Raider's blog
20-02-2007 - 19:30

Dilemma

Kom i dag hjem med to ventede titler, men står med det dilemma at jeg ikke ved hvilket jeg skal begynde med? Det ene er en stor(slået) titel et utal af fans har ventet længe på, mens det andet kan hjælpe mig med at booste min gamerscore uden at jeg keder mig.

Jeg snakker om spillene i billedet forneden – og mit problem er egentlig, om lysten til spil på andre platforme, dæmpes kraftigt af Achievements? Jeg har intet problem med Achievements – det er et skønt påfund der kan give mig statistik over hvor langt jeg er kommet i et spil, hvor jeg ikke har været i et spil, give mig et minde af hvor jeg har været (om mange år) og give mig rig mulighed, for at sammenligne min oplevelse med andre gamere – som nok er det vigtigste punkt ved overhovedet at spille konsol.

Men jeg står her, med et spil hvor demoen ikke sagde mig forfærdeligt meget – mens de Achievements der er i spillet, virker ret sjove at opnå – og det andet spil, som vil kræve jeg bruger flere uger på det (tog mig en halv sommerferie at komme igennem syveren i denne serie) og er garanteret en mindeværdig episk oplevelse. 

Så dette blog er indlæg ikke et råb, for at I skal hjælpe mig med at vælge – men blot en observering af, hvilke konsekvenser Achievements i Xbox 360 spil også bringer. Jeg har virkelig lyst til at prøve spil som Kingdom Hearts 1 og 2 (har etteren), God Of War, Shadow Of The Colussus og Twilight Princess – men det indebærer næsten indelukket oplevelser, man ikke direkte kan dele med andre på samme plan.


07-02-2007 - 22:21

Battlestar Galactica - sæson 2

Perfekt. Jeg snakkede med min ven om serien over Messenger, og det så ud til at han også havde sæson 2 på DVD. Så den bevægede jeg mig skam lige ud i det kolde vejr for at hente og om et øjeblik, efter jeg har fået varmen, går jeg igang med den at se den. Jeg har ikke sovet roligt, siden jeg afsluttede første sæson her i mandags. Regner heller ikke med jeg stopper før jeg er færdig med den - i morgen tidelig. Frak også...

07-02-2007 - 09:16

Battlestar Galactica – en overlegen spændingsserie

Jeg følger og har fulgt en masse spændings Tv-serier slavisk. Der nævnes højtideligheder som; The 4400 (middelmådige fortællinger med en uvis fremtid), Alias (frak your 24), Angel, Band Of Brothers, Buffy The Vampire Slayer, Dark Angel, Dawson’s Creek, Desperate Housewifes, Felicity, Gilmore Girls (Alexis Bledel for fanden!), Hercules, One Three Hill, The O.C. (#1), Prison Break (hvorfor egentlig? Mon min indre neandertaler siger jeg skal være med på moden?), Roswell, Smallville, Star Trek: Voyager, Tru Calling, Xena og en røvfuld af komedie- og tegnefilms-serier man ikke behøver at følge kronologisk.
 

Men alt for ofte indser man også, at de fleste spændings Tv-serier i bund og grund er noget juks. Hvorfor, vil du nok spørge? Fordi en Tv-serie er djævlens værk (og Tv3 er dets sendebud), og man kan ved sjældenhed aldrig - som nytilkommen - se ét afsnit ud af mængden og følge med i hvad der egentlig foregår. Tv-serier begrænser sig endnu mere med et stramt budget hos effekter (og talent), mens den indsnævret tidsramme og pauseklip til reklamer skaber et uroligt artistisk billede. Helt og aldeles forfærdeligt. Men værst af alle, er de møg irriterende cliffhangers, der specifikt er designet til at give os præcis nok Tv-heroin, til at blive afhængig, men ikke nok til at kunne få et godt trip.


Senest har jeg brugt en del tid på at se Tv-serier i sci-fi genren. Mest af alt, grundet min genfundne interesse for Star Trek. Så med vågne og trætte øjne, har jeg tærsket mig igennem sæsoner af Star Trek – Enterprise og den enkelte Firefly. Dette tema-orgie har resulteret i, at jeg er faldet over en potentiel overlegen generel Tv-serie; Battlestar Galactica. Jeg har altid været skeptisk og modvillig til at sætte mig ind i BGS – og gudskelov for det. For min uvidenhed har kommet mig til gode, da jeg satte mig til at se serien.Designet i den originale Tv-serie fra 1978 havde aldrig før tiltalt mig, og det er på trods af at jeg har spillet Battlestar Galactica fra 2003 til den originale Xbox (er og vil altid være en stor space sims-fan). Min interesse startede accelererende efter jeg så et interview med Tricia Helfer hos David Letterman - én af nøglerollerne i serien. Det fangede mig, at serien var blevet sådan en kommerciel succes. Så jeg lånte den introducerende mini-serie og sæson 1 af en ven. Han har småt talt for serien, men jeg har altid set ham blind på det område, da hans interesseområde primært drives af en hårde af Animé tegnefilm og rigtige dårlige komedier.

Den nye Battlestar Galactica, der er en geniscenesættelse af den originale Tv-serie, finder sted i et ret dystert univers. Jeg er ingen fortaler for at dyster og mørke er bedre – ergo mere seriøst - det er faktisk ved at blive en forfærdelig kliché indenfor computerspil, men med fin balancere, kan der skabes et uovertruffen og solidt univers. Og det har forfatterne af den nye Battlestar Galactica gjort - godt. Jeg vil egentlig ikke gå ind i detalje, hvad serien handler om - jo mindre du ved, jo mere nydelse vil der være at finde. Til dem der har brug for frie associationer, kan jeg fortælle at Battlestar Galactica har et postapokalyptisk univers som i Terminator, den religiøse ånd fra Homeworld-spillene (selvom inspirationen nok ligger omvendt), opsætningen fra Wing Commander-spillene, stemningen fra Independence Day, filmteknikken fra 24 Timer og effekterne fra en overmiddel storfilm (og dette gælder hver eneste afsnit).

BSG er en serie af kontrovers, politik, overlevelse og desperation. Spændingen lægger i konstante fordømte situationer, så man bør ikke rigtige regne med noget – blot det værste. Serien er ufattelig svær at løsrive sig fra, grundet en stærk sympati for det stærke karaktergalleriet. Noget som forfatterne har valgt at lægge mere vægt på, end alt andet. Det tog mig hellere ikke mere end en halv søndag og en mandag formiddag at få set mini-serien og hele sæson 1 igennem. Jeg sover uroligt indtil jeg kan få fingrene i sæson 2.

Har du mulighed for det, så se denne storslået Tv-serie der endnu ikke vises på dansk Tv (vises originalt på The Sci-Fi Channel). Lad dig ikke snydes for denne episke fortælling, der fornyer Sci-Fi genren ved at perspektivere i et gammelt (og retro velkendt) univers.


Battlestar Galactica - det er ikke for sjov!

IMDB.com siger 9.3/10 men er det egentlig ikke for lidt?
Følg Xboxlife her