tue69's blog
25-06-2012 - 11:11

En pessimists 2012-forudsigelser - del 1



Af en eller anden grund har spilmarkedet aldrig værdiget sommerferie-perioden ét eneste blik. Til trods for, at millioner af teenagere verden over bliver sendt på månedslange ferier, uden noget som helst andet at give sig til end at spille konsolspil, så har spilbranchen endnu ikke brugt denne oplagte salgsplatform til andet end at udgive det obligatoriske fodbold-slutrunde spil, og hvert 4. år også en eller anden OL-rædderlighed. Til gengæld udgives det, der svarer til 95 procent af årets store titler så til gengæld i oktober/november, og så udligner det sig jo på fineste vis - hvilket iøvrigt er det samme som at ligge med hovedet i en tændt kakkelovn og fødderne i en fryser, for derefter at konkludere at gennemsnitstemperaturen er A-OK.

Denne stilhed på spilmarkedet giver til gengæld en Pessimist rigtig god tid til at fundere over livets store spørgsmål: Er vi alene i universet? Hvem har fundet på de "nye" L'Easy reklamer med familien Luffe, og er han blevet hængt op i sine testikler endnu? Hvordan i helvede blev "Call me maybe" årets sommerhit 2012? Og ikke mindst, hvad kommer spilåret 2012 til at byde i 2. halvår? Sidstnævnte får i svar på herunder!

Forudsigelse #1: Peter Molyneux' hoved eksploderer

Spilbranchens svar på Anne-Grethe Bjarup Riis (målt på bullshit-faktor), Peter Molyneux, må allerede være igang med at planlægge, hvilke koncepter der skal udvikles til Xbox 720 modellen, som efter sigende har Kinect 2.0, augmented reality og 4-8 gange større processorkraft end den nuværende Xbox. Kombinationen af Kinect 2.0 og muligheden for at ændre virkeligheden via augmented reality kan dog vise sig at blive for meget for Molyneux, som jo som bekendt har det med at forveksle sine drømme med virkeligheden, for derefter at lamme store dele af spilmesser med diverse rablerier om, hvad der bliver muligt i den næste udgivelse af Fable.

Det har dog gentagne gange vist sig, at der er større sandhed i bortforklaringen fra en 8-årig, som prøver at finde en undskyldning for, hvorfor forældrenes dagligstue er smurt ind i en herlig blanding af nutella og hvedemel, end i Molyneux rablerier, om end fantasiniveauet nogenlunde er det samme. Pessimisten vurderer dermed, at når Peter Molyneux går i selsving under annonceringen af Xbox 720, så vil de fremmødte tilskuere få sig en habil overraskelse, når Molyneux hoved eksploderer i en blanding af blod, hjernemasse og underlige fortællinger om ægteskabsmulighederne i Fable IV.

Forudsigelse #2: Cliffy B springer ud som homoseksuel

Manden bag Gears of War serien, Cliff Bleszinski vil i september måned se sig selv på forsiden af alverdens sladderblade, som kan fremvise et strandbillede af spilproducenten og latino-sangeren (og freakshowet) Ricky Martin i skøn forening. Cliffy B vil herefter fortælle en iøvrigt uinteresseret skare af spilfans, at han er til mænd, hvilket egentligt ikke burde komme bag på nogen, hvis man kigger lidt på Bleszinskis meritter.

Tag for eksempel Gears of War-serien. Ikke siden Chippendales ved en fejl invaderede en pigeskole i Faaborg har verden set en så stor fascination af olieindsmurte muskelmænd, og specielt seriens 3. afsnit har flere klare indikationer, eksempelvis Marcus' og Doms homoerotiske ægteskab, hvor Marcus er manden i forholdet, som laver det hårde arbejde, mens Dom har anlagt sig en have i sin kahyt (og det er ikke engang løgn).

Offentliggørelsen vil have stor betydning for onlinedelen i Gears of War, eftersom at det nu ikke længere er en hån at angribe modspillernes seksualitet. Pessimisten spår dermed, at Cliffy B afsløringen vil skabe en helt ny internetdille: "You'r dad"-jokes, og samtidigt booste antallet af beskeder på Xbox Live med teksten "you noob. You're f*cking straight! Hetero b*stard!".

Forudsigelse #3: Gæstefigurer bliver den helt store dille

Spilbranchen styres i høj grad af trends. I 2011 var der zombier overalt, i 2010 var det fitnes- og dansespil og 1. halvår 2012 har været præget af en forkærlighed for HD-remakes. 2. halvår 2012 vil vise en hel ny dille indenfor spilbranchen, nemlig gæstefigurer. Dette har tidligere været brugt, eksempelvis i Mario vs. Sonic-spillene, og Pessimisten forudser, at dette bliver endnu mere udbredt.

