvis jeg trykkede Ctrl+Shift på mit keyboard, så ville det hele tiden brokke sig: "Sikre dette keyboard fordi ellers så stjæle folk alle dine penge - hvis altså de er omkring 2 meter væk fra dig!"

Så det ville jeg da gøre. Det gik også fint..... Eller ikke!!??

Når jeg trykke Shift+S, så synes den det var helt vidt sjovt at skrive SD, og den gik totalt i spåner. Nu er det sådan at Logitech ikke har lavet en funktion så man kan afsikre sit keyboard igen! Så jeg fik det da også genindstillet ved at pille batterierne ud og bede til gud. Men så prøvede jeg igen - min fejl - for nu gik både mit tastatur og mit OS ned!

Så jeg genstartede og tænkte det nok var min computer som hostede lidt over de 60.000 ikoner jeg var i gang med at udpakke.

Jeg kommer til login skærmen og finder ud af at mit keyboard ikke virker mere!!! Jeg kan simpelthen ikke bruge det til en skid, andet en at få connect knappen til at lyse på min modtager, og det får jeg ikke noget program kode ud af!

På det her tidspunkt var klokken 19:15 så jeg skyndte mig ned i centret, hvor de heldigvis først lukkede kl 20, fandt mig et tastatur med ledning - det absolutte billigste, for det var fint nok - troede jeg. Jeg kom hjem, og så har den PS2 ledning.

Jeg har hørt historier om hvordan de i anden verdenskrig brugte PS2 ledninger, men ikke at de fandtes i dag, på et NYT keyboard. Normalt får man en adapter... men nejjj! Det gjorde man ikke med mit. Nu var det til min stationære, så det var lidt lige meget da jeg har PS2, men så fandt jeg ud af at de åbenbart synes at ledningen var så kort, at man er nød til at have et intimt forhold til ens kabinet, før det kan nå.

Så nu sider jeg her og kæler med mit kabinet - mens det snakker om hvor "Hot" det er, og om hvordan den virkelig gerne ville have haft vandkøling i Valentins gave.

Nu venter jeg bare til i morgen, hvor jeg kan få fat i et PS2 forlænger kabel, så jeg kan gå over til at være intim med min virkelig kæreste igen.

Som et lille spørgsmål her til sidst, hvad er så bedst: PS2 eller USB?
Og har du trådløst keyboard, eller hvad er din holdning til det?

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her