Pr3dator DK's blog
22-12-2006 - 00:06

En hyldest til franske film!


Jeg er meget interessered i film. Det jeg elsker mest er effekt-stærke film. Men har også en anden type af film som jeg meget gerne ser - og det er franske film, især de franske film som bruger mange effekter, faktiskt har franskmændene været ret langt fremme med CGI i længere tid end hvad man umiddelbart tror.

Typiskt for de franske film som jeg gerne ser er at de har enten en stærk eller fængende historie, og ofte er de ikke særligt hollywood'ske, vilket jo er naturligt da det nu er franskmænd som laver dem - franskmænd er jo ikke helt som os andre som de fleste nok ved.

Jeg har skrevet en omtalelse af 5 af de franske film som jeg er mest vild med: Delicatessen, City of Lost Children, Amélie, De Blodrøde floder og Irreversible. Hvis nogen får lyst at finde ud af hvad jeg taler om, og ser disse film og bagefter har lyst til mere så kan jeg hurtigt nævne nogle film som, måske ikke er ligeså fede, men helt klart er værd at se:

Hadet (La Haine), er blevet vist på dansk fjernsyn et par gange. En socialrealistisk film som viser 3 anden-generations indvandreres hverdag i gettot. Deres bedste ven ligger for døden, skudt af en politimand i forbindelse med optøjer aften før. Filmen som er helt i sort-hvid er enormt fængende, og selv om den er mere end 10 år så er den ufattelig aktuell i øjeblikket.

En lang forlovelse, kan fås billigt i Fona. Man kan ikke lade vær med at elske Audrey Tatous dejlige ansigt og Jean-Pierre Jeunet's film, så derfor er den her film også et must selv om den klart er den svageste af de film jeg nævner af ham.

Pagten, en lidt langt ude film som udspilles i 1700-tallets Frankrig, den skal være basered på en fransk myte om en pagt der prøvede at svække det franske kongehus. Man møder de sygeste zigøjnere, en indianer der kan moves der nærmest minder om kung-fu, virkeligt seje slåskampe og en efterhånden ret dårlig CGI (som heldigvis ikke vises mere end et par gange). Men det er en film med fantastiskt fed stemning. 

Franskmænd (og én italiener) som man ska holde øje med (især også i amerikanske film)

Jean-Pierre Jeunet. Manden bag Delicatessen, City of Lost Children, Amélie, En lang forlovesle og Alien4. At han har lavet Alien4 er klart det som taler mest imod ham, men jeg vil vende det om og sige at alt der er fedt ved 4'rn, fordi den er trods alt ikke SÅ håbløs, er hans fortjeneste. Hvis Storm P var franskmand så ville man sige om hans film at "Storm P ikke har levet forgæves", for det er et af hans varemærker, at der er en eller flere lidt specielle typer der kan finde på at bygge de sjoveste maskiner.

 

Vincent Cassel. En skuespiller med en voldsom lang afstand imellem sine øjne. En suveræn fransk skuespillere. Jeg prøver altid at få set de film han er med i, og nogle af de bedste eller mest kendte er: Hadet, De Blodrøde floder, Irreversible, Oceans 12, Dobermann og Pagten.Mathieu Kassovitz. Både skuespiller, filmforfattere og instruktør. Han har instrueret film som De Blodrøde Floder, Hadet, Gothica (film med Halle Berry i hovedrollen. Den fik ikke så gode anmeldelser, men tro mig - den er FED). Han har haft en lille hovedrolle i Amélie, og haft små roller i Munich, Fifth Element og i sin egen "Hadet".

 

Audrey Tautou. Smukkere væsen end Audrey Tautou i Amélie må man lede efter. Jeg tror ikke at der er nogen fyr der efter at ha set den film er parat på at gøre hvad som helt for at få hende som kæreste. Udover Amélie har hun også været med i En lang forlovelse og i Da Vinci Code (hvad i alverden hun laver i en sådan film aner jeg ikke).

 

Monica Bellucci. Første gang jeg såg hende i en film troede jeg ikke mine øjne, så smuk en kvinde kan bare ikke eksistere... Italiensk skuespillerinde der har været med i et hav af film, bare for at nævne nogle: Matrix 2 og 3, Passion of the Christ, Tears of the Sun, Irreversible, The Brothers Grimm, Dracula.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her