Faktisk kan jeg, som den eneste i spilbranchen, allerede nu afsløre en række af de gæsteoptrædener, som man vil kunne opleve i 2. del af spilåret 2012:

Black Ops 2 - Gæsteoptræden af John Marshton

Vi har alle set traileren fra Black Ops 2, hvor der ud af det blå pludseligt kommer en underlig western-scene, med skuddueller på hesteryg. Hvad man til gengæld ikke vidste var, at stjernen fra Red Dead Redemption, John Marshton, faktisk spiller en større rolle i Black Ops 2. Det kan hertil nævnes, at han også er med i spillets nazi-zombies del, hvor han optræder i diverse boss fights.

Halo 4 - Gæsteoptræden af My Little Ponies

Master Chief er tilbage, og med den føromtalte hesterygs-scene fra Black Ops 2 som inspiration, har udviklerholdet bag Halo 4 implementeret sekvenser på hesteryg, som samtidigt passer ind i Halo-seriens spraglede rumunivers. Hermed kan man altså ride på en lyserød pony iført blå rustning, mens man skyder grønne laserstråler og regnbuer ud af røven. Hvorvidt ponyerne medvirker i multiplayerdelen vides ikke.

The Last of Us - Gæsteoptræden af Will Smith

Noget med inficerede mennesker og andre, som åbenbart er de sidste raske mennesker på jord. Dette er en sag for Will Smith, som vil optræde i cameo-rolle som gud. Det fremgår ikke af de lækkede dokumenter, hvorvidt han skal kvæle kæledyr eller se meget alvorlig ud i The Last of Us, men det står dog skrevet i sten, at han kommer med vittige one-liners mens han skyder vildt omkring sig.

Pessimistens 2012 forudsigelser, del 2, vil snart være at finde her i blog-sektionen.
11-06-2012 - 17:01

Pessimisten anmelder: 1. spilhalvår 2012



Lad mig bare få det sagt med det samme: Jeg elsker blogs! Jeg elsker den kontrast der er imellem seriøse og random blogindlæg. Jeg elsker, at der tilsyneladende er et publikum til hele syv videoer med en eller anden onlinepersonas videospils-spillende eks-kæreste (følg med på Pessimistens Youtube-kanal, hvor jeg næste uge uploader 15 videoer af mine kæledyr som spiller Kinect) og jeg elsker, at man kan tilegne sig en plads på noget nær landsdækkende TV ved at danse topløs på nettet og være dårlig til engelsk (nej, jeg mener ikke østeuropæisk-producerede hudfilm her).

Noget jeg ikke elsker til gengæld, er spilåret 2012 indtil videre. Et spilår, som godt halvvejs inde har været mindre tiltalende end Thyra Frank som Victorias Secret model. Bevares, der har skam været gedigne bud på gode titler undervejs i form af Catherine, Trials Evolution og Fez, men når man for hver Max Payne 3 også må sige Operation Raccoon City og for hver gang man siger Ghost Recon: Future Soldier også må sige Battleship, ja så dør jeg langsomt, men usvigeligt sikkert, indeni.

For Xboxlife startede spilåret med endnu en fantastisk Capcom udgivelse, Ultimate Marvel vs. Capcom 3, hvor det japanske spilstudie endnu engang formår at sælge en genudgivelse som et nyt spil. Faktisk er Capcom vel ret beset en illustration af alt det, som er galt med den kommercielle del af spilbranchen idag: DLC og genudgivelser. Jeg kender ikke andre brancher, hvor dette fænomen er accepteret. Jeg tror i al fald at man ville komme til kort i restaurationsbranchen, hvis man først lavede maden ringere bevidst, for blot 3 måneder senere at lancere et nyt og forbedret menukort, eller endnu værre, indførte en DLC-ordning, således at gæsterne ganske vist fik deres ret serveret, dog uden tallerkner, knive eller gafler. "Værsgo, suppe! Hvis altså i selv kan suge det op fra gulvtæppet!".

Herefter springer vi let og elegant videre, godt tre måneder frem i tiden, hvor EA genopliver deres ellers hedengangne Biiiiiig! koncept med SSX og FIFA Street. Idet jeg er dansker og dermed pr. definition ligeså god til at stå på et snowboard som Frederik Fetterlein er til at styre statsbudgettet, så sprang jeg over SSX og fokuserede istedet på FIFA Street.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at EA's Biiiig koncept burde høre fortiden til, for til trods for hele street/fussball-konceptet er i hastig fremgang, så kan FIFA Street bedst af alt sammenlignes med dengang, hvor Brasiliens landshold i fodbold stillede til VM i 2006 under sloganet Jogo Bonito (Play Beautiful): Det var nogle flotte reklamer, men under glansbilledet så var sandheden den, at Brasiliens største profil var en overvægtig offensivspiller med grimt hår og store tænder. Og så kan i sådan set selv vælge mellem Ronaldo eller Ronaldinho.

