Descenter 1976's blog
09-05-2013 - 19:48

Fremtidens Gaming er 2014

Fremtidens Gaming er 2014


Nu har jeg været en gamer i mange mange år, og husker spil som Pong og senere Asteroids & Centipede blev slutte til vores dengang meget moderne FARVE tv, med en eller ande for mig helt ukendt spilkonsol. (Gad godt kende dens navn, men husker ikke engang dens udseende, da det mere var hvad der skete på skærmen der var spændende).


Men tiderne skiftede "heldigvis" og denne konsol blev gennem tiden skiftet ud med andre og mere moderne konsoller, og vi fik computere på skolerne husker jeg. De hed Piccoliner og var faktisk lavet i danmark af et firma der hed Regnecentralen, og de kunne kun vise farven grøn hvs jeg husker rigtigt.


Senere fik vi hjemme en Commodore C=16 med båndstation og hele pivtøjet,den stod i vores kælder sammen med et bobspil, så man havde noget at lave mens spillene loadede ind, for dengang kunnde det godt tage 30 minutter eller mere! (Så ikke klag over jeres loading screens) haha.


Tiderne skiftede igen og vi fik senere en Amiga 500, dette var et stort spring indenfor gaming,lyd og billeder var fuldstænding fantastisk nu. Husker spil som Pinball Fantasies, Frontier Elite II og Cannon Fodder.


Mens vi havde Amiga kom Pcen mere og mere ind i min hverdag, jeg var dengang stor modstander af den og synes om den, som en PS3 fanboy synes om en Xbox.


Da jeg kom på HTX have vi masser af disse djævleskaber, og brugen på dem kunne ikke undgåes,da det var en del af uddannelsen og vores opgaver og besvarelser var herpå.
MEN så skete der noget... En gut der var meget dygtig, ja enda mere dygtig end skolens computer administrator (Ham gutten var i mine øjne en hacker dengang) Han lagde et spil ind på netværket, der hed DESCENT!


Da denne tekst ikke handler om hvordan gutten gentagende gange snød administratoren der konstant forsøgte at slette spillet og finde den skyldige vil jeg vende tilbage til føromtalte spil. Dette DESCENT spillede jeg og blev meget hurtigt god til det, ja så god at ingen andre kunne tæve mig i det. Dette ændrede mit had for Pcen for jeg måtte have dette spil.


Jeg brugte alle mine spare penge og købte den vildeste PC på markedet, en 100Mhz Pentium, og måtte slippe over 17.000 kr dengang! Og så selvfølgelig spillet Descent! Derefter har jeg altid bare kaldet mig Descenter (Eller Descenter1976 når det første var taget)


Siden hen har jeg skaffet mig både en Xbox, en Xbox360 og en PS3 til afspilning af Bluray på hjemmebiografen og opgraderet eller helt købt ny PC et utal af gange, De sidset mange gange har jeg blot købt stumperne og så ellers samlet dem selv da jeg synes dette også er underholdende.


Men op til dette punkt er det jo sket meget i udviklingen, I starten var det foran et tv, men en slags konsol og en styrepind som vi dengang kaldte dem. De første Commodore C=16 og Amiga 500 og Pc spil, blev ofte spillet med et joysticks, denne lille styreenhed er efterhånden noget vi næsten aldrig bruger mere, og det tætteste vi kommer er nok vores Xbox 360 controller.


Men hvad med de sidste mange år... Ja der er faktisk ikke sket så meget, vi har forlængst fået "musen" som vi stadig bruger flittigt, vores Pcer og konsoller bliver stadige kraftigere og spillene flottere (dog ikke altid bedre)


Men vi sider stadig som for 5, 10 ja 20 og mere år siden foran et tv/monitor, bruger et tastatur, og en mus. De eneste nye ting jeg kan komme på indenfor gaming er Nintendo Wii og Microsofts Kinect som i mine øjne skuffe en smugle når vi snakker gaming.


Det er som om det bare ikke er hurtigt og precist nok, og i mine øjne virker disse produkter bare bedre eller sjovere til børn så de fysisk kan udskeje sig. Og som en rigtig gamer ja så er det bare slet ikke noget for mig.
Så ud over dette har intet faktisk rigtig ændret sig, det er som om vi sider fast i tiden og vil ikke videre.


