URLrik's blog
24-04-2007 - 18:58

Pimp my XBox 360

Det er ikke fordi min Xbox360 fylder så meget i min hverdag, udover at den rent fysisk nærmest er et møbel i sig selv, men den har dog en gavnlig afstressende effekt fra tid til anden. I langt de fleste tilfælde er det blot i selskab med XBox Live Arcade spil (Uno, Worms etc.), når altså det ikke lige bliver til en omgang fodbold. Senest med Fifa07 der dog er sat til salg til fordel for UEFA CL 2006/2007. Jeg savner i øvrigt et større udvalg og mere variation i spiludbuddet, men jeg krydser fingre for at det kommer før eller siden - det er jo trods alt EA, der udgiver de fleste spil, som det også er tilfældet ved de andre konsoller.

Apropos XBox 360 så kastede en god ven mig en venlig tanke og forærede mig en Fifa06 Faceplate, som havde han vundet. For kort tid siden anede jeg ikke, hvad en Faceplate var og havde derfor heller ikke skænket det en tanke. (En Faceplate er blot det forreste stykke plastik på en XBox360 - altså dér hvor man tænder, slukker, sætter DVD i etc.). Jeg kunne naturligvis, som den gadget-geek jeg givetvis er, ikke afslå et tilbud om, at ændre den kedelige grå front. Jeg er efterfølgende blevet bekendt med, at der er ultra-geeks, som tilmed vælger at udskifte hele kassen med en special designet kasse - imponerende. Case modding er naturligvis ikke et nyt fænomen - jeg havde bare ikke overvejet muligheden til XBox 360 og jeg tror heller ikke, at jeg får tid eller penge til at kaste flere kræfter efter den vogn - min Faceplate opfylder fint mit behov.

I min nysgerrighed faldt jeg over blandt andet Decalgirl, som blot er et af mange steder, hvor man kan købe den slags, hvis man ikke har andet at bruge sine penge på. Her finder du blandt andet også cases til ipod, laptop, mac mini m.m.

24-04-2007 - 18:54

Streaming fra Mac eller ekstern harddisk?

Er du ikke i besiddelse af en PC med WMCE (Windows Media Center Edition) og ønsker du at afspille musik/video/billeder via XBox360, så er der et par muligheder til højrebenet. Jeg har kigget nærmere på mulighederne for at streame indhold fra Mac (OS X) til XBox360 og at anvende en ekstern harddisk. (Hvis du har en PC, så anskaf dig en WMCE :).

Connect360 (Mac)
“Connect360 automatically indexes your iTunes and iPhoto libraries and shares them to your Xbox 360. You can then use the Xbox 360 Dashboard to browse and play your media, organized in the exact same way that it is on your Mac”. Connect360 fra nullriver er et stykke software, som gør det muligt at streame indhold. Det virker ganske upåklageligt, men begrænser sig ved, at det ikke er muligt at streame beskyttet indhold. Det er muligt at streame musik, fotos og video - video dog kun i WMV/WMA format. (Det burde være muligt at brænde det beskyttede indhold til CD/DVD og efterfølgende at lægge det ind i iTunes igen - uden at jeg har haft tid/lyst til at teste det).

Ekstern harddisk
En anden mulighed er at tilslutte en ekstern USB harddisk, som indeholder musik, video og billeder. Det har den oplagte fordel, at du slipper for at have en computer (PC med WMCE eller Mac med eks. Connect360) tændt, som skal streame indholdet. Xbox360 finder problemfrit den eksterne USB harddisk og kan som udgangspunkt afspille indholdet. Der er dog visse format-begræsninger jf. nedenstående oplyst på Xbox’s website.

Du kan i øvrigt læse mere om brug af ekstern harddisk med Xbox360 på http://www.llamma.com/xbox360/mods/USB Hard Drive Mod.htm

24-04-2007 - 18:52

WMV XBox360 konvertering

Jeg konstaterede med et smil på læben, at den seneste version af VisualHub (Mac naturligvis) kan konvertere videofiler til WMV format, som kan afspilles på XBox360. Det kan være et fint alternativ til streaming, hvis man vel og mærke har en ekstern USB harddisk. En test af et videoklip på ca. 60 min. fyldte ved standard indstillingerne ca. 315MB. Kvaliteten var ikke helt i top, men der kan sikkert skrues på en knap hist og her. Der er sikkert geeks, som allerede kan en masse og har mange meninger om, hvordan man konvertere det bedste muligt. Mit udgangspunkt har dog været at finde en let “klik-her” løsning og det lykkedes. Det tog godt nok en ikke-nærmere defineret evighed at komme fra start til slut, men det skyldtes ikke WMV konverteringen. Den primære årsag til dette var, at source-filen først skulle encodes til et andet format - i test casen MPEG4 - og herefter konverteres til WMV. Selve WMV konverteringen tog 20 minutter.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her