Jeg synes det er en kende underligt, at FIFA Street markedsfører sig selv på, at man møder alle de store stjerner, mens 75 procent af spillet går med at møde tilfældige opdigtede hold rundt omkring i verden. Hvad endnu værre er, at EA har inkorporeret et system, hvor brugergenererede spillere og hold verden over automatisk bliver dine med- og modspillere. Idéen er jo god nok, hvis communitiet var en smule modent, men i og med at majoriteten af gamere jo er hormonelt forstyrrede, så har jeg brugt størstedelen af min karrieretid i FIFA Street på at spille mod spillere som "Edward longcock", "Hammeren" og "Stygge Steen med det ekstra ben". Var det ikke EA der sagde, at det nye FIFA Street var mere realistisk?

Springer vi blot et par uger længere frem i tiden, så løber vi i Sniper Elite V2, hvor vendingen "dårlig AI" i den grad bliver udstillet. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at vi anno 2012 har spil som kan administrere millioner af spillere samtidigt, gengive hver en lille detalje enormt præcist, interagere med spillere på måder som man aldrig har set før og alligevel ikke finde ud af at lave en nogenlunde troværdig AI.

Nu har jeg aldrig været i krig, men jeg forestiller mig ikke, at det fungerer på den måde, at man konstant stikker hovedet frem fra det samme skjul, vel at mærke EFTER at man er blevet skudt i hånden. Det er gældende i Modern Warfare-serien og det er i den grad også gældende i Sniper Elite V2. Jeg ved godt, at den vestlige verden og i særdeleshed USA, ynder nærmest at latterliggøre tysken under WWII, men come on, hvis du som tysk soldat ser din allierede blive plaffet ned af en snigskytte, så virker det ikke som den oplagte reaktion at springe ud af sit skjul og ligge sig i det mest åbne område man kan finde. Det svarer sig jo til at behandle en hudafskrabning ved at hælde benzin ud over sig selv og springe igennem et Skt. Hans bål.

Jeg kunne skrive meget mere, men tiden er desværre ved at løbe fra mig. Istedet vil jeg her på falderebet slutte af med at sige, at jeg elsker konceptet med, at BioWare tilsyneladende forsøger at dække over deres livs største brøler (at de skrottede slutningen i Mass Effect 3 til fordel for en multiplayerdel som ingen alligevel gad at spille), ved simpelthen at genudgive en ny slutning. Jeg tror, at dette tiltag vil åbne for en strøm af rettelser og ekstraindhold, som forsøger at dække over spiludviklernes største fejltagelser nogensinde. Glæd jer således til DLC pakken "No we never released extra content named Horse Armor" til The Elder Scrolls: Oblivion, "No Russian was just a dream. Relax people!" til Modern Warfare 2 og sidst men ikke mindst "Kinect? Never heard of it. But how about this Usher-guy?" fra Microsoft.

Adjøs!
07-06-2012 - 11:15

Pessimisten anmelder: Microsofts E3



E3 kan på mange måder sammenlignes med lillejuleaften: De skaber begge et urealistisk højt forventningsniveau, de forskruer begge hovedet på børn og barnlige sjæle og sidst men ikke mindst gør begge ting, at det er legalt at lave underlige ting. For hvad angår E3, er det pludseligt helt iorden, at 5 asiater står på en scene og lader som om, at de spiller instrumenter (læs: Nintendos E3 præsentation anno 2010), mens lillejuleaften pludseligt gør det helt normalt at lytte til Slade.

2012's E3 er naturligvis ingen undtagelse. Pessimisten ville meget gerne kunne anmelde samtlige af "the big three"'s E3-præsentationer, men af tre gode grunde, kan dette ikke lade sig gøre. 1) Jeg magtede ikke at se Nintendos E3-præsentation, idet det blot er én gigantisk påmindelse om, at Nintendo stadigvæk spiller på samme tangenter som de gjorde i 1988, 2) Jeg sprang over Sonys præsentation i et panikagtigt forsøg på at undgå Kevin Butler, som jo som bekendt er det eneste menneske i verden, der på én og samme tid får Simon Talbot til at fremstå som et komisk geni og det, at skyde sine testikler af med en riffel som værende en rigtig god ide og 3) efter at have set Microsofts indslag ville der simpelthen ikke være plads til at anmelde de 2 andre, idet Microsoft leverede underholdning til de næste 14 pessimist anmeldelser.

Microsofts E3 præsentation blev nemlig det, man på godt jysk kalder en rigtig træls oplevelse. Det svarer egentligt mest af alt til at købe billetter til den nye Batman film for så istedet at blive præsenteret for en helaftensdebat, hvor Joachim B. Olsen diskuterer fattigdomsgrænser med en kop kaffe og sin egen skygge.

