pstudio's blog
27-03-2010 - 01:30

Game Room - Adventure

Jeg vil starte med at undskylde, hvis denne anmeldelse virker kort eller mangelfuldt. Jeg havde lige brugt en halv time på at skrive anmeldelsen, da computeren umotiveret lukkede ned og jeg mistede alt arbejdet :(

Titel: Adventure
Udgiver: Atari, Inc
Årstal: 1979
Platform: Atari 2600Om spillet:
Som jeg skrev i min første andmeldelse af spillet, så fattede jeg ingenting, da jeg spillede dette spil første gang. Ok, jeg kunne regne ud at det var et eller andet adventure-spil, men hvad mit mål egentlig var havde jeg ingen idé om. Så jeg gik ud af spillet igen og gik igang med at læse instruktionerne der fulgte med Game Room. Efterfølgende søgte jeg på nettet omkring spillet, og efter lidt research var spillet pludselig mere åbenlyst.

Du spiller en ukendt helt der skal finde og bringe det magisk bæger til det gyldne slot. På din vej, skal du besøge andre slotte, finde vej gennem labyrinter og kæmpe imod de tre glubske drager (som ligner ænder). For at hjælpe dig er der forskellige items du kan samle op. Udover nøgler til slottet, er der bl.a. også et sværd til at bekæmpe dragerne med og en bro du kan placere sådan at du kan gå hen over en mur.

Spillet er faktisk meget omfangsrigt og imponerende, når man ser på hvornår spillet er fra. Adventure betegenes som det første grafiske adventure spil, og det blev også solgt i mere end en million kopier. Man kan vælge imellem tre spil modes når man starter (tryk Start for at bringe frem Atari interfacet - tryk på Game Select)
Mode 1 er en simplificeret udgave af spillet, hvor der er færre rum, drager og slotte. Man slipper også for den berygtede sorte flagermus.
Mode 2 kan betegnes som det fulde spil. Her skal man igennem alle rum, bekæmpe tre drager og besøge tre slotte. Du risikerer også at møde den berygtede flagermus i denne mode. Flagermusen kommer pludselig flyvende tager den item du holder, og skifter den ud med noget andet. F.eks. kan den tage dit sværd og komme med en drage i stedet for. Lyder fedt ik?
Mode 3 er basal set den samme som mode 2. Den eneste forskel er, at de diverse items er placeret tilfældigt i spilverden. På den måde kan man få en ny oplevelse, hver gang man spiller. Det negative er dog, at spillet risikerer at blive for nemt eller for svært alt efter hvor de forskellige items bliver placeret. Faktisk er der en bug i spillet som gør, at man måske ikke kan gennemføre spillet, hvis nøglen til det gyldne slot bliver placeret et forkert sted (inde i det gyldne slot).


Helten er med sit sværd klar til at bekæmpe dragen Rhindle som vogter over det magiske bæger.

Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Bevæg helten. Rimelig simpelt.
A: Drop en ting. Helten kan kun holde en ting, som samles op ved at gå ind i tingen. Smid tingen igen ved at trykke A.
Start: Bring frem Atari interfacet, hvor du kan vælge game mode og sværhedsgrad. Hvis du dør kan du også trykke Game Reset, som bringer dig tilbage til det gyldne slot. Eventuelle dræbte drager bliver også genoplivet, men ellers er spillet i samme tilstand som inden du blev dræbt.

Grafik:
Man skal selvfølgelig tage Atariens begrænsninger med i beregningerne, men Adventure har ikke den mest imponerende grafik. Helten er en firkant. Sværdet ligner en pil. Dragerne, som virker til at være de mest detaljerede, er berygtet for at blive forvekslet med ænder. Grafikken er selvfælgelig ikke det vigtigste i sådan et spil, men jeg opdagede altså ikke, at pilen var et sværd før jeg læste om det på nettet.
Det skal også siges, at stort set allel rum er symmetriske, grundet Atariens begrænsninger.

Lyd:
Der er ingen baggrundsmusik, så den må I undvære. Ellers er der nogle simple lydeffkter nor man samler ting op, dræber drager og lignende handlinger. Der er også en meget mærkelig sejrshymne når man har gennemført spillet.

Karakter: 3/5
Det var svært at komme med en karakter til dette spil. I starten var jeg ikke imponeret, men efter at have sat mig mere ind i spillet og spillet det noget mere, er jeg begyndt at kunne lide det. Spillet er egentlig meget imponerende, men der er alligevel nogle ting der trækker ned. Ser vi bort fra grafik og lyd, så er der ikke ligefrem et spil man vil spille igen og igen. Har man klaret det en gang er det det. Der findes rigtig nok mode 3, men jeg vil ikke risikerer at spilde min tid, når jeg opdager, at spillet ikke kan gennemføres. Det andet store kritikpunkt er, at man ikke fatter meget af spillet, hvis man ikke først sætter sig ind i det. Man går ikke bare i gang med at spille det. Men hvis man er villig til at sætte sig ind i spillet, så er det faktisk meget sjovt. I hvert fald en enkel gang.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her