Willum89's blog
19-12-2007 - 08:22

Wii vs 360 vs PS3

Nintendo vs. Sony vs. Microsoft

Dagens blog handler om krigen mellem disse 3 giganter som nu er nået til next-gen versionerne af deres konsoller. Alle herinde kender de 3 konsoller helt fint.

Men hvilken er bedst? Hvilken vil ende som sejr herrer i sidste ende? Det er nogen af de spørgsmål som jeg vil besvare i dagens blog.

Jeg vil bedømme dem efter følgende kategorier på en skala fra 1-10:
Grafik
Holdbarhed
Lyd
Underholdning
Design
Spil
Ekstra FunktionerGrafikken
Med det samme er der 2 af de 3 giganter som skiller sig ud. På nuværende tidspunkt har Xbox 360 og PS3 langt flottere grafik end en Wii. Men hvilken en af Xbox 360 og PS3 har den flotteste grafik? Et svært spørgsmål at svare på. Spiludviklerne har problemer med at finde ud af at lave grafikken perfekt på PS3, men det kommer jo nok når de lærer maskinen bedre at kende. Nu skal man jo huske at Xbox 360 har været på gaden siden efteråret 2005. Altså 1 år længere end PS3. Dermed er det forståeligt at 360 vinder hvis man kigger på grafikken som den ser ud nu.

Men hvad med om 3-4 år, hvem har så den flotteste grafik? Mit bud vil være at PS3 og 360 vil være 95% ens i grafikken, der er meget lille forskel på de 2 maskiner med hensyn til grafikken.

Wii halter langt efter, men Nintendo har også valgt at satse på andre ting, som f.eks. underholdningen mens man spiller, som de mener er vigtigere.

Karakter:
360: 9/10
PS3: 9/10
Wii: 4/10

Levetid
Hvilken maskine vil leve længst? Tja i den seneste krig som stod mellem PS2 og Xbox, og her er der ingen tvivl om hvem som vandt. PS2 lever fortsat videre mens Xboxen døde for 2 år siden.

I next-gen krigen ser tingene dog anderledes ud. Microsoft har gjort meget for at kæde deres 360 sammen med deres styresystem Windows, som f.eks. er der flere spil hvor man kan spille mod hinanden på tværs af konsollerne, og så kan man gå på messenger med sin 360.

Sony har valgt at satse meget på at lave en multimaskine som kan afspille blu-ray film, og kædes sammen med ens PSP. Senest blev det muligt at tænde sin PS3 via en PSP.

Nintendo har satset alt på at det skal være sjovt at spille, og så gør det ikke så meget med grafik osv. Samtidig henvender en Wii sig også meget mere mod en familie mens 360 og PS3 henvender sig mere til "hardcore gamere".

Men hvem vil leve længst? Tror også at det vil blive tæt. 360 og PS3 er begge fremtidssikret, mens Wii nok vil leve længe på sine controllere som gør det sjovt at spille, men hvad sker der den dag folk begynder at blive trætte af dem? Så har en Wii faktisk ikke så meget at byde på. Så derfor vil levetiden i mine øjne blive afgjort mellem PS3 og 360.

Karakter:
360: 10/10
PS3: 10/10
Wii: 8/10

Underholdning
Det er her at Nintendo har satset alle deres penge. Det skulle være underholdene at spille på Wii og det er lykkedes dem ufatteligt godt. Det er sjovt at spille på en Wii og når først man spiller, så savner man faktisk slet ikke grafikken.

Både 360 og PS3 har gjort meget for at gøre det til en multimaskine, men det er slet ikke samme oplevelse man får her.

Karakter:
360: 8/10
PS3: 8/10
Wii: 10/10

Design
Der er nok en del som er uenige med min i denne kategori. Det er smag og behag, men jeg syntes alligevel at den skulle med.

360 er lavet i grå plastic, med en flot design. Dog er der et kæmpe minus og det er den mursten (strømforsyningen) som man skal have liggende ved siden af maskinen.

PS3 er lavet i et sort design som dog har den ulempe at den har det med at tiltrække støv og der kommer fedtfingre utroligt nemt. Det er så irriterende når de ellers har lavet en flot konsol. Den har desuden indbygget strømforsyning.

Wii er lavet så den fylder ingenting, og er nem at gemme væk. Hvis man gerne vil holde orden er det smart, men hvis man hellere vil vise den frem er det ikke så smart, da den ikke rigtigt passer ind til de fleste fjernsyns design.

Karakter:
360: 8/10
PS3: 9/10
Wii: 8/10

Spil

Her burde alle kende vinderen. Xbox 360 er forsat langt foran både PS3 og Wii, både i grafikken og i antallet af spillene. Dog hjælper det efterhånden da de fleste spil som udkommer 1 gang om året nu endelig er ude med spil til alle 3 konsoller.

