tue69's blog
09-12-2007 - 11:30

Pessimistens juleblog - part 2Så skal endnu en ”kalenderlåge” åbnes i pessimistens adventsføljeton, det er nemlig blevet søndag igen og dermed 2. søndag i advent, hvilket naturligvis er ensbetydende med endnu en julespecial i pessimistbloggen. Vi har allerede haft kig på én af de ting, der alene er ude på at forpeste julen for vi almindelige mennesker, nemlig julekalendere på Tv, og nu tager vi skridtet videre og kigger på den ultimative forpestning af den ellers så frostklare decemberluft – julemusik! Flere havde gættet på dette og ved lodtrækning blev Lintrup vinderen, som løber af sted med 1 stk. Xbox360 spil.

 

Hvis man skal sige noget positivt om julemusik, så må det være, at vi slipper for at høre på lortet i 93 % af årets dage, for mage til ligegyldigt og forpestende sludder skal man da godt nok lede længe efter. Det er så sikkert som at solen står op, at man fra d. 1. december ikke kan åbne for sit yndlingsprogram i radioen uden at blive afbrudt af den ene møghymne efter den anden. Undskyld, men hvad er det lige der er gået galt i hovedet op musikere, når de beslutter sig for at jonglere med deres musikalske troværdighed for at lave 3 minutters sammenkogt musisk stuvning, hvor hovedingredienserne består af bjældeklang, koklokker og tilsyneladende alt for store mængder juleøl. Det giver sgu da ingen mening!

 

Jeg kunne fortsætte med denne galde i en uendelighed, men det har hverken i læsere, xboxlife eller undertegnede nogen interesse i. I stedet vil jeg tage et udpluk af de mest kendte julesange, og få dem oversat, så man kan se, hvilket budskab forfatteren egentligt ville ud med.


 Santa Claus is coming to town – Jule RnB fra 30’erne! 


De færreste ved, at “Santa Claus is coming to town” faktisk stammer helt tilbage fra 1934, men hvad de fleste ved er, at det er en helt igennem gyselig sang, som faktisk er så gennemført elendig, at den burde forbydes i størstedelen af landet. Sangteksten finder man nemt via google og hvis vi graver ind til sangens skelet, finder vi hurtigt ud af, at der er tale om en gennemsyret pervers RnB sang, hvor den ultimative pimp, Santa C, leder efter nye ho’s til sin stald.

 

- I første vers rygtes det at Santa C er på vej til byen, hvorfor tøserne skal passe på og ikke græde, sikkert fordi Santa C er en bad guy der uddeler øretæver hvis han ser flæberi.

- I vers 2 falder man over følgende ”He’s making a list, he’s checking it twice, he’s gonna find out who’s naughty and nice” – umiddelbart lyder det som min sidste weekend på Crazy Daisy, men der er naturligvis tale om, at Santa C nu er kommet til byens diskoteker og tjekker kvindebestanden ud for at udvælge hvem der har det rigtige ho-potentiale.

- Herefter bliver sangen så afbrudt af visdomsord, hvor en eller anden skolelærer eller medlem af censurkommitéen bryder ind for at fortælle, at Santa C holder øje med én og vælger alle de frække piger, hvorfor man for guds skyld skal være sød og rar.

- Vers 3 beskriver hvordan Santa C tilsyneladende har udstyret sin slæde med ”tin horns” og ”toy drums” men den opmærksomme læser har for længst regnet ud at her er tale om nogle ordentlige skydevåben, som han kan bruge til at eliminere sine værste fjender, heriblandt tandfeen og påskeharen, som ligeledes er velkendte indenfor sæson-gangster miljøet.

- Herefter gentages lidt af teksten inden sangen sluttes af med ”santa’s a busy man he has no time to play – he’s got millions of stockings to fill on Christmas day” Her kunne jeg godt komme med et umiddelbart bud på, hvad dette betyder, men sandsynligheden for at det bliver fanget i censuren er rimelig stor – så det undlader vi.

