pstudio's blog
20-04-2010 - 04:20

Game Room - Centipede

Er lige gået i gang med at spille det nye Final Fantasy, så var lige ved at glemme Game Room., men I skal sevlfølgelig ikke snydes for endnu en anmeldelse :D

Titel: Centipede
Udgiver: Atari, Inc.
Årstal: 1980
Platform: Arkade


Om spillet:
Centipede er noget så fantastisk som en vertikal shooter med et havetema. Du styrer en havenisse, der har til opgave at forsvare haven imod skolopendere og andre insekter. Du skal simpelthen skyde alt der bevæger sig på skærmen.

Hovedmålet i Centipede er, at skyde den skolopender (centipede) der starter i toppen af skærmen. Skolopenderen, der består af flere led, bevæger sig fra side til side, hvor den går et skridt ned, når den rammer en side. I haven finder vi også en masse svampe. Rammer skolopenderen en svamp går den også et skridt ned. Når du rammer skolopenderen, forsvinder det led som du rammer. Det betyder, at hvis du rammer krybet i midten, så deler den sig bare i to. Når du har skudt alle delene, kommer der en ny skolopender frem i toppen, og så kan du gå igang igen.

Der findes også nogle andre insekter i spillet. Edderkopper løber rundt nede i bunden af skærmen hvor spilleren er. En gang imellem spiser de svampene, hvilket er meget rart. Lopper kommer faldende ned og efterlader en masse svampe i dens spor. Til sidst er der skorpioner der forgifter svampe. Rammer en skolopender en forgiftet svamp, styrter den direkte ned imod bunden af skærmen. Det er ikke kun insekterne du kan skyde i spillet. Du kan også skyde svampe for at fjerne dem.


Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Bevæg havenissen. Havenissen kan bevæge sig frit rundt i bunden af skærmen.
A: Skyd. Bruges til at udradere de ulækre kryb.

Grafik/Lyd:
Grafikken er meget primitiv. F.eks. ved jeg kun, at man styre en havenisse, fordi jeg har læst det andetsteds. Der er dog ikke nogle problemer med grafikken. Det er klart hvem du er, og hvem du skal skyde. Det er det vigtigste. Spillet skifter også farvetema for hver ny skolopender.

Spillet akkompagneres med nogle få lydeffekter.

Karakter: 2/5
Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men jeg finder bare ikke Centipede særlig interessant. Centipede er kendt for at være det første arkadespil, som havde en stor base af kvindelige spillere. Måske henvender spillet sig bare mere til det feminine publikum?

Det positive ved spillet er vel, at man bare skal skyde på alt. Det er jo altid et godt udgangspunkt. Hvis jeg skal fremhæve nogle af de negative ting må det være, at det kræver for mange skud at smadre en svamp. 4 skud er for meget, når man ikke har rapid fire. Desuden virker skuddene også langsomme. Til sidst så finder jeg også edderkoppen irriterende. Det er ikke til at forudsige hvor den bevæger sig hen, hvilket kan føre til frustration, når den for 27. gang i streg er skyld i din død, fordi den lige pludselig besluttede sig for vende 180 grader om. Blev de få detaljer fixet, må Centipede siges at være et udemærket arkadespil. Det falder vist bare ikke i min smag.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her