tue69's blog
14-07-2007 - 19:12

Pessimisten Anmelder: Gears of WarSå er den her. Begivenheden som samtlige brugere af Xboxlife har ventet på i knap en uge (jo i har!!!) Pessimistens anmeldelse af det anmelderroste Gears of War. Spørgsmålet er så, om Pessimisten endnu engang vil uddele dumpekarakter, eller om Marcus og Dom, kan trække GOW over den magiske grænse. Jeg lader pessimisten føre ordet.

  

Så skal vi til det igen, endnu en shooter blandt mængden. Ja faktisk består omkring 90 % af udvalget blandt xbox360 spil af shooters. Om det skyldes de sadistiske spiludviklere verden rundt, eller det faktum, at Xboxens primærmarked er USA, hvor vi alle jo ved, at de er tossede med våben, ved jeg ikke, men man kan godt få for meget af dem. Hurtigt endda! Jamen hvorfor ikke lave noget anderledes, hvorfor ikke vove pelsen og lave noget andet end ”bang bang, du er død”. Vi render jo heller ikke rundt i haven længere og leger røvere og soldater, så hvorfor skulle vi bruge tiden på det foran skærmen. Den eneste form for nytænkning jeg har set på Xboxen er Viva Pinata – og det gik sgu mildt sagt ikke særligt godt. Pludseligt forstår jeg hvorfor amerikanske skolebørn er så vilde med at tæske lortet med køller, for de er jo møgirriterende… Nå, men nok om det pauvre spiludvalg, det er GOW det skal handle om – men om ikke andet er vi da i godt i gang nu.


 Jubii – flere shooters 


GOW er som sagt et typisk 3rd person shooter: Skyd skyd og skyd endnu mere, eller er det? Faktisk har Epic games forsøgt at variere gameplayet lidt, så man er nødt til at krybe i dækning for at overleve. Jamen det er jo fan-f*cking-tastic Epic! Det er virkeligt top of the pops! I stedet for skyd, skyd og skyd skal man nu i stedet bruge skyd, duk, skyd, duk og skyd metoden. Jamen det er jo bare endnu mere sindsoprivende… Eller nej – det er det faktisk ikke. Så lad det være sagt med det samme, GOW ER en shooter, intet mere, intet mindre og absolut ingen grund til at stifte bekendtskab med GOW hvis man i forvejen er træt af shooters, for der er intet nyt at finde – eller det passer ikke, for der er faktisk en enkelt mission, hvor man skal køre i bil, og denne mission er så elendigt udført, at man er i tvivl om, hvorvidt det er én af de der ”fraklippede scener” fra bonus-dvd’en, der på mystisk vis har sneget sig ind i spillet. Skrækkeligt! De fleste shooters plejer i øvrigt at markere sig med at smide et ganske glimrende udvalg af våben ind i spillet, men det er ikke tilfældet ved GOW, shotgun, pistol, machinegun og en bue – bravo. Man har så forsøgt at kompensere ved at smide en såkaldt ”hammer of dawn” ind i spillet – men nej hvor det da ikke fungerer, skyd skyd og en ildstråle står ned fra himlen og smadrer alt. Faktisk har jeg hørt den historie før, men det var dog fra junkien der af og til sover i min kælder… Måske det er ham der er den sagnomspundne Cliffy B – det vides hidtil ikke.


 Fladt gameplay – endnu fladere historie. 


Vi kan dermed konkludere, at gameplayet er elendigt – intet mindre. Jeg havde ærligt talt forventet mig en smule mere nytænkning af et spil, der har høstet rekordhøje karakterer på diverse spilsites. Men svipsere som dette kan ofte reddes af en solid historie, som f.eks. i et andet G-O-W, nemlig God Of War, hvor spillet igen var tyndt (gu var det så) men historien god, så mon ikke Gears of war reddes af en solid historie. Hmm lad mig se, jordskælv, jorden revner og op kommer Locusts, uhyggelige væsner som tilsyneladende har til eneste mål at dræbe alle mennesker og smadre verdenen. Eneste der kan redde os er en flok amerikanske marinefolk, hvoraf den ene er spærret inde for en forbrydelse, vi intet aner om og ikke får noget at vide om… What the f…(!!!) hvor B-films agtigt kan det blive? Pessimisten synes ellers at det der Locust lød meget fedt, lige indtil at jeg fandt ud af hvad det betyder. Oversat direkte til dansk er locust det samme som ”græshopper med korte følehorn”……? Epic… NEJ!!!! Jeg tror sgu jeg sætter mig ned og strikker et nyt spil sammen, naturligvis endnu en shooter, hvor man ikke bare skal skyde og dukke sig, nej hvor man derudover også skal koncentrere sig om at binde sine snørebånd en gang hver 3 minut, så gameplayet varieres. Historien i mit spil skal være, at alt ånder fred og ro, indtil en flok skumle fjender som kaldes Sirius Vulgarius (latinsk for flyveegern) kommer og angriber. Bingo, så har man åbenbart en bestseller?? Giv mig bare et 10-tal på karakterskalaen, i know you want to!!!