Ikke så meget at sige end en imponerende grafik som 360 kan fremvise pt. Dog forventer jeg at PS3 når det sidste stykke inden længe og dermed har ligeså flot grafik.

Karakter:
360: 10/10
PS3: 8/10
Wii: 8/10

Online:
Igen står Xboxen stærkest. På grund af mange års erfaring med deres gamle Xbox, som startede deres Live service. Dog er der det minus at det koster penge at spille online. På plus-siden er der utroligt mange demoer osv.

PS3 er netop begyndt på deres online del, og som det ser ud nu er det ikke godt nok til next-gen. I dk udkommer der minimalt af brugbare ting i PS Store. Men til gengæld er det gratis. Derudover skal vi ikke glemme at Sony i starten af 2008 vil udgive deres Home, som er et univers hvor du har din egen karakter, din egen lejlighed og så bare kan gå rundt og nemt møde nye folk. Mulighederne her er utroligt store, og det vil trække en del op.

Wii har indbygget Opera browser som gør det nemt at surfe rundt på nettet. Derudover har Wii'en dens eget system hvor man får en Mii-figur og så kan gå rundt, faktisk en lille udgave af home.

Karakter:
360: 9/10
PS3: 9/10
Wii: 9/10

Ekstra Funktioner
360 kan der blandt andet købes et HD-DVD drev som gør at man kan se HD-film. Det er konkurrenten til Sonys Blu-Ray. Derudover har Microsoft startet deres video-on-demand service, som gør at man kan leje film direkte fra ens 360 og så bare downloade dem. Dog er denne service endnu ikke komme til DK.

I 2. kvatal af 2008 vil Sony komme med deres modsvar som er en boks som kan tilsluttes, og som så gør at man kan optage live-tv på ens PS3, så den fungere som en harddiskoptager. Derudover kan den afspille Blu-Ray film.

Wii kan ikke hverken afspille dvd eller har plads til sådan noget som de 2 store har, da den har en meget begrænset harddisk indbygget.

Karakter:
360: 9/10
PS3: 9/10
Wii: 6/10

Konklusion
Jeg er meget overraskende over hvordan det kan være at Wii har taget verden med storm. De fører klart i kampen om flest solgte konsoller, og eneste minus må være Nintendos problemer med at få lavet nok konsoller.

Med hensyn til prisen, så vinder Wii stort. 360 er også billig i forhold for hvad man får for pengene, mens PS3 fortsat må siges at være halvdyr på trods af udgivelsen af 40-gb versionen.

Det bringer mig til spørgsmålet. Hvem vinder krigen? Mit gæt vil være uafgjort mellem dem alle.
Microsoft har lært meget af deres fejltagelse ved at tage deres Xbox ud af markedet, når man så samtidigt kigger på deres konkurrent PS2.

Sony har stor erfaring med at holde konsoller i live. Bare se på PS2.

Nintendo har den fordel at den sælger lynhurtigt, så hvis de kan holde fast så skal de nok kunne følge med.

Salgstallene siger en klar fordel til Wii mens de 2 andre ligger utroligt tæt når man kigger på hvor mange de pt sælger.

Men kort sagt så tror jeg ikke at vi vil se nogen af maskinerne udgå lige sådan. Der skal nok komme nye konsoller på markedet inden nogen af disse udgår.

360:
Plus:
- Mulighed for at købe HD-DVD drev
- Utrolig flot grafik
- God onlinedel
- Prisen

Minus:
- Ustabil (Mange oplever at de går i stykker, dog skulle være være hjulpet i de nyere versioner)
- Larmer utroligt meget fra dens dvd drev
- En mursten af en strømforsyning som ikke er indbygget

PS3:

Plus:
- Blu-Ray afspiller indbygget
- Gratis onlinedel
- PlayTV (Den omtalte boks som gør det til en harddiskoptager)

Minus:
- Prisen (Er hjulpet i forbindelse med udgivelsen af 40-gb versionen)
- PS Store har kraftig mangel på brugbare ting
- Begrænset spiludvalg

Wii:

Plus:
- Fed controller
- Utrolig god spiloplevelse for hele familien
- Prisen

Minus:
- Ingen dvd-afspiller
- Utrolig dårlig grafik når man tænker på at det er en next-gen konsol

Samlet Karakter (Ikke gennemsnit):
360: 9/10
PS3: 9/10
Wii: 8/10

I morgen vil der igen være en ny blog oppe.

Hvis der er nogen spørgsmål så spørg løs, og efterlad meget gerne en kommentar så jeg kan forbedre min blog. Derudover må du også meget gerne komme med idéer til fremtidige blogs
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her