DonWernerDK's blog
10-01-2007 - 23:49

Flags of our fathers - Et mesterværk!


Flags of our fathers er Clint Eastwoods seneste film og helt sikkert også én af de bedste. Det er intet mindre end en episk film. Filmen er baseret på det nedenstående billede, som de fleste nok kender, og på de 5 unge mænd der rejste flaget.

                                

Vi følger de unge mænd før under og efter angrebet på Iwo Jima (hvor billedet er taget d. 23 februar 1945), samt efterfølgende da Præsident Roosevelt deklarerede, at billedet skulle være ikonet for den 7. krigsobligationsindsamling. 3 af de overlevende blev taget hjem fra fronten, udnævnt til nationale helte og sendt på en PR tour, der sikrede den fortsatte krig i Stillehavet ved at indsamle over 23 milliarder dollars.

Flags of our fathers er ikke nogen hardcore krigsfilm, selvom den dog har nogle ret fantastiske krigsscener, men den gi'r derimod et rigtig godt billede af hvordan disse unge mænd kæmper med sorg og skyldfølelse, samtidig med at de bliver hyldet som krigshelte. En rolle som ingen af dem bryder sig om og iøvrigt føler sig fortjent til.

                                             

Til sidst skal det også nævnes at dette jo er første del af Clint Eastwoods Iwo Jima epos, anden del - Letters from Iwo Jima - hvor han fortæller historien fra Japansk synsvinkel, kommer senere på året.

Jeg gi'r filmen 5 ud af 6 stjerner!
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her