Pr3dator DK's blog
21-12-2006 - 22:35

Delicatessen


Velkommen til en fantastisk fantasi-verden siger jeg bare! Denne pærle af en lille fransk humoristisk film må ingen gå glip af! I et post-storkrigs agtigt univers, som kan minde om Frankrige i midt 50'erne, er der er mangel på de mest basale varer. Beboerne i et lille lejligheds kompleks tager de mærkligste metoder i brug for at få fyldt sine behov.

Det hele starter da en arbejdsløs klovn flytter ind i opgangen. Hans karriære stoppede åbenbart da hans abe døde. Han får job som vicevært og lærer snart beboerne i ejendommen at kende. Den ene er mere apart end den anden.

Feks er der den evigt deprimerede frue som bliver ved med at prøve på at tage livet af sig selv da hun ikke kan holde de "stemmer" ud som bliver ved med at genere hende, men en bizar skæbne gør at hun bliver ved med at overleve selv de bedst planlagde selvmord. Der er den mærklige gamle mand nede i den vandfyldte kældere der lever af de snegle der kravler rundt der nede, og som har en forkærlighed til de flere 1000 frøer som også lever der. Der er den meget forførende og storbarmede kvinde som gerne dyrker en masse sex på trods at hendes fjedre i sengen larmer så højt så at alle i opgangen hører det. Og så er der Slagteren, suverænt spillet af Jean-Claude Dreyfus, det ska hurtigt vise sig at ham her er en mand ska holde sig langt væk fra.

Men det blir ikke nemt når klovnen der spilles af Dominique Pinon (som er med i stort set alle Jeunet film, selv Alien4), blir forelsked i Slagterens nærmest blinde datter. Og han ender med at snart kæmpe for sit liv.

Det ska nævnes filmens detajle rigedom er helt suveræn. Hvis jeg brugte fra nu af og de næste fem år, så ville jeg ikke være i nærheden af at komme på så mange små sjove detaljer at putte ind i en film.

Filmen har også et sjovt gulligt/grønligt skær, som er gået hen og blevet Jeunets varemærke. Årsagen til at dette er i sig selv ret morsom. I processen for at lave film så skal råmaterialet åbenbart igennem nogle forskellige steps. I den sidste og afgørende process er det åbenbart vigtigt at vide vilken type af film man har brugt, og da filmen skulle gennemses første gang så var dette gået galt - men man blev i løbet af filmen forelsked i denne sjove misfarvning så man valgte at bevidst lave samme fejl da de endelige filmruller blev fremstillet. En anden sjov ting er så at når amerikanerne fik råmaterialet over så lavede de naturligtvis ikke denne "fejl" og derfor har de amerikanere som har set filmen i biografen ikke fået den fulde oplevelse.

Skynd jer ned og køb denne film som kan fås billigt - det er en fantastiskt film!


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her