badehaette's blog
10-03-2007 - 17:25

Offside

Offside

Offside
Jep så så jeg lige denne film på premiere igår. Og nu vil jeg prøve med mine crazy blog skills at lave et review :) :

Filmen foregår i Teheran, Iran, ligefør Iran får konstateret de skal med til VM i Tyskland 2006. Nemmelig i en kvalifikationskamp mod Bahrain.

Som bekendt har det siden 1979 været forbudt for kvinder at se fodbold inde på stadion, fordi de der åndsvage islamiske præster der har ødelagt det smukke land, ikke mener det er noget for kvinder at se mænd i shorts.

Men der er stadig mange kvinder der sniger sig ind på stadion, ulovligt, for at se kampen, man følger så et par piger, der klæder sig ud som mænd, men alligevel bliver de bustet og bliver smidt i en lille indhegning, inde på stadion, hvor de ikke kan se kampen, men sagtens høre tilskuerne. I starten er de vagter der holder vagt ved dem, ikke meget for at snakke med dem, eller overhovedet være flinke imod dem, men efterhånden begynder vagterne at kommentere kampen, sådan pigerne også har en chance for at vide hvordan det går for holdet. Midt i 2 halvleg, bliver de så hentet af en bus, og skal transporteres til en politistation, for at have brudt de islamiske love.

Da de har kørt et stykke tid, og endelig får den ødelagte radio op at køre, hører de at Iran er gået videre, og skal til Tyskland. Da bliver alle gaderne totalt strømmet og blokeret af alle de festende (forbudt i følge lovene af feste), og vilde fans, der hører musik (forbudt i følge lovene at høre musik), og ikke nok med de bare hører musik, de hører den gamle nationalsang fra det gamle styres tid, og det er skam helt forbudt:), men alt politiet osv. kan intet stille op, og det ender med at pigerne i bussen, kommer ud, og fester, og selv politiet kommer ud og danse :)


Rigtig god film, der viser hvor svært det er at være kvinde, i lande som fx. Iran, bevares den er sørgelig, men den slutter godt, og man ser ikke hvor galt det kan gå, hvis man åbner sin mund for meget. Den kan virke lidt langtrukken i visse situationer, fx. ser man dem den første time, bare sidde derinde i den lille indhegning, indtil de skal transporteres videre. Men rigtig god film som sagt før, og bestemt et kig værd.

8/10


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her