Tzmir's blog
07-12-2006 - 12:35

Alle vil have en bid af MMO kagen


                                                                 

Siden Blizzards mega success med World of WarCraft, lader det til at mange også gerne vil med i legen om MMORPG kagen som jo smager så godt af penge.
Problemet er bare at det kræver andet end bare at lave en stor verden med plads til mange mennesker for at lave et solidt MMO.

Jeg betegner mig selv som MMORPG veteran, da jeg mere eller mindre har prøvet alle mmo's siden EverQuest. Som også var det spil som fik mig hooked på genren.
En dynamisk verden som lever vidre selv om du har slukket computeren? Syntes det var rigtig fedt, og noget man ikke havde set så meget før.
Dog er jeg p.t. ikke aktiv i nogen MMO.


Så her min Top5 og Bund5 af MMO'sTop 5

1. World of Warcraft  - Gamespot Score: 9.5 superb
World of Warcraft 

Ja, vi kommer ikke uden om WoW. Blizzards ramte simpelthen perfekt. Spillet er super nemt at komme i gang med, efter et par minutter er du godt tilpas med styringen og interface.
Grafikken er flot, og kan kører fint på selv ældre maskiner.
Animationerne er flydende, og lyden er tilpas.
Desuden er spillet nemt, dvs man sagtens kan blive max level alene hvis det er det man har lyst til, og man stiger relativ hurtigt i levels i forhold til mange andre mmo's. På den negative side synes jeg at spillet har ALT for få racer og klasser man kan vælge imellem.
2. Dark Age of Camelot  - Gamespot Score: 9.1 superb World of Warcraft 

DAoC er især kendt for sit gode PvP eller RvR som de selv kalder det. RvR er simpelthen fremragende. Man slås over keeps, towers og relics, som kan give forskellige bonuser til den race som har kontrol over dem. Selve kampen over disse bygninger det sjove, hvor der tit opstår hetiske kampe. En anden god ting ved DAoC er det store antal af klasser som man vælge at spille som. Hele 3 realms og ialt hele WOOPING 47 klasser at vælge imellem, i forhold til WoW's 9 klasser.3. EverQuest  - Gamespot Score: 8.4 great  World of Warcraft 

EverQuest som mere eller mindre startede det hele. EQ var i modsætning til Ultima Online i flot 3D grafik som gjorde mmo oplevelse endnu bedre. EverQuest er i forhold til WoW ekstrem hardcore hvis man sammenligner de to. F.eks i wow kan man dø om og om igen uden den store staf, men EQ straffer dig hårdt hvis du dør. Ikke nok med at du mister en ordenlig potion EXP (du kan også miste levels!) men du skal hele vejen tilbage hvor du døde NAKED! alle dine ting du havde før ligger på dit corpse hvor du døde, og hvis du ikke kunne hente dine ting inden for et par dage ville dit corpse og dermed dine ting forsvinde! ok ok, det var i gamle dage i 1999 idag har de lavet det meste om så det ikke er så hardcore, men stadigvæk rimlig nasty iforhold til wow.4. City of Heroes  - Gamespot Score: 8.4 great  World of Warcraft 

Hvis bliver træt af at dræbe orcs og gnolls i de tradionelle mmos, så er der heldigvis City of Heroes. CoH er ret unik. For det første er der ingen items i spillet udover enchantmens som er powerups til dine powers. For det andet, har spillet en suveræn character creation. Det er faktisk kun fantasien som sætter grænser når du vælger hvordan din hero skal se ud. Du møder højst sandsynligt aldrig en som ligner dig. Derudover er du superhelt, så du kan sagtens klare en masse badguys på engang, 3-4 på engang er ikke usædvanligt. Det sjove begynder når man er i en gruppe. Så er der ligepludselig ikke 5 bad guys mere, men måske 10 eller flere på engang. Det skaber nogen fede kampe med hektisk inferno af laser, ild, gunshots, eksplosioner osv.
5. PlanetSide  - Gamespot Score: 7.9 good  World of Warcraft 

Planetside blev ikke nogen stor success. Men ikke destro mindre har jeg haft nogle af de mest fantastiske øjeblikke i netop dette spil. Planetside var en af de første MMOFPS, altså sagt på en anden måde...KÆMPE online skydespil med flere hundrede folk på engang. Især da spillet lige udkom var der meget aktiviet på serverne, kæmpe slag blev udkæmpet. Det mindede mest om alt BF1942 på steroider. Desværre faldt mange fra og de store kampe udeblev i længere tid. Idag er spillet dog gratis at spille, men så kan man maks blive level 6. Man skal hoste op hvis man vil over det.Og nu til de 5 værste MMOs jeg nogensinde har spillet!1. Dark & Light - Gamespot Score: not rated  World of Warcraft 


Det spil her er så ringe at selv Gamespot ikke gider at bruge tid på at anmelde det. Spillet blev utrolig hyped. Hvorfor ved jeg faktisk ikke helt. Men alt i dette spil er ekstrem ringe. Grafik, lyd, gameplay, animationer, you name it.  Tydeligt eksempel på at et amatør firma troede de kunne håndtere et MMO. For at sætte prikken over i'et har firmaet for nyeligt (ved en fejl) taget penge af folk som slet ikke havde en aktiv subsribtion mere.2. Archlord - Gamespot Score: 2.7 terrible  World of Warcraft 


Grim grafik, kedelige monotont gameplay. Det her spil er bare ikke sjovt at spille. Det er codemasters andet forsøg på at få et stykke af den MMO kage. Allerede en månede efter udgivelse har de droppet månedelige gebyr. Jo kriminelt at forlange penge for sådan et produkt.

3. RF Online - Gamespot Score: 6.6 fair  World of Warcraft 


Det her er så Codemasters første forsøg i mmo legen. Det gik lidt bedre end Archlord men ikke meget. Ligesom Archlord er det simpelthen bare kedeligt...både at spile og kigge på. 
Det har dog noget unikt pvp, men det redder ikke dette spil.
Interface er grumset og klodset, dårlig engelsk oversættelse (koreansk mmo) ubrugelig tutorial. Alt i alt er ens førstehåndsindtryk i dette spil meget ringe. Igen at forlange 15$ i måneden for dette spil, kriminelt! Jeg forudser det ender ligesom Archlord.


4. Risk Your Life - Gamespot Score: 5.6 medicore  World of Warcraft 

Risk Your Life, hvor delen er det for at tumpet navn til et MMO?
Spillet er lige så befolket som Vorbasse købmand, altså et rimlig tomt MMO og det er jo lidt af en turn-off når vi snakker om sådanne spil.
5. Earth & Beyond - Gamespot Score: 6.9 fair  World of Warcraft 
Ja selv Westwood Studios ville med i MMO legen, og det gik lige så ringe som Codemasters.
Det her spil varede i godt 1½ år før de lukkede alle serverne.
Det siger vist lidt om hvor godt det gik.


P.S. Der tages forbehold for taste/stavefejl ;)


 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.