tue69's blog
09-12-2010 - 13:48

2010 - i pessimistens optik


På utallige opfordringer (i hvert fald mere end to), returnerer jeg for en kort stund til Xboxlifes jagtmarker i en tid, hvor min blog-journalistiske integritet er på samme højde som et helaftensprogram om 2. verdenskrig på TV2: Sikkert skidespændende, men tilsidesat til fordel for folk der ikke kan finde ud af at danse (no pun intented Hyggen).

For 2010 har i sandhed været det herrens år, hvor vi stakkels gamere blev trukket igennem den helt store udgivelsesmølle med gigantiske lommesmerter til følge. Alt for mange spil alt for tidligt på året, efterfulgt at det obligatoriske og i øvrigt alt for dyre DLC har medført, at min bankrådgiver og store dele af den russiske mafia patruljerer i gården nedenfor.

Apropos dyrt DLC, hvad skete der for de to DLC-pakker til Modern Warfare 2? I sig selv var prisen ganske krydret, specielt når 40 % af totalen er allerede udgivet indhold fra Call of Duty 4. Ergo har jeg solgt min mor og søster til cambodianske slaveskibe for at få lov til at sidde og spille præcis det samme som jeg gjorde for to år siden? Det er altså kun i spilverdenen at den får lov til at passere stort set ubemærket hen - jeg håber da under alle omstændigheder ikke, at tampax begynder at få gode idéer, for lige præcis på dette område vil jeg meget nødigt få en 40 % brugt pakke med hjem i kurven.

Herudover blev 2010 året, hvor udtrykket "man har et standpunkt til man tager et nyt" blev kodeordet for EA's genoplivning af Medal of Honor. Fra at være "Call of Duty killer" til "Ligeværdig med Call of Duty" til "Nok ikke så god som Call of Duty" til "Oh well, det er nok bedre end Hour of Victory". Men indrømmet, kortene faldt heller ikke i EA's favør med hele "vi må ikke kalde fjenden for Taleban"-fadæsen. Sjovt at de største kritikere i denne sag er USA, vis mest glorificerede momenter i spilhistorien stammer fra spil, hvor man bruger størstedelen af tiden på at skyde hovedet af nazister.

Generelt virker det til at spilcensuren når samme højder som den paniske hverdagscensur, der i bund og grund startede med at nogle forstyrrede sydstatsmennesker erklærede den lilla Teletubbie som værende homosexuel fordi den havde en jakkebøjle på hovedet og en dametaske i hånden. I den sammenhæng kan det undre mig, at ingen har kastet om sig med beskyldninger efter Aske og Luna fra Bamse og Kylling. En matros der spiller banjo i skoven og en pige der bor i sit tøj, vel at mærke også i skoven - det stinker langt væk af sædelighedsforbrydelser. Og nu vi er igang, så bur da lige Bubber inde - en voksen mand der sidder i stribet trøje, vikingehat og smækbukser i et badekar og iøvrigt har en bedste ven der hedder "General Dryppert (eller Dryptud)" - arh, come on! At de begge bruger majoriteten af deres dagscyklus på at finde den spæde Holger bør i særdeleshed får én eller flere advarselslamper til at blinke.

Noget andet vi måtte finde os i at blive udsat for i 2010 var bevægelsesfølsomme genstande til vores konsolspil. Jeg elskede simpelthen Sony's E3 præsentation, hvor der i den grad blev leveret en bredside mod Wii med fraser som: "Hvem gider at stå og fægte med en hvid pind og lege at man bokser". Og det er lige præcist hvorfor Sony er så langt fremme - alle ved jo at det er in at stå med en lyserød slikkepind og lege at man bokser. Det er det ungdommen vil have i spil som "Fighters Uncaged" hvor man kan blive den ondeste bad-ass fighter som tæsker sine modstandere i hovedet med blandingen af et massageapparat og en candyfloss. Thumbs up Sony!

Og Kinect - gudfaderbevares mig da. Kinect er jo den direkte vej til at få samtlige naboer til at tro, at du er skingrende sindssyg, når de ser dig stå og vinke til dit fjernsyn. Kinect har ét eneste formål: Fitness-spil, det eneste segment som har samme effekt på gamere, som hårdt arbejde har på hjemmehjælpere - de styrer i en klar bue uden om elementet. Og her snakker vi vel at mærke gamere, en gruppe af mennesker som for år tilbage brugte dagevis på at buttonmashe i Dead or Alive Xtreme 2, så de kunne se en halvnøgen, fiktiv pige med bryster så gyngende, at selv den mest hårdføre sømand nødvendigvis må overgive sig til alarmerende søsyge.

Én ting der dog bliver ved med at overraske mig konstant, er det evigt stigende macho-fokus på spil. Førhen havde vi Duke Nukem, som kunne sige grimme ting og skyde monstre. Idag har vi et væld af marines, gears, rumsoldater og øretæveindbydende antihelte som skovler steroider ind, mens de bider hovedet af børn og slynger den ene kliché ud efter den anden. Jeg er noget så spændt på at se, hvordan Gears of War 3's forsøg med at have en kvinde med på holdet kommer til at ende, for hvis hun skal holde trit med Marcus, Dom og den homoseksuelle pornoskuespiller Cole, så må hun da nødvendigvis være den største betonlebbe mod klodser så store som mælkevejen, og som asfalterer motorveje med de bare næver i fritiden, mens hun træner til at skulle forsvare sin OL guldmedalje i bænkpres - for mænd.

Iøvrigt en fantastisk ting at der i 2010 skulle være zombies med i alt. Det er helt okay i Dead Rising 2, da det havde virket underligt hvis samtlige udøde var erstattet af revisorer fra KPMG, men i Call of Duty og i særdeleshed Red Dead Redemption, så virker det en kende malplaceret. Jeg forudser en noget makaber udvikling i Kinectimals 2 hvis denne trend fortsætter, da din nuttede kattekilling må lade livet til fordel for det sikkert vældigt populære Zombie DLC som vil udkomme 2-3 dage efter release til en pris af 4800 Microsoft Points og din kærestes arvesmykker.

2010 var også året hvor 1000 katolske præster tog sig til hovedet og sagde "DAMNIT!". Dette som et resultat af, at Milo-spillet fra LionHead ikke blev en realitet, idet flere af dem havde set frem til at have et pre-teen drengebarn boende i deres TV.

I erkendelse af at ovenstående er skrevet af en noget rusten pessimist vil jeg nu takke af. Året har i sandhed budt på mange store titler og ligeledes også mange nedture. 2011 ser ud til at blive mindst lige så begivenhedsrig - specielt ser jeg frem til My Horse and Me 3 Zombie Edition og ikke mindst Big Muscular Guys Beating the Hell out of Alien Scum While Group Injecting Steroids in the Shower 3 - aka Gears of War 3.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.