MEN nu sker der endelig snart noget! (Og hvis du stadig læser med, ja så 10 achievement points til dig)


Et produkt der heder Leap Motion er allerede klar til salg, og denne lille dims er lidt ligesom en Kinect, dog ligger den ved dit tastatur og den ser derfor dine hænder og hvad du gør med dem.
Dette kan så i programmet eller spillet efter hvordan det er programeret så bruges som en styre-enhed i stedet for f.eks. Mus og tastatur.


I kan finde masser af videoer om dette på youtube og resten af nettet.
Leap https://www.leapmotion.com/


Dette i sig selv er jo smart og jeg tænker igen som en hardcore gamer, naaahhh,
bliver ikke noget jeg kommer til at bruge...
Men vent nu lige lidt... Hvad nu hvis vi kombinere dette produkt med et andet som er på vej.
Jeg snakker her om:


Oculus Rift
Lavet og designet af en gamer, til gamere, handler dette om VR (Virtual Reality)
Du får en brille/maske på der dækker hele dit synsfelt og det "tracker" hvor du kigger hen og på den måde flytter dig troværdigt ind i spil verdenen. Dette produkt er planlagt at skulle komme i salg engang i 2014 (Man kan allerede nu købe en developer version) Lige PT arbejder de på at gøre den lettere, lave flere "trackere" så den ikke bare læser X & Y aksen, (kigger til Højre/venstre og kigger op/ned, alle i 360 grader, men også Z fysisk bevægelse (frem/tilbage og højre/venstre eller strafing om i vil og fysiks op og ned, som kunne være at dukke sig osv.) Og så vil de have skærmen der nu viser 1200x800p (600x800p per øje) op og vise 1920x1080p i 60 fps (960x1080p per øje)


Dette vildt fede produkt har jeg samlet en lang række af de bedste video af, og lagt dem i en samlet mappe på min Youtube kanal så du ikke behøver søge og lede gennem alt junket.


Youtube Oculus Rift videoerne:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLEO2M4Ef_wYuMvlciGvylmy95jDjiQAGq


Deres site:
http://www.oculusvr.com/


Jeg tror at dette produkt sammen med måske Leap for alvor vil ændre vores gaming verden.
Måske det enda kan arbejde sammen med en fremtidig og bedre version af Kinect.
Jeg tror dette kan bliver noget af det største og vildeste produkt siden fjernsynet.
Jeg har set mange VR briller og masker, og de har aldrig kommet rigtig frem til os forbrugere fordi de er for dyre, for tunge og klodsede og bare ikke understøttet og brugt nok.
Men dette tror jeg på bliver til at betale, holde ud at have på, og vil blive brugt. (Ja det virker jo allerede til flere spil som Hawken,Team Fortress 2, Half-Life 2, Mirror's Edge og Skyrim og flere test demoer, blandt andet af CCP's EVE online hvor man kommer til at side i en jæger)
PT bliver det udviklet til PC og Mac, men jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle hitte stort med de kommende konsoller som PS4 og Xbox720/Durango eller hvad de nu døber den. (Så behøver vi måske selt ikke nogen skærm!)


Så tjeck videoerne ud, og lad mig høre, er det noget du som gamer ser frem til at få fingrene i, eller tror du ikke på produktet, og mener det vil det være glemt igen om nogle år.


Som side note så mener jeg prisen kommer til at ligge i et område af 300 $ og at de på Kickstarter havde bedt om 250.000 $ og allerede har opnået over 2.400.000 $


Tænk også på hvad det ellers kan bruges til i fremtiden. Nye muligheder i film, med 360 graders / Eller kugleformede billeder, hvor du som seer selv bestemmer hvor du vil kigge. (På dem bag dig der skyder, eller dem foran der bliver ramt osv) Eller til bedre styring af maskiner, hvor vi nu bruger kameraer på rumsonder eller hvad de heder, og vores kære rullemarie, ja der kan man næsten være der selv selvom man sider langt væk! Hvad med køb af produkter på nettet som var du der selv, og så har jeg slet ikke nævnt hvad porno industrien kan gøre med dette :-) Det er kun fantasien og den nye teknologi der skal færdig udvikles der sætter grænsen.


Jeg vil fortsætte med at smide nye videoer op i mappen som der kommet nyt til, så hold øje med det!
For gennemført læsning, 10 achievement points til dig! :-)