Willum89's blog
22-09-2008 - 13:45

TNA iMPACT

Som noget nyt vil jeg fremover skrive en lille anmeldelse af de spil, som jeg spiller for at hjælpe jer andre til at se om det måske kunne være et spil, som i kunne være interesseret i.

Jeg starter med det helt nye wrestling-spil TNA iMPACT, som endnu ikke er udkommet i Danmark. Det er skrevet så det er henvendt til folk som kender lidt til wrestling i forvejen.

Teknisk Info
Udvikler: Midway Studios
Udgiver: Midway Games

Platform: PS3, X360, Wii & PS2
Udgivelsesdato: Ukendt. (Det er udkommet i alle lande på nær dem i Skandinavien. Midway har ikke meldt noget ud om hvornår det kommer, men de danske butikker mener at det kommer omkring d. 1. oktober).

Genre: Wrestling

 

 


Gameplay 7/10

En af de ting som Midway har snakket meget om i månederne op til spillets udgivelse var spillets gameplay, som skulle være så godt, men det er ikke helt perfekt.

Der er store problemer med at man skal være meget præsis for at udføre moves, ellers står ens wrestler bare og forsøger at kramme luften.

Men overall fungerer det udmærket, dog trækker controller-layoutet ned. Man kan hurtigt få slidt et par controllere op. For at levere en finisher skal man trykker på 3 knapper i den rigtige rækkefølge. For at undgå et pin skal man flytte ens sticks en hel del. Da jeg hørte om det virkede det som en god idé, men i praksis fungerer det ikke godt nok.

Grafik 9/10
Wrestlerne er rigtigt flotte. Arenaerne er rigtigt flotte, men der er et par problemer hvor wrestlerne går gennem hinanden / ringen / gulvet. Men overall er spillet noget af det flotteste jeg endnu har set inden for genren.

Det er pænere når man ser det rigtigt end på de videoer som ligger rundt omkring på nettet. Dog trækker de nævnte problemer lidt ned, og det er derfor at jeg ikke giver et 10-tal.

Lyd 6/10
I denne del halter spillet en smule.

Kommentatorerne gentager sig selv som man kender det fra lignende spil.

Tilskuerne er lidt kedelige og der er ikke som man kender dem. De råber slet ikke nok, og er generelt bare utroligt kedelige. De jubler ikke altid ved high flying-moves. Men generelt er de ikke aktive nok.

Under entrances klarer Jeremy Borash opgaven glimrende, og det er nøjagtigt ligesom når man ser TNA.

Levetid 6/10
Levetiden må nok siges at være begrænset på grund af manglende kamptyper. De som er med i spillet minder meget om hinanden. Man kan på en måde sige at der kun er 2 kamptyper. Den ene er en almindelig og den anden er Ultimate X som skiller sig ud. En af de ting som undre mig er hvorfor skal alle kampe være no DQ? Hvor er dommeren henne?

Efterhånden som man spiller flere kampe får man flere og flere "style points". Style points får man efter ens udførte moves. Efterhånden som man får flere style points vil man unlocke nye wrestlere, arenaer og moves. I en normal 1 vs 1 kamp får man nok ca. 3.000-5.000 points. Der er nye ting at unlocke indtil man når 1 million point. I en kamp som Ultimate X kan man sagtens få 15.000-20.000 points per kamp.

Derudover vil TNA iMPACT levere nye wrestlere som kan downloades, de er dog ikke ude endnu.

Men de wrestlere som er i spillet minder meget om hinanden. De fleste har 80-90% ens moveset og næsten kun lige har deres finisher som er forskellige. Det gør at de er rimelig ens. Man kan dog mærke forskel på om man møder en X Division Wrestler eller en Heavyweight, da main-eventerne kræver flere moves inden man kan slå dem.

Story Mode 8.5/10
Story Moden hænger godt sammen. Det er en god idé at man skal starte fra bunden og bygge sig op. Dog trækker det ned at man ikke kan tabe, man skal vinde alle kampe ellers kan man ikke gå videre.

Der kommer nogle kampe hvor man tænker hvorfor skal jeg i gennem dem, da de virker lidt underlige at placere midt i det hele. Men det er helt sikkert en god story mode, som flere nok vil kunne finde på at spille igen.

Det tog 8-9 timer for mig at gennemføre story mode.

Konklusion
Det er et udmærket spil som lever på et ok gameplay samt flot grafik. Det har lagt en god bund for TNA iMPACT 2. Nu kan Midway begynde at tænke mere på features end grafikken i fremtiden og derfor har jeg store forventninger til TNA 2, hvor man forhåbentligt ser kampe som King of the Mountain osv.

En ting som mangler er våben. Hvor er stigerne, bordene osv.? Desuden virker det meget underligt at stolene bare ligger på gulvet og ikke er under ringen.

Der er så selvfølgelig spørgsmålet: Er spillet 500 kroner værd? I mine øjne nej, så vent til spillet falder til 300-400 kroner, eller køb det i udlandet hvor det allerede nu koster den pris. Men hvis du er stor fan af TNA, ja så er spillet et must.

Samlet Score 7/10

Dette var den første lille anmeldelse som jeg har fået skrevet. Der vil komme flere anmeldelser når jeg får et nyt spil. Dog vil jeg fremover skrive dem så de er henvendt til alle.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her