pstudio's blog
25-03-2010 - 01:21

Game Room - Det Knæhøj Karse

Ahr, jeg er godt nok ikke så gammel, at jeg er fra den tid hvor "knæhøj karse" og "bred ymer" regerede. Faktisk er jeg "kun" fra 86, men jeg elsker spil fra den tid, hvor man kunne tælle de antal farver der blev vist på skærmen på ens egne fingre.

Det virker jo til, at det nyligt lancerede Game Room har fået en blandet modtagelse. Nogle, inklusiv mig selv, elsker det. Andre er ignoranter :P
Hvorvidt man elsker det eller ej skyldes jo nok, hvilke slags spil man startede med at spille. De første spil jeg spillede på en (for den tid) gammel computer, havde som regel valget imellem monokrom, 4 eller 16 farver.
Hvad betyder det så for spillet? Det betyder at spiloplevelsen ikke afhænger af hvor flot spillet er grafisk, men hvor sjovt gameplayet er. Jovist kan et blodbad af 8 røde pixels virke imponerende, men det solgte ikke spil i sin tid, hvor det i dag virke til, at nogle spil kun handler om grafik.

Well anyway, dette indlæg skal ikke handle om gamle spil versus nye. Nogle kan lide dem. Andre kan ikke. Men da jeg er en af dem som kan lide disse gamle spil, er det jo ikke noget chock, at jeg har set frem til Game Room siden Microsoft annoncerede det. Jeg downloadede det så snart jeg fik mulighed, og begyndte min vandring ad den gamle 8bits landevej. Resultatet? Jeg brugte en masse penge på at købe alle de tilgængelige spil. Det har vel kostet mig lidt mere end 400 kr. Mange siger sikkert: "spild af penge", men der er forhåbentlig nogle få derude der forstår mig.

Jeg har altså købt følgende spil:

Adventure- Intellivision 
Armor Battle- Intellivision 
Asteroids Deluxe- Arcade 
Astrosmash- Intellivision 
Batlantis- Arcade 
Centipede- Arcade 
Combat- Atari 2600 
Crystal Castles- Arcade 
Finalizer- Arcade 
Football- Intellivision 
Gravitar- Arcade 
Jungler- Arcade 
Lunar Lander- Arcade 
Millipede- Arcade 
Outlaw- Arcade 
Pitfall- Atari 2600 
RealSports Tennis- Atari 2600 
Red Baron- Arcade 
River Raid- Atari 2600 
Road Fighter- Arcade 
Scramble- Arcade 
Sea Battle- Intellivision 
Skiing- Intellivision 
Space Armada- Intellivision 
Space Hawk- Intellivision 
Spider Fighter- Atari 2600 
Star Raiders- Atari 2600 
Sub Hunt- Intellivision 
Tempest- Arcade 
Tutankham- Arcade 
Yars' Revenge- Atari 2600

Mens jeg genspiller (og for nogle spiller første gang) alle spillene, har jeg tænkt at dele min oplevelse med Jer. Hver dag vil jeg spille et af spillene og så skrive en lille anmeldelse af det. Formatet for anmeldelsen har jeg ikke bestemt endnu, men jeg håber da, at der er nogle der vil værdsætte dem.

Så indtil næste gang; fortsat god retro gaming.

PS. Du er velkommen til at adde mig på din friend-list og så besøge den ultimative arkadehal, selvom jeg ikke selv kan se den store pointe i det.
PPS. Hvor mange tokens får man, hvis en ven spiller hos en? Får man alle dem han bruger? Det virker selvfølgelig usandsynligt, da man så bare kan fordele arkademaskinerne mellem sig, og så besøge hinanden når man har lyst til at spille et bestemt spil.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her