pstudio's blog
17-04-2010 - 02:30

Game Room - Battlantis

Titel: Battlantis
Udgiver: Konami
Årstal: 1987
Platform: Arkade


Battlantis kan vel bedst beskrives som et fantasy-inspireret Space Invaders. Du styrer en person, der skal beskytten den borg han står på, fra blodige og babariske monster. Spilkonceptet er som skrevet kopieret fra Space Invaders, men der er nogle tilføjelser til spillet.

Den første tilføjelse du vil ligge mærke til er, at ikke alle monstre bevæger sig fra side til side. Der er bl.a nogle små gnomer der løber direkte ned mod borgen. Disse bør skydes så hurtigt som muligt, da de udgør den største trussel. Den gode nyhed er dog, at du ikke dør i det samme øjeblik monstrene når bunden. De skal først klatre op af borgens mur, hvilket giver dig en kort chance til at dræbe dem, mens de bare er siddende mål.

En anden stor ting i spillet er de boss-fights der er i slutningen af banerne. Bosserne er forholdsvis simple. Bare skyd på dem en masse gange uden selv at blive ramt. Faktisk er bosserne ofte nemmere klare end den foregående bane.

Den sidste store nyhed er powerups. I stedet for at der kommer en UFO, kommer der en mand løbende som skubber en vogn. Skyder du denne vogn hvil du få en tilfældig powerup i en kort tid. Du kan bl.a blive usynlig/udødelig, eller du kan begynde at kaste en form for molotov cocktails.

Spillet er generelt set sværere end traditionel Space Invaders. Monstrene bevæger sig hurtigt på skærmen, især dem der løber direkte ned imod dig er en pestilens, og oven i det, er din spiller ikke særlig hurtig til at skyde. Dette kan gøre det svært at ramme monstrene.


Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Bevæg din man horizontalt.
A: Skyd.

Det skulle være muligt at affyre skud til siden, hvis man får en ekstra powerup mens man allerede har en, men jeg oplevede ikke dette i min spilsession.

Grafik/Lyd:
Grafikken og lyden kan beskrives med ét ord: Wow (Nej det står ikke for det der spil). Kunstnere hos Konami har haft virkelig travlt. Der er nye baggrunde til alle banerne. Der er masse af forskellige animerede sprites til monstrene, og nogle af bosserne er virkelige mestreværker.

Lyden er også fremragende. Der er fremragende stemningfuldte musikstykker i baggrunden, mens man spiller banerne. Faktisk udgav Konami soundtracket til spillet i en begrænset mængde, da de selv mente at musikken var fremragende. Angående lydeffekterne er der nogle spøjse. Isæ når du dør lyder mærkeligt, men det er ligemeget med så godt et soundtrack i baggrunden.

Karakter: 3/5
Spillet burde nok kun få 2 i karakter, men jeg lader mig selv rive med af den flotte grafik og musik og giver spillet 3 i karakter. Jeg kan, som skrevet før, godt li' Space Invaders og dens kopier. Desværre er Battlantis bare ikke et særlig godt Space Invaders spil. Jeg har allerede været inde på grunden. Monstrene bevæger sig simpelthen for hurtigt, i forhold til at du kan skyde dem. Det ender med at blive mere held end forstand, når/hvis du rammer monstrene. Som skrevet er de monstre der løber direkte ned imod dig også en pestilens. En eller to på en gang kan gå an, men 4-5 på en gang er altså for meget.

Ligesom der i Space Invaders er 3 huse du kan gemme dig under, så er der 3 sten i Battlantis der fungerer som dække. Problemet er bare, at de fylder for meget af skærmen. De er til større irritation end gavn. Det er ærgeligt, at Battlantis kun får 3 i karakter (og så er man gavmild). Præsentationen er så flot. Desværre kan gameplayet ikke leve op til standarden sat af grfik og musik.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her