Mike.B's blog
21-07-2012 - 18:08

the dark knight rises mini review


Hey Allesammen.


Ja så vil jeg da osse lige prøve kræfter med en mini anmeldelse af TDKR, så for dem som IKKE har set filmen endnu, skal jeg lige oplyse at der kan forekomme spoilers.


 


Når men til at starte med syntes jeg at filmen var fantastisk, Christopher Nolan har lavet et intet mindre end et mesterværk.


Jeg sad dog med mine små tvivl, men det kommer jeg ind på senere. Først, det er meget længe siden at en film har "rørt" mig på en sådan måde som TDKR var i stand til. bare alene den fornemmelse jeg fik i maven under den første scene med Bane, bare alene lyden af hans stemme gav mig en sjov tinglen i maven, gjorde at jeg seriøst ventede på den næste og den næste igen for sådan en fornemmelse burde man få hver gang man ihvert fald går i biffen. en anden utrolig effekt var det ekko man høre til tider i filmen er det kor der råber Deshay Basara som eftersigende betyder han stiger eller He Rises, jeg skal ikke gøre mig klog på hvor det stammer fra eller om det overhovedet er sandt men den effekt det har i filmen er sandelig tydeligt nok for det fik nakkehårene til at rejse sig hver gang det skete.


Mange siger at det ikke er nødvendigt at have set de 2 forgængere men på det punkt må jeg så sige at man nok vil føle sig tabt på vejen, allerede i starten af denne tredje film for hvis man ikke helt ved hvad der forgik vil man nok heller ikke forstå hvorfor Bruce/Batman er i "eksil"


Et andet sted hvor jeg virkelig mærkede hvordan sammenspillet og kemien mellem skuespillerne fungerede, og igen hvor det måske kan være svært for de få der ikke har set 1 el. 2 og igen spoiler alert, var under scenen mellem Alfred og Bruce hvor Alfred afslører nogle omstændigheder der skete i den 2en film, og jeg skal ikke være bleg at indrømme at da scenen gjorde at jeg kneb en enkelt tåre. Michael Caine er simpelthen en fænomenal skuespiller og den scene især viser netop hvor god han egentlig er. og jeg tror rent faktisk ikke at han kan blive erstattet, når eller hvis Hollywood beslutter at lave den allerede meget rygtede reboot.


Men det syntes jeg så egentlig gælder hele castet, for de levere alle sammen en pragtforstilling. Christian Bale, Morgan Freeman, Gary Oldman er simpelt deres respektive roller, og det samme kan sige for Tom Hardy der bare er Bane.


Den eneste jeg havde mine tvivl var Catwoman i form af Anne Hathaway som jeg personlig ikke er særlig stor fan af og som jeg bare ikke kunne se som en sexet, modig og rapkæftet indbrudstyv men jeg blev heldigvis kun positivt overrasket for hun var rent faktisk en overbevisende catwoman. Grunden til havde havde mine tvivl var mest fordi at Catwoman er en kvinde, ihvert fald både i tegneserier og spil, der bruger ALT i sit arsenal for at få jobbet gjort, sin atletiske kunnen, sin frækhed/flirt og sine attributter ( ja I kan så selv gætte hvilke jeg mener) samt sin tekniske viden omkring pengeskabe, alarmer osv osv.. men igen det er jo så heller ikke meningen at lave en direkte kopi dog syns jeg godt hun kunne have spejset det lidt op.


Der er mange der har nævnt at film har "huller" og ja det har den skam osse men jeg vil ikke sige at det er noget der skader filmen på nogen måde, faktisk syntes jeg at nogle enkelte af disse huller giver mere mulighed for en eventuel fjerde film, hvilket jeg så sandelig håber på, plus at disse huller kan blive "lappet" i form af en mulig directers cut udgave når filmen en gang udkommer på Bluray eller bare som et punkt under deleted scenes for som nævnt i forummet s har Nolan nok måttet fraklippe et ton af filmklip for ikke at gøre filmen helt langtrukken, og derfra kan man måske se hvad Bruce Wayne har været igennem for at vende tilbage til Gotham fra sin flugt fra et bestemt fængsel, da han jo ligner en decideret hjemløs en scene og den næste er han glatbarberet og har varmt tøj på, men eller burde man jo bare bruge sin fantasi istedet for at bitche over manglende scener. Det som skuffede mig mest var måske nok at man ikke så så meget til Batmans gadgets, hans batterang, hans Batmobil(hans egen ikke de andre) eller hans batgun eller kabelgun, eller hvad den nu kaldes på dansk ( Grapelgun på engelsk) det var kun ganske lidt man så dem i brug da filmen lægger mere vægt på Batman og hans fysiske "kamp" tilbage i form istedet for. måske for at vise at Batman rent faktisk kan være en "Helt" uden brug af hans gadgets og kan rent faktisk slå en proper nævne hvis nødvendigt.


Jeg vil ikke begynde at komme ind på det filosofiske i filmen for så bliver jeg nok aldrig færdig, men jeg vil dog sige at filmen bære lidt på det at have håb og folk der tror på en og hvor meget det faktisk har betydning for ens succes og for så vidt ens egen tro på sig selv.


Men jeg vil slutte af her med at sige at denne trilogi er for mit eget vedkomne den bedste Batman fortælling til dato og jeg håber som sagt inderligt at de heller vil lægge energi i en Batman 4 fremfor deres evindelige genbrugs metode i form af reboots for det er godt nok noget jeg syns Hollywood nærmest har misbrugt gennem de seneste 3-5 år. Tag dog at lav noget originalt fremfor at lave den ene genfortælling efter den anden Hollywood. og hvis der endelig er en film der lægger op til en 4 så må man sige at det er denne film for den slutter med pragt og åbent.


10/10 herfra får The Dark Knight Rises

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her