Competa's blog
29-03-2013 - 11:31

Ansvar og Morale

Ansvar og Morale. 


Vi har alle hørt det. Vi må kun købe produkter som har det ’’x’’ certifikat, fordi det betyder at arbejderne har fået gode arbejdsvilkår, løn med andre goder og gør vi ikke det, så er vi nogen ligeglade svin. (indirekte)

Fair Trade er én af dem som påstår at deres varer er lavet af mennesker som har haft gode arbejdsvilkår. Til gengæld er deres vare ofte 5,-kr dyrere end de andre varer, som er præcist det samme.  Chokolade er en af dem, vores overforbrug af chokolade har ført til børne handel, konflikter imellem lokale bønder og dårlige arbejdsvilkår.* 


Skal vi have det dårligt over at vælge et produkt som koster 10,-  i stedet for den til 15,- velvidende om at vi ikke ’’støtter’’ de mennesker som får det rette behandling?


 


N E J, det skal vi ikke.


 


Der skal tegnes en klar streg imellem os forbrugerne og producenterne. De er ikke vores skyld som forbrugere, at lille Mofusu ikke har gode arbejdsvilkår på grund af  producenten hellere vil sætte deres omkostninger ned end tabe på deres omsætning. Hvorfor skal VI bombaderes med alle de følelsesmæssige reklamer som appellere til folk som nemt for medlidenhed og starter med at købe deres produkt pga. de så en reklame med en lille dreng og mudder? 


Det kan simpelthen ikke være rigtigt, i stedet for at vi skal gøre en forskel, have dårlig samvittighed og tilrettesætte den ved at købe det rigtige produkt, burde regeringerne i de forskellige lande lave en lov som skal sikre, at udenlandske arbejdspladser/arbejdskraft skal blive behandlet efter de samme vilkår, som om det var f.eks. en dansk arbejdsplads.


Det er virksomhederne og ikke os der skal ha ansvaret. Hvis det bliver sådan at der kommer en lov, så flytter virksomhederne sikkert til udlandet, og vi i Danmark mister arbejdspladser og en sikker indtægt.


 


Hold kæft et l***e marked.

 


 *http://www.bloomberg.com/news/2013-03-28/cocoa-farmers-see-little-sweetness-from-global-chocolate-binge.html

Følg Xboxlife her