Butcher's blog
11-07-2010 - 19:17

Øko kylling ala Cowbutcher


Ja jeg fik jo lidt ballade, for at lave en spaghetti gryde, som ikke faldt i alles smag.

Enten for meget Ketchup, eller for meget kød eller bare usundt :D

Ikke fordi jeg laver denne madblog for at behage andre, men i dag bliver det svært klage!

Vi starter med en halv ØKO kylling. Ja det lyder måske ikke af så meget, men jeg købte 2 stk. på en gård, og fik dem skåret halvt over, da de vejede lidt over 4 kg. stykket.!!
(Og gav kun en flad 200 mand for dem begge to)

Men som sagt tog jeg den halve ØKO kylling, og skyllede den under vand, tørrede den af med lidt køkkenrulle og lagde den i et ildfast fad.:



Smurte den ind i lidt Oliven olie, og gned den ind i grov MiddelhavSalt, friskkværnet Peber og dryssede noget frisk Rosemarin over den.
For til sidst at lægge et par skiver ØKO Citron over den. Har sat dem fast med stegenåle, så de ikke falder af:



På varmluft fik den først 220 gr. 15 minutter, så den blev lidt brun i skindet, så blev der hældt ½ ltr. Knorr hønse-bullion ned til den, og derefter en time på 190 gr.

Kyllingen havde nået en indertemp. på lidt over 80 gr. og var nu færdig. Den blev skåret op:



Resten bliver pillet af skroget når den er kølet af, og bliver brugt til en gang tarteletter med asparges :D

Det hele blev serveret med Hvidløgskartoffelbåde og kartoffelskiver og et enkelt glas Rødvin:




Kødet var rigtig saftigt, og man kunne smage at det var fra en gård, hvor de går frit.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.