 Grafisk manipulation. 


Det, som mange tilsyneladende hæfter sig ved er, at GOW efter sigende skal have en ufattelig flot grafisk side. Pessimisten gennemskuede dog dette fupnummer. Jamen seriøst, hvornår har det sidst reddet noget som helst at det er flot lavet når spillet er så ufatteligt tørt? ”Jamen prøv dog at se på det hr. pessimist – det ser jo helt realistisk ud. Det ligner jo faktisk rigtige mennesker” – Ja, og hvad så?!? Amin Jensen ligner næsten også et rigtigt menneske, men det gør ham altså ikke et sjovt bekendtskab i mere end 11 sekunder af gangen – præcist som i GOW. Det er altså kun småbørn (og tilsyneladende de fleste anmeldere) der sætter sig på halen over grafik, som ”næsten” ligner noget fra virkeligheden. Lydsiden matcher i øvrigt den grafiske side rigtigt godt… Jeg mener, det lyder jo næsten som rigtigt musik, men pessimisten har naturligvis gennemskuet det lydtekniske plot, og derved fundet frem til, at det ikke er et storslået orkester der laver lyden, men derimod 5B fra Øster Vællinge specialskole, som har mixet en række numre fra deres seneste musiktime og derved har fået det til – næsten – at lyde som rigtig musik, geværskud, voice-acting m.m. En falliterklæring!!!


 Kedelig Co-op 


Nå, men som ved Fuzion Frenzy troede pessimisten, at den hidtil lunkne spiloplevelse kunne reddes, ved at søsætte en gang co-op med en kammerat. Surprise surprise – det kunne den ikke. Siden hvornår er en dårlig oplevelse blevet bedre af at man er flere om den. ”ja det var da godt nok en værre omgang salmonella vi fik os på vores charterrejse, men gudskelov var det ikke kun mig, men hele familien der fik den - wohoo”. Jamen hvad er det for noget? I stedet for at inkludere muligheden for at spille flere, burde Epic have udelukket muligheden for, at nogen som helst kan spille deres møgspil. Så svaret er nej, det bliver IKKE sjovere med co-op, vi var blot flere til at opleve elendigheden!


 Online kludder 


Anyway, single- og co-op player delen var råddent, så lad os da give den gas i multiplayer, og skyde hovedet af nogle andre voksne mennesker fra den anden side af jorden. Jubii – eller noget. (tsk tsk) Multiplayerdelen, var dog kun underholdende i præcis lige så lang tid som det tager for en gennemsnitsdansker at gennemføre et samleje, altså 1 minut og 17 sekunder. Underholdningen blev dog brat stoppet af, at Epic tilsyneladende har valgt at placere mikrofoner rundt hos samtlige vuggestuer i landet med det resultat, at det eneste vi kunne høre under hele spillet var lyden af skrigende amerikanske unger. Jamen hvad fanden er det da for noget? Det er lykkes Microsoft at blokke muligheden for, at folk under 18 år får reklamer på deres dashboard, hvorfor fanden kunne Epic så ikke have blokket muligheden for, at folk under 5 år – primært amerikanske unger – kan få lov til at spille deres møg. Eller om igen, det kan jo være at Epic rent faktisk har ansat 7.000.000 unger til at sidde og spille deres makværk, så andre normale mennesker får den idé, at der rent faktisk er andre mennesker der har købt deres møg. Bollocks!!!


 Konklusion 


Bundlinjen er, at pessimisten absolut ikke tilslutter sig den flok af tilsyneladende holdnings- og rygsøjleløse anmeldere rundt omkring, som råber ”topkarakter” i kor, men derimod straffer Epic, Cliffy B og GOW for at have præsenteret det største fupnummer i hele spilhistorien, eller det største hype om man vil. Pessimisten har gennemskuet det, GOW er intet andet end en storm i et glas vand og de eneste der kan more sig over spillet er folkene bag Epic, som garanteret griner… Hele vejen ned i banken. Gameplayet er tyndt, historien er tynd, grafikken er som en bodybuilder, pæn at se på, men pumpet op med luft, og online delen er mildest talt frustrerende.

 

Jeg strækker mig til at give spillet et 2-tal på 10-skalaen, hvilket dog alene begrundes med, at INTET (og jeg mener intet) spil kan være lige så dårlig som Fuzion Frenzy 2 og samtidigt fik jeg en 24-timer Gold trial med i spillet som jeg er svært glad for – jeg anbefaler i stedet at man sætter sig ned med sin Gameboy og tæsker igennem TMNT Fall of the Foot Clan, som er en velbalanceret oplevelse, med vores allesammens yndlingskvartet, for GOW-skiven fortjener intet andet end den skæbne den har fået i mit hjem, som pyntegenstand på min WC-børste.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.