Dream's blog
15-02-2007 - 22:47

Irreversible

Jeg har truffet en beslutning. Den går ud på at jeg vil udvide min filmsamling. Jeg vil give alle genrer en chance, i håb om at få udvidet min horisont. Jeg startede det hele i dag, da jeg gik en tur i Fona. Jeg købte 3 film; Irreversible, The Usual Suspects og Passion of the Christ. Alle tre er film jeg har hørt skulle være gode, eller som fangede min interesse i butikken. Alt i alt gav jeg 129,- for dem, hvilket indtil videre må ses som et godt køb.

Løbende vil jeg skrive om nogle af filmene i min blog, og som indledning vil jeg lægge ud med en af de mest mærkværdige film jeg har set længe.


Irreversible:Grunden til at jeg valgte at købe denne film, var anmeldelsen fra BT der var på coveret. Den havde fået 6/6 stjerner, med ordene: 'Brutalt Mesterværk!' lige under.

Irreversible er en fransk film. Det er en mærkværdig og speciel film. Udgangspunktet er en 'homobar', hvor et par læger hjælper et menneske ud med en brækket arm. Seeren er helt uvidende om hvad der er sket, men det varer ikke længe - filmen kører baglæns. Man får fortalt hvordan de er havnet der, hvorfor de søger efter 'Le Tenia'. Det er lidt svært at forklare hvordan det kører, så jeg stiller det simpelt op:

Egentlige rækkefølge: a-b-c-d-e-f-g
Irreversible: f-g | e-f | d-e | c-d | b-c | a-b

I de første 15 min. sidder man lidt med en underlig følelse. Hvorfor drejer kameraet så meget rundt? Hvorfor går det så langsomt? Fortsætter det her virkelig i 90 minutter? Det var nogle af de spørgsmål jeg stillede mig selv, men det kommer man hurtigt væk fra.

Kameraførelsen i filmen er fænomenal, intet mindre end det. Jeg elsker det simpelthen. Lydsiden er ligeledes god, og historien er fængende. En mærkværdig film, der samtidig er så hårdtslående at man skulle tro det var løgn. Der er så mange scener der gør indtryk på en. Den jeg husker bedst er en scene, i starten, hvor en mand får smadret sit hoved - bogstavelig talt smadret - med noget der ligner en 'brand-skumslukker'. Det er så bizart at man sidder og væmmes, og tænker over hvorfor det er nødvendigt at se ham plante 20 slag i ansigtet på en mand der er færdig efter 5, hvorfor man skal se hans ansigt lemlæstes på så grov en måde. Når man sidder og tænker tilbage på alle de mindeværdige episoder med en form for ærefrygt, så er det helt sikkert en film der går rent hjem hos mig.

Speciel fransk film når det er bedst. Jeg erhvervede den for 30 kr. i Fona, og det må siges at være et af de bedste filmkøb jeg har gjort længe. Det er en film der kan ses af alle med en smule nerver, for den er ret så bizar på nogle tidspunkter.

91/100


Jeg kan ikke lide at give stjerner. Når der kun er 5 eller 6 stjerner kan relativt gode film stilles ved siden af film der er tæt-på-fantastiske. Derfor har jeg valgt at lave et pointsystem der går fra 1-100, for at gøre det mere nuanceret.

Det var alt for nu, jeg vender tilbage når jeg har fået set en af de andre film - dem ser jeg meget frem til. :)

- Jeg har det med at formulere mig i lange, uforståelige sætninger, men det håber jeg folk kan bære over med. Brug tænkeren, og se om i kan regne ud hvad jeg vil sige hvis i ikke forstår det. Det skulle ikke undre mig om jeg har lavet et par kager hist og her.


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her