Major Oblivious's blog
12-07-2010 - 11:43

Used games are almost as bad as piracy ?

Dette er ikke et blog indlæg omhandlende piratkopiering, da diskussion af dette er imod Xboxlifes.dk regler, men en artikel om gensalg af spil som jeg faldt over. Artiklen fremhæver en strategi som jeg synes er blevet mere fremtræden på det seneste:
http://www.examiner.com/examiner/x-55715-Seattle-Nintendo-Examiner~y2010m7d11-Used-games-are-almost-as-bad-as-piracy

Til dem som ikke vil læse artiklen handler den dybest set om at udviklerne og udgiverne af spil ikke får royalties af brugte spil, men kun nye. Hvilket betyder at deres omsætning ikke er så høj som hvis brugt-spil markedet ikke eksisterede som er grunden til at de interviewede udviklere kritiserer o sammenligner brugt-spil markedet  med piratkopiering (da dette også snyder udviklerne/publicisterne for omsætning)

Er brugt-spil markedet overhovedet værd at nævne? Ja, det er stort. Kiggede på Gamestop´s årsregnskab fra sidste tilgængelige år, og deres 2nd hand software/hardware salg var næsten dobbelt så store som nyt software-salg, og de sikre sig jo et ganske stabilt flow gennem deres forskellige trade-in tilbuds.
Udgiverne angreb på brugt-spil markedet tror jeg primært har været pre-order bonus´er, således der er et incitament for at købe nyt, men eftersom at Game og Gamestop drejer pre-order tilbudene og indlevere gamle spil går det sidste led igen glip af penge.

Hvilket må betyde at adgangsgivende koder som vi blandt andet har set med Mass Effect 2 og Battlefield Bad Company 2 (ME2 gav adgang til DLC, og BC2 playlister) må være første seriøse skridt imod brugt-spils markedet, hvilket i sidste ende kun kan skade køberen (du og jeg) Da Gamestop og Game er deres største konkurrent på brugt-spilsmarkedet, så er de også store købere af nye spil.

Personligt mener jeg at udviklerne/udgiverne prøver at manipulerer med konkurrencesituationen, og hvis de er bekymret for at spillene skifter hænder, så stoler de ikk nok på deres eget produkt.

Skal vi føle os som halvkriminelle, og dermed påtage vores del af skylden over det generelle spil niveau, eller er det et grisk forsøg på at kompenserer for at "Finanskrisen" får os til at strække pengene lidt længere ?
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her