Tzmir's blog
28-11-2007 - 22:29

Rock Band!






Her er et lille mini-review af Rock Band.

Ah endelig kan jeg bruge min PlayStation 3 til noget, har ikke haft den tændt siden jeg spillede Lemmings for mange uger siden.


Jeg bestilte Rock Band PS3 udgaven, og har netop modtaget den idag.
Jeg bestilte PS3 versionen da PS3 jo er regionsfri.


Da jeg prøvede Guitar Hero første gang var jeg solgt, og tænkte hurtigt "Damn, det her er sjovt, men hvornår kommer Drum Hero?" Den er her så nu.


Det blev tidligt juleaften. For hulen Rock Band pakken er stor, godt 10kg. Og inden i er der yderligere 5-6 pakker som skal åbnes, en hules rod der bliver bagefter.

Først kom der en mikrofon op...den blev hurtigt smidt til side...så en guitar som skulle samles.

Guitaren kan jeg godt li', lidt mere seriøst look end det tidligere legetøjs agtige guitar. Strum baren er makant anderledes end de tidligere GH guitarer vi kender.



Den giver ikke den velkendte "klik" lyd hvergang du strummer ned. Alt i alt føles den lidt...ringe...men den virker nu altså fint nok. Positivt "larmer" den tilgengæld ikke mere når man strummer på livet løs.

Der er også en ny effekt pind som man kan sætte på 5 forskellige indstillinger, men må ærlig indrømme jeg ikke har brugt det i den ene sang jeg har prøvet med guitaren :)



Nu skal vi snakke om den mest spændende ting du finder i Rock Band pakken, nemlig trommesættet.



Den var lidt større end jeg regnede med. Og det bringer mig til den første minus ved Rock Band....hvor delen skal jeg gemme den når jeg ikke bruger den? 

At spille på trommerne er svært for en noob som mig. Men det er delme sjovt. Fuldstændig anderledes spiloplevelse end den guitar vi kender, selv om princippet er den samme. Ram de notes du ser på skærmen og få musik. Simpelt.

En anden negativ ting jeg kan sige er at når du slår på de tromme "pads" med de medfølgende trommestikker kommer der en ganske høj "klank" lyd som, med mindre du skruer pænt højt op, kan faktisk være højere end den trommemusik som du hører i spillet. Der mister jeg lidt af "indlevelsen" hvis i forstår. Ved hver klank, bliver jeg mindet om jeg bare er en bleg geek som slår på 4stk plastik trommer og sikkert ser ganske tumpet ud for alle andre end mig selv.

Men nu har jeg heldigvis mulighed for at skrue højt op, så det går nok. Har også hørt nogle meget opfindsomme metoder på at dæmme den lyd, bl.a at skære noget gummi ud og likke ovenpå de pads. Eller en gummi-tud til de trommesticks man bruger.


Kort om selve spillet:




Fed grafik, meget gode animationer for dine band medlemmer og din forsanger lib syncer utrolig godt. Men du har næppe tid til at kigge på det.

Set-listen er meget god, plus allerede for release er der ca en håndfuld gode sange klar til download.

Lyden er jo som man kan forvente. Når du/bandet spiller godt uden de store fejl kan puplikum finde på at synge med og det lyder squ godt, giver en rigtig fed stemning¨.

Det var alt for nu! Lige for at opsumere lidt:






+ Trommesættet
+ Set-listen
+ Lav din egen figur
+ Bedste partyspil ever!
+ Bedste rytmespil ever!


- Prisen
- Trommesæt "klank" lyde
- Del rapporter om ødelagt hardware
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.