Det startede jo ellers meget godt for Microsoft, som lagde fra land ved at præsentere Halo 4. Titlen, der for Microsoft er det samme, som Mickey Mouse er for Disney: ikonisk, overeksponeret og frem for alt bedre tjent ved at forblive et fortidslevn. Denne gang skal vores gode ven Master Chief kæmpe sig igennem en jungle, hvor der skydes fabeldyr med laservåben. Et alletiders bevis på, at de nye Halo-udviklere tilsyneladende droppede at følge med i serien efter Halo 2, idet åbningssekvensen på mange områder mindede om seriens tredje udgivelse.

Men ret skal være ret, Microsoft holder sig på dette tidspunkt indenfor E3 rammerne, nemligt ved at præsentere spil. Derfor var Ubisofts præsentation af Splinter Cell: Blacklist heller ikke umiddelbart et unødvendigt sidespring. Det viste sig dog hurtigt alligevel at være tilfældet. Splinter Cell-serien har i store træk altid været kendt for Stealth-tilgangen, men dette er nu en saga blot. For tilsyneladende har Ubisoft formået at forveksle to spilstudier med hinanden, hvorfor det er holdet bag Assassin's Creed, som har stået for udviklingen af det nye Splinter Cell spil. Sam Fischer er således gået fra at være en toptunet spion på listefødder til at blive en klon af Ezio Auditore og en actionhelt fra 80'erne, og således nedlægges fjender i hobetal nu legende let, mens hr. Fischer forcerer bygningsværker som var han Spiderman på speed. Og så nytter det altså ikke noget, at man har implementeret en Kinect function, således at man nu kan hidkalde fjendernes opmærksomhed ved at råbe af sin Xbox.

Efterfølgende blev Tomb Raider vist, hvor en pre-boob-job Lara Croft storstønnede sig igennem en 5 minutter lang Michael Bay-inspireret actionsekvens og umiddelbart så tingene ud til at gå den rigtige vej. Det skulle dog vise sig at være en fejlantagelse af dimensioner, for efter Tomb Raider indslaget skiftede Microsofts E3 præsentation fra at være spil-relateret, til mest af alt at ligne resultatet af en discount kloning af TV Shop, MTV Music Awards og en koffeinpillepåvirket Zumba instruktør. Med andre ord gik motion-controls, dårlige produktindslag og populærmusik fra starten af det 21. århundrede op i en højere enhed, og tilskuerne må unægteligt have spurgt sig selv, om de var trådt ind i det rigtige studie.

Faktisk mindede præsentationen herfra mest af alt om én kæmpe påmindelse om, at Microsoft på nuværende tidspunkt ikke har noget nyt at præsentere i spilregi, hvorfor tiden istedet gik med at fjerne mest muligt fokus herfra. Blandt andet med en masse USA-eksklusive abonnementer på sport samt det nyeste koncept Smartglass som mest af alt har samme berettigelse som et vækkeur i en ligkiste.

Bedst som tilskuerne til præsentationen fik spurgt sig selv om, hvad Smartglass egentligt er for noget, og hvorfor i alverden man skulle bruge tid på det, tonede Hip/hop-dance verdenens svar på slutproduktet fra en hedvinssmagning med Tue West og Oprah Winfrey, Usher, frem på scenen, for at minde os allesammen om, at Microsoft egentligt ikke havde noget nyt på programmet, så derfor brugte tiden på noget helt andet. Og så nytter det ikke noget, at man til slut præsenterer Black Ops 2 og nogle tidseksklusive DLC rettigheder, for efter de forgangne 2 E3-præsentationer er dette lige så forventeligt som 90-års fødselsdagen i TV nytårsaften.

Pessimisten har allerede nu fået fingrene i Microsofts E3 program for 2013, og det skal allerede nu slås fast med syvtommersøm, at vi får den nye Xbox 360 konsol at se. Eller det vil sige, at der egentligt ikke er tale om en rigtig konsol, men blot den forventede videreudvikling af Kinect, som via trådløs teknologi og hjul bliver i stand til at følge forbrugeren rundt i sit hjem, og beregne kalorieindtag/forbrænding ligesom maskinen laver sine egne achievements undervejs. Eksempelvis kan man i en sen hyrdetime få den notoriske bleep lyd og 50GP for "Got STD". EA udtaler i denne forbindelse, at de synes at idéen er super, og at spilgiganten er igang med at arbejde på DLC til den nye konsol. Capcom tilføjer, at de allerede har lavet DLC som bliver opbevaret direkte på maskinen. Det vil koste et ribben og gamerens førstefødte at åbne for det.