Hvor fedt det kan være, når det er rigtigt fedt!

AFC-finalen mellem Patriots og Colts

Jeg vågner op idag, og det eneste jeg kan tænke på er den sene NFL kamp igår nat. "Hold kæft en kamp! Hold kæft en kamp!" blir jeg ved med at sige til mig selv!

Set i retrospekt så var det jo den fedeste kamp, især hvis man holdt med Colts! Men undervejs så var det slet ikke særligt sjovt! Jeg havde forventet mig en meget spænnende kamp, og havde glædet mig til at Peyton Manning endelig skulle vise at han også kan spille godt i vigtige kampe mod stærke hold. Det havde de jo selvfølgelig bevist imod Ravens, men alligevel så var den her kamp så meget mere. De skulle nu stå imod sine ærkerivaler Patriots, som havde givet dem så mange smæk i andre ligeså vigtige kampe!

Men sådan skulle det ikke gå... lige fra starten af så var der kun et hold på banen. Og Patriots så ud til at gøre alt rigtigt. Efter 2 quarters så står kampen 21-3 til Patriots, og alle der følger med i NFL ved at det ikke er en føring som Patriots bare smider væk!

Jeg havde så meget lyst at bare slukke for tv:et og gå i seng, men havde jo før oplevet at de vildeste ting kan ske i NFL, så jeg blev hængende. Og jeg ville hade mig selv for at gå glip af den anden halvleg!

Manning og Company begynder at æde sig langsomt ind på Patriots... men der er hele tiden noget i mit baghoved der siger at med denne type af spil så vil Manning kaste ligeså mange interceptions som han gjorde i de første quarters. Det gør han heldigvis ikke! Tilgengæld når der kun er ét minut tilbage kaster Tom Brady, Patriots Quarter Back og som ellers havde gjort det skide godt i hele kampen, selv en interception! Og de kan nu ikke nå at indhente den føring som Colts lige har fået!

I amerikansk fodbold så lægger man vægt på to ting, Angrebet og Forsvaret! Det er begge i sig selv nærmest en videnskab. Og man kan nemt dele NFL fans op i dem som er til Offence og dem som er til Defence! Jeg er selv til Offence - og denne kamp var 100% mest til dem der dyrker angrebsfodbold. Det fortæller slutresultatet alt om: 38-34. Måden på hvor hurtigt bolden blev rykket frem på, for begge hold, var det som gjorde spænningen så stor. Det var også det der gjorde at Patriots i første halvleg fik en så stor føring, og at Colts i anden halvleg indhendtede dem og til sidst vandt!

Næste kamp, Superbowl, blir sikkert ikke ligeså spænnende, ihvertfald ikke på samme måde som kampen mellem Patriots og Colts, da Bears på papiret har det bedste forsvar af alle hold i NFL, og helt sikkert vil lægge en helt anden pres på Manning og Company. Men Bears har tilgengæld ikke en særligt velkørende Quarterback i Rex Grossman! Så jeg gætter på at det blir en kamp uden særligt mange scoringer... tilgengæld så vil dem der elsker Defence nok få en ret fed kamp at se!

Til dem der ikke selv så kampen! Jeg kan ikke genfortælle denne kamp - man skulle ha set den. Og hvis du ikke ser NFL, så er det på tide at komme igang. Det er langt i fra alle kampe der er så her fede... men når de endelig er så er det så overdrevet stort at se!