pstudio's blog
26-03-2010 - 02:59

Game Room - Shao-Lin's Road

Lidt sent men som lovet kommer her min første anmeldelse af et spil fra Game Room. Jeg lægger hårdt ud med en supertitel i form af Shao-Lin's Road. Jeg ville gerne optage lidt game footage, men da jeg ikke har et capture card, blev jeg nød til at bruge min gamle stationære, som jeg før har brugt til at optage spil med. Desværre er det sådan med gamle computere, at hvis man ikke bruger dem i lang tid, så du'r de ofte ikke, når man senere finder dem frem. Det samme var tilfældet her, så I må nøjes med et YouTube link af en anden (langt bedre) spiller. Men tilbage til anmeldelsen.

Titel: Shao-Lin's Road
Alternativ Titel: Kicker
Udgiver: Konami
Årstal: 1985
Platform: ArkadeOm spillet:
Shao-Lin's Road er e simpelt figther/beat'm'up spil. Du styrer hovedpersonen i et 2D side view. Der bliver konstant spawnet fjender, som du i bedste kung-fu-stil skal bekæmpe. Disse kampe udspiller sig i flotte kinesisk inspirerede scenarier.
Hver bane, kaldet step, har 3 platformsniveauer, som man kan hoppe op og ned fra ligeså tosset man vil. Man skal dog passe på ikke at stå for tæt ved kanten, da man så vil falde ned og miste noget liv. Man starter med tre fulde liv. Bliver man ramt fire gange af modstanderen (eller falder ned) i en bane, mister man et fuldt liv.
Det er meget simpelt at bekæmpe sine modstandere. Du kan sparke, eller hoppe, eller kombinere de to ting, og lave et flyvende spark. Rammer du modstanderen en gang dær han. Nogle gange, når du rammer en modstander, kommer der en powerup, som giver dig nogle skud.
Hver to baner kan samlet kaldes for et level. De deler den samme baggrund, og den eneste forskel er, at der i hveranden bane er en boss man skal bekæmpe (sammen med alle de andre normale modstandere). Bosserne er frholdsvis simple at bekæmpe, men kræver altså nogle ekstra slag før de vil krepere.
Der er i alt fire forskellige baggrunde, før spillet begynder med de samme baggrunde igen. Angiveligt kan man bare fortsætte med at spille indtil man dør. Jeg lod mig i hvert fald dø til sidst, efter at have gennemført alle levels to gange (med en stor potion time warp snyderi)

Kontrol:
Venstre analog/D-pad: Bevæg hovedpersonen. Op og ned bruges til at hoppe op og ned fra en platform.
B: Spark/Skyd. Spark modstanderne og de bonuskager der kommer flyvende ind en gang imellem.
A: Hop. Du kan ikke bruge denne knap til at hoppe imellem de forskellig platformsniveauer.
A+B: Flyvende karaterspark. Det giver ekstra point at ramme modstanderen med denne supersvære mesterkombo.

Grafik:
Personerne har nærmest en tegneserie-agtig stil kørende. De er flotte og godt animerede. Der er kun to typer fjender borset fra bosserne, men det er fint nok, taget tiden i betragtning.
Baggrundene er fantastiske. Det første level er måske lidt kedeligt, men de efterfølgene er flotte og farvestrålende. Der kunne måske godt være lidt mere variation i, men igen, imponerende for tiden.

Lyd:
Endnu engang er spillet i top. Lydeffekterne er gode og baggrundsmusikken passer perfekt til spillet.

Karakter: 5/5
Karakteren er selvfølgelig i forhold til, at det er et gammelt spil.
Jeg har valgt at lægge ud med en sikker vinder, og Shao-Lin's Road er virkelig et fantastisk spil. Det er simpelt at spille, men stadigvæk sjovt og udfordrende. Det bliver måske lidt ensformigt i længden, men det kan ikke rigtig trække ned i karakteren. Når grafikken og lyden også er i top kan spillet kun få top-karaktarer. Er man til gamle arkadespil, må man ikke snyde sig selv for at prøve Shao-Lin's Road.

Til sidst et YouTube-klip. Hvis et billede siger mere end 1000 ord, så må et filmklip sige mere end 1000000 ord.

http://www.youtube.com/watch?v=Q7HVEUW-Yg4
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her