Nexus's blog
23-03-2008 - 17:36

Halo 3 "Cannot read disc" fejl?!

Så er den, åbenbart, kendte fejl sket for mig i Halo 3. Problemet er sket for mange, har jeg kunne læse mig til via. søgning på google.


Problemet er følgende:
Når jeg sætter min Halo 3 disc i min xbox, så virker alt fint/normalt som det skal. MEN når man så starter matchmaking/custom game så loader den banen man skal spille (stadig normalt), når spillet så starter, dvs. skærmen bliver sort og serveren startes, så får jeg beskeden: "Din spil dvd virker ikke, den er måske beskadiget eller beskidt og bla bla bla" man får ikke beskeden hver gang, men jeg tror godt man kan tillade sig at sige, at det sker hver anden gang man spiller en kamp. Selvfølgelig kigger jeg på min Halo 3 disc INGEN ridser. Så, jeg gør min disc rent og pudser den. Men den virker stadig ikke.
Heldigvis så har jeg min anden copy af Halo 3 som jeg vandt i Halo 3 turneringen et par måneder siden. Den er stadig pakket ind i plastik, så der er ingen problemer med den disc.
Selvfølgelig viser det sig at den disc heller ikke virker. Det skal også lige nævnes at jeg har 5 andre spil jeg spiller jævnligt, dem er der ingenting galt med, altså kan vi udelukke at der ikke er noget galt med min xbox.

Nå men, siden at jeg rent psykisk er nødt til at have en logisk forklaring på hvad der kan være galt, så har jeg prøvet nogle forskellige ting for at finde fejlen.
Siden der officielt ikke er noget galt med Halo 3 eller min xbox så må der være nogle filer på min Harddisk FRA Halo som går ind og ødelægger "spiloplevelsen" for mig. Jeg går derefter ind og prøver at fjerne Halo 3 updaten og slette de nye baner samt nogle tilfældige Halo 3 filer. Det virkede IKKE. Jeg sletter så alle mine Halo 3 filer, det virker stadig ikke. Jeg prøver så at tage min harddisk af min box. Stadigvæk så siger den at min disc ikke kan læses når jeg spiller customs.

Jeg søger så lidt på google for at finde en måde hvorpå jeg kan fixe mit problem. Men åbenbart så kan man ikke fixe det.

Citat bungie.net: (http://www.bungie.net/News/content.aspx?type=news&cid=12819)

"Q: I am encountering issues while playing Halo 3 where the game is apparently failing to read the disc properly. What should I do?

A: We are aware of reports that some people have received a "Disc Unreadable" error or similar issue while trying to play Halo 3. Bungie is working with the Xbox team to investigate the potential causes of this issue. Please visit the Microsoft Support Site and follow the listed instructions to see if this resolves the error message. For additional information or customer support, please call 1-800-4MY-XBOX."

Dog har jeg kunne finde frem til at problemet har stået på lige siden spillet udkom. De har altså haft flere måneder til at fixe det her problem men hverken bungie eller microsoft har gjort noget. Det eneste de siger er at man skal gå ind på deres support site og gøre hvad der står der, dvs. rens din disc...

I min søgen på google fandt jeg en site der i oktober sagde at micorsoft/bungie ville "indrømme" eller løse problemet om et par uger, men det har jeg ikke hørt noget til.

Hvis der er nogen der har en løsning til mig vil jeg gerne høre den. Men jeg er på nuværende tidspunkt rimlig sikker på at jeg bare skal have en ny box fra supporten. Jeg ringer til dem når de åbner for at se hvad de har at sige til det.
Hvis i læser mit sidste blog indlæg så kan i forstå hvorfor jeg ikke gider at have min box til reparation.
Jeg vil også opdatere min blog med hvad supportens svar på mit problem er.

Opdateret:
Supporten sagde selvfølgelig at det var underligt at det kun var Halo 3 der ikke virkede optimalt, og endda hele 2 discs af dette.
Jeg fik at vide at for at kunne udelukke at det ikke bare var discen det var galt med så skulle jeg prøve den på en anden xbox. Men det blev vi enige om at det behøvede jeg ikke i det her tilfælde.
Min garenti er udløbet, så jeg skal betale for få den til reperation. Det koster så hele 87£...