 

Alt i alt er ”Santa Claus is coming to town” faktisk RnB-genrens fader – det eneste man mangler er en musikvideo, hvor en toptrimmet 50 Cent giver den som en fed, langskægget stodder, der kører landet rundt i sin øse, udformet som en kane og hiver damer indenbords. Personligt synes jeg det er utåleligt. Vi har RnB nok på diverse musikkanaler og mainstreamradio, så hvorfor skal vi også høre på det når vi går i Magasin i december måned?


 I’m dreaming of a white Christmas – miljøpropaganda i juleformat 


Fra julens svar på ægte gansterrap går vi til julens svar på miljøpropaganda, vi skal nemlig beskæftige os med endnu én af julens største fejltagelser, multihittet ”i’m dreaming of a white Christmas”.

 

Mange forskellige kunstnere, heriblandt Elvis, Michael Bublé og Bing Crosby, har givet deres version af ovenstående hymne som efter sigende er skrevet af Irving Berlin i 1942. Jeg vil dog gå så vidt som at sige, at dette er en lodret løgn. Faktisk er jeg overbevist om, at det er selveste Al Gore der står bag denne uhyrlighed af en julesalme. Dette bekræftes yderligere hvis man kigger nærmere i teksten.

 

”Jeg drømmer om en hvid jul, ligesom dem vi plejede at have”. Hvorfor ikke bare skrive det du mener i stedet Al Gore. Hvorfor skal du pakke din ærlige mening ind i bjældeklang og metaforer? Pessimisten har undersøgt denne sag nærmere og har faktisk fundet frem til, hvordan sangen så ud inden Al Gores spindoktorer fik fat i den. Melodien er den samme.


”We won’t live untill the next Christmas
Cause we will all be dead in may
When the sun is burning
Our skin is turning
All red, and then we’ll pass away 

I’m fearing, for the next Christmas
I’ll probably be dead and gone
I believe, things aren’t going well
And the world, will soon be hot as hell”

 Last Christmas – organ donation med julerytmer 


Vi bevæger os videre indenfor etik og moral, pakket ind i bjældeklang og ”merry christmas everybody”, det er nemlig blevet tid til en gang George Michael og Wham og deres megahit ”last christmas”.

 

Den opmærksomme læser har sikkert hørt om et hollandsk ”donor-show” hvor man bildte omverdenen ind, at man her lavede et show, hvor et organ blev bortgivet til den der vandt konkurrencen. Dette skabte stor opmærksomhed verden over og medførte at mange meldte sig som donorer. Hvad de færreste ved er, at Wham fandt på samme idé da de lancerede julehittet ”last Christmas”, som dog fra starten blev fejlfortolket som værende en kærlighedssang.

 

Pointen er dog klar i pessimistens øjne, vi snakker om organdonation og endda et rigtigt tåbeligt forsøg på at promovere dette. ”Last christmas I gave you my heart, and the very next day, you gave it away, this year – to save me from tears, I’ll give it to someone special”. Jeg er ked af at sige det her til dig George, men hvis du melder dig som organdonor skal du nok ikke forvente at få lov til at være specielt selektiv i dit valg af organ-modtagere, det skyldes primært at du sandsynligvis er død når det sker, medmindre du naturligvis vælger at benytte dig af den bulgarske organ-mafia.

 

Generelt synes jeg pointen er fin, men kunne man da for fanden ikke have fundet på noget mere originalt end en julesang. Wham har jo tydeligvis ikke fattet, at julemusik bliver spillet som baggrundslir i storcentre, hvor folk hele december måned ikke laver andet end at brokke sig over hvor mange penge de bruger på julegaver – så det er sgu nok ikke lige det bedste tidspunkt for en ekspedient lige at tilføje ”ja og du vil gerne købe en OBH chokoladesmelter? Det bliver 299 – og din højre nyre, skal du have den pakket ind?”

 

Hvad bliver det næste? At vi i det næste hack’n slash spil, hvor man kan rive arme og ben af sine modstandere, bliver præsenteret overfor følgende tekst hver gang man har dræbt en fjende; ”you just ripped his heart out, this heart could be used to give life to those in need – remember to donate, your organs”.


