pstudio's blog
27-04-2010 - 03:39

Game Room - Asteroids Deluxe

Har godt nok ikke været meget hjemme de seneste par dage, så det er vist på tide at få anmeldt et nyt spil.


Titel: Asteroids Deluxe
Udgiver: Atari, Inc.
Årstal: 1981
Platform: Arkade


Om spillet:
Asteroids Deluxe er selvfølgelig efterfølgeren til kæmpesuccesen Asteroids. Selvom der står skrevet på titelskærmen, at Asteroids Deluxe er fra 1980 udkom spillet først officielt i 1981. Spillet er en simpel opgradering af det originale Asteroids, men der er et par få tilføjelser.

A (Asteroids) og AD (Asteroids Deluxe) går i alt sin enkelthed ud på, at du styrer et lille rumskib i et asteroidebælte, og så er det din opgave at overleve så længe som mulig. Til at hjælpe dig har du en lille kanon, som du kan bruge til at skyde asteroiderne med. Problemet er dog, at når du rammer en stor asteroide, deler den sig bare op i to mindre stykker, indtil stykkerne er ligeså lille som dit rumskib.

For at undgå alle disse asteroidestykker kan du selvfølgelig også flyve dit rumskib (Noget der tog lang tid for mig at opdage allerførste gang jeg spillede A som en lille dreng). Man skal være opmærksom på, at der i A er screenwrap. Dvs. at når du, eller asteroiderne rammer kanten af skærmen, kommer de ind i den anden side af skærmen. En vigtig ting at huske, så man f.eks. ikke bliver overrasket, når man flyver oppe i toppen af skærmen, og der så lige pludselig kommer et stykke asteroide ind i hovedet på dig, som sekundet før var fuldstændig ufarlig i bunden af skærmen.

En anden ting man også skal være opmærksom på i A & AD er UFOerne. De kommer flyvende ind og skyder efter dig. De store UFOer er ikke ligefrem mesterskytter. Flere gange har jeg holdt fuldstændig stille, og alligevel formår de ikke at ramme mig. De mindre UFO'er er noget mere præcise.

Hvad er så forskellen på A og AD? Den første er, at i AD har man nu et skjold i stedet for hyperspace i A. Er man ved at blive ramt af en asteroide bagfra, kan man hurtigt lige aktivere skjoldet. Så bliver man i stedet skubbet frem, frem for at blive dræbt. Den anden er de såkaldte fjendtlige satelitter. Denne runde mekanisme flyver efter at ramme dig. Når du rammer den, deler den sig op i mindre enheder som er endnu hurtigere til at indhente dig. Og disse enheder deler sig også op i nye enheder, før at disse enheder bliver dræbt. Sattelitterne bliver kommer først i slutningen af banerne. En bane er bare defineret ved de asteroider som du skal destruere.


Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Roter skibet. Roter skibet for at afgøre hvor du vil flyve hen og hvad du vil skyde på.
X: Thrust. Aktiver din raket for at lave en lille acceleration. Hold X nede for at flyve hurtigere rundt.
A: skyd.
B: Skjold. Aktiver skjoldet, hvid du er ved at blive ramt af en asteroide, men vær opmærksom på, at skjoldet ikke holder længe.

Grafik/Lyd:
Der er tale om simpel lyseblå vektorgrafik oven på sort skærm. Der er ikke så meget at skrive om det. Det hele er primitivt, men det fungerer meget godt. På de viste screenshots kan man se et baggrundsbillede. Det er ikke med i Game Room versionen.

Omkring lyden, så er der bare de simple lydeffekter så vi er så vant til.

Karakter: 5/5
De første gange jeg spillede Asteroids var jeg ikke nogen stor fan af det. Ikke fordi det var et dårligt spil, men det tiltalte mig bare ikke rigtig. Men tingene har virkelig ændret sig, og jeg må indrømme, at jeg virkelig godt kan li' Asteroids Deluxe. Tingene fungerer bare som de skal. Styringen er knivskarp og det samme kan siges omkring kollisions detektionen. Der findes ikke noget federe end lige at undgå en asteroide med et sidste-sekunds tryk på Thrust-knappen. Man føler virkelig, at man er i kontrol i spillet, og hvis man dør, ja så er det ens egen skyld.

Jeg har prøvet at tænke på, om der mangler noget i Asteroids Deluxe, men jeg kan simpelthen ikke komme på noget. Det fungerer glimrende som det er. Derfor får Asteroids Deluxe 5 ud af 5. Noget der faktisk overrasker mig selv, men jeg kan ikke finde en grund til at trække spillet ned i karakter.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her