/Nexus
23-11-2007 - 20:39

Xbox reparations erfaringer

Da min Xbox igen er gået i stykker mener jeg at jeg burde dele mine erfaringer i "Xbox reparationer".

Jeg kan ikke huske helt præcist hvornår min Xbox gik i stykker første gang. Dog er jeg rimlig sikker på det skete i 2007. Det var den første version af Xbox 360 på markedet. Den endte, ligesom så mange andre, med at få "Ring of death"/hardwarefejl (Three flashing red lights) omkring et år efter jeg havde købt boxen. Helt præcist: Jeg kunne tænde xboxen og bruge Dashboard'et lige så tosset jeg ville, men hvis jeg startede et spil, også arcade spil, kunne jeg kun spille i max 10 min, hvorefter min box fryser spillet og viser lidt flimmer. Da det ville tage Xbox support for lang tid at reparerer så sender de mig i stedet en ny Xbox.

Den nye Xbox, som er en ny version, virker fint i lang tid. En stor forskel fra den og min gamle xbox var at den havde en ny blæser i. En som larmer utrolig meget! Så selvfølgelig en dag går den også i stykker. Det startede med at jeg fik spillet Blue Dragon, efter at have fået beskeden: "Dvd'en er beskidt eller ulæselig" 3 gange i et nyt spil, gav boxen et højlydt "BANG" fra sig som kunne høres i rummet ved siden af. Det var boxen der havde "tæsket" dvd'en lidt (Jeg siger ikke Blue Dragon er skyld i det, det er bare underligt det skete med det spil). Disk drevet blev automatisk skubbet ud, og hvis man prøve at køre det ind igen spyttede den bare drevet ud igen. Hvis man derimod puttede en spil dvd i "tæskede" den lidt igen. Man kunne slukke boxen, som får den til at køre drevet ind automatisk, men også den her gang kører den ind og ud igen efterfuldt af at boxen slukker.
Efter at have kørt drevet ind og hurtigt have taget strømmen fra boxen, blev den sendt til support igen. De sendte mig igen en ny Xbox.

Denne gang en ny version igen. Denne version virker ubeklageligt. Blæseren larmer ikke, kun disk drevet spinner dvd'en højlydt. Denne Xbox har jeg i 4 dage, JA kun 4 DAGE, den gik også i stykker. Denne gang igen med "Ring of death". Nu kan den bare slet ikke starte boxen, kun vise fejlmeldinger i "Ring of light". Nu skal den her også sendes til support. Forhåbentlig får jeg en box der virker der her gang.


Men alle de her ødelagte Xboxe får jeg jo en til at tænke...
Gør de overhovedet noget ved hardwarefejl, eller sender de bare en ny xbox som går i stykker efter et stykke tid?
Og: Hvad kan jeg forvente i fremtiden?

Tilgengæld får man 1 måneds gratis xbox live med i pakken med sin box fra support. "Hurra?"
Men, da det er tredje gang jeg sender en box til reparation, får jeg en lille gave fra support som en slags undskyldning går jeg udfra. Jeg kunne vælge mellem: Wireless controller, wireless headset, play and charge kit, Kameo, Viva Pinata, Gears of War, og 1-2 andre titler jeg ikke kan huske nu. Selvom jeg har det forskellige tilbehør, og hvis jeg ville have en af de spil have jeg købt dem. "Hurra?"
Sjovt nok får man sin lille gave en uge før man får sin box tilbage...

Har kun tilbage at sige at der er ikke noget at klage over ved xbox support. Deres system virker skidegodt og de er nemme at snakke med over telefonen. Derimod kan man klage over selve boxen. 3 gange på 1 år er min Xbox gået i stykker.


Med hensyn til Halo 3 turnering, der kommer dagen efter at min Xbox er gået i stykker, så har jeg lånt en xbox til at deltage : )
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her