 Det årlige jule-hit 


For nu at beskæftige os med lidt andet end krypterede etiske meddelelser forklædt som julesange, så tager vi et spring over til en anden ting, som er 100 % sikkert i julemånederne, nemlig det årlige jule-hit. Det årlige jule-hit er den sang, som pludseligt kommer ud fra en eller anden serie/julekalender/youtube video eller lignende og som tilsyneladende helst skal spilles i 80 % af tiden. Jeg har aldrig nogensinde fattet pointen i dette fænomen, og kommer heller aldrig til det.

 

”Jul i Angora” er et supergodt eksempel – Angora drengene laver et TV-koncept som får stor succes (guderne må vide hvorfor), og straks herefter skal der selvfølgelig laves CD’ere, DVD’ere og andet lir, så pengekasserne kan fyldes op. Og når denne marketingsmølle først er gået i gang, så er det helt sikkert at man følger op med en julesang. Men ved i hvad, jeg synes sgu ikke at monotont musik bliver bedre af, at det er en eller anden kendis-gut, der udgiver sig for at være en fedladen, langhåret gut med et svensk navn, som synger. Ligeledes synes jeg heller ikke det er sjovt at høre Anders Matthesen give den gas i jul på Vesterbro.

 

Bevares, det er da måske meget underholdende første gang, men problemet er, at når man har hørt sangen én gang, så ved man bare at de første 400.000 tumper står klar til at tæppebombe landets radiostationer med ønsker om, at de skal spille ”den der med Anden” og så er linjen ligesom lagt og jeg garanterer jer, at hvis ikke der snart bliver sat en stopper for det her folkens, så sørger jeg sgu for, at hele holdet bag ”2900 Happiness” bliver stuvet sammen til at lægge stemme til den mest usle julesang nogensinde og jeg garanterer at det bliver David ”Jeg-har-engang-lavet-en-vejrmølle-i-vild-med-dans-så-nu-er-jeg-familien-Danmarks-bedste-ven” Owe der synger for!

 

Nu er i advaret, så kom ikke tudende tilbage når jeres jul anno 2008 bliver spoleret af min egen personlige julehymne, som synges af DK’s ubetinget mindst talentfulde skuespillerskare. Jeg ved det var jer der ønskede at høre JJ Little og Støvledance i radioen i år, og jeg tilgiver jer fandme aldrig!!!

 

Nå, men inden vi slutter af vil jeg da godt have lov til at give mit helt eget bud på en Xboxlife-jule-classic-  teksten kan i finde herunder:


  Pessimistens julehit 1 – mel. Højt fra træets grønne top 


Kære læser af min blog, vi forstår at jule

Microsoft har fucket op, det de ej ku skjule

Når jeg mig et spil vil ta

Brænder boxen ofte af

Røde ringe blinker, bye til boksen vinker

 

Xboxlive det ren magi’, det gir mange venner

Priserne vi ej ka li’, MS er vor fjender

Hvis man snakker lidt for grimt

Blir’ man bannet, det er slemt

Reglerne er klare, MS er ej rare

 

Skydespil vi ej vil ha, giv os nu lidt andet

Bare i mit råd vil ta; spiludvalg at blande

FPS på boxen – øv

Og min PS samler støv

Gudskelov for gameboy, holder min moral høj


 Pessimistens Julehit 2 – mel. ”nu’ det jul igen” 


Videomarkedsplads en videomarkedsplads, i Danmark må vi længe vente

Videomarkedsplads en videomarkedsplads, i Danmark må vi længe vente

Kære Blockbuster kære blockbuster, vi fortsat filmen hos jer hente

Kære Blockbuster kære blockbuster, vi fortsat filmen hos jer hente

 

(gentages indtil folk ikke har mere stemme tilbage)

 

Og med disse 2 kommende klassikere vil jeg sige tak for denne gang og fortsat god advent – vi ses til endnu et afsnit næste søndag.

 

Mvh

 

Pessimisten.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.