HunkyDory's blog
20-03-2007 - 16:19

Teen Horror Flicks

Jeg er stor fan af ældre teen-gys, 80'er gys specielt.
Ja, jeg ved det, jeg skammer mig også over det, men vi har jo alle vores svagheder. Hvorfor kan jeg, langt hen af vejen lide dårlige special-effects, lade manuskripter og dårlige skuespillere....spørg mig ikke, jeg finder dem bare tiltalende.

----------

Min personlige farvorit er "A Nightmare on Elm Street" -filmene. Den største grund til at disse film tiltaler mig, er Fred Krueger.
For det første er han den person i et teen-gys, efter min bedste overbevisning, der er bedst skruet sammen, og gennemtænkt på næsten alle punkter..

share.xboxlife.dk
Freddy Krueger der står og flasher hans handske med knive på, som han bruger til sine "indgreb"

Freddy Krueger var en børnelokker da han levede, som udnyttede og drabte "sine børn" (som han kalder dem), i en gammel og forladt fabriksbygning. Han blev fanget til sidst, men på grund af manglende beviser blev han sat fri igen. Forældrene og de voksne i byen var, selvfølgelig, ikke helt tilfreds med at han stadig huserede i deres, ellers stille og rolige by, så de satte ild til den forladte forbriksbygning, med Freddy indeni.

Freddy døde, men i filmene vender han tilbage, som noget endnu værre. Som et slags forbrændt genfærd, eller zombi om man vil, som kan opsøge børn/teenagere i deres drømme, og dræbe dem. Det han holder sig kørende på, er noget så ladt som børnenes sjæle. :-)

share.xboxlife.dk
Patricia Arquette i kontakt med Freddy i en lidt større version.

Én af de ting der gør Freddy speciel, i forhold til andre af teen-gys genrens påfund, er at han er en lidt mere "farvet" person end de andre kendte skikkelser.
Han er grum, sjov, klodset, uhyggelig, legesyg og psykotisk osv. Ikke nok med det, så har han også de fedeste one-liners, nogensinde, og bare de er grund nok til at tjekke filmene ud.

Så er der de opfindsomme og ironiske måder han opsøger og dræber hans ofre, hvilket altid er skruet sammen på den måde at han bruger noget fra hans ofres livsstil til endten at dræbe dem, eller tire dem med.

share.xboxlife.dk
Freddy Krueger og Nancy, som er de to største personligheder igennem hele serien.

En af de tiltalende ting ved denne serie af film, er også muligheden for alle disse velskrevne ideer og scener der kommer ud af en film, som hovedsageligt foregår i drømme. Der er rigtig mange velskrevne ideer.

Og så er der castingen. Af gode eksempler kan nævnes; Heather Langenkamp som Nancy i 1eren og 3eren, Patricia Arquette i 3eren, Laurence Fishbourne i 3eren, Johnny Depp i 1eren og Robert Englund, som Freddy Krueger i 1-7eren.

share.xboxlife.dk
En meget vild og flot scene fra "A nightmare on Elm Street"

Her er en remse, der bliver brugt ihærdigt i hver eneste film, af små piger i hvide kjoler, der som regel sjipper :-):

1-2 Freddy's coming for you
3-4 Better lock the door
5-6 Grap a crusifix
7-8 Better stay up late
9-10 Never sleep again.
------------------------

Nogle andre gode teen flicks der kan nævnes, er: Friday the 13th, hvilket er en serie af film der har udviklet sig meget hen af vejen. Både til det bedre, men også i den grad den anden vej (Se: Jason X). Halloween er nok det teen-gys der er bedst lavet filmisk, og det er virkelig en godt instrueret film. Og så er der Wishmaster, hehe...Den er lidt sin egen.
Men alle sammen dejlige film.


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her