Pr3dator DK's blog
21-12-2006 - 22:36

De Blodrøde floder

 

Noget så sjældent som en fransk thriller! Det er ikke noget man ser hver dag. Filmen er basered på en bog af Jean-Christophe Grangé som hurtigt blev et hit i Frankrige. Selv læste jeg først bogen efter at ha set filmen, og må erkænde at jeg synes filmen gør det bedre end bogen, jeg er dog ret sikker på at dem der har læst bogen først nok er uenig.

Bogen er filmatisered af Matthieu Kassovitz, ham der spiller den mandlige hovedrolle i Amélie, og er også ham som har instrueret Hadet. I hovedrollerne spiller Jean Reno den gamle garvede politimand som blir sendt op i en afsides liggende bjergby for at undersøge et bestialskt mord begået med tydlige symbolske metoder. Den myrdede er blevet fundet dybt inde i en glatziersplalte, og øjne på offeret er blevet fjernet ligesom resten af kroppen også er blevet skændet. Betjenten finder ud af offeret er en lærere fra byens universitet, som viser sig være et meget stræbende sted hvor man har som mål at skabe en elite, noget som efter nærmere undersøgelse kan sammenlignes med Nazisternes forsøg under anden verdenskrig på at skabe et rent arisk overmenneske.

Det ene leder til det andet og pludselig står han mit i en sag som viser sig at være meget kompleks, og kort tid efter finder man yderligere et lig.

Samtidigt er den vilde og provokerende betjent, som er blevet fjernet fra tjeneste i en af Frankrigs større byer på grund af ulydighed, ved at undersøge et gravskænderi i en anden by tæt på. Den unge betjent spillet af Vincent Cassel opdager at der er mere i sagen end bare unges fjolleri som de først mistænker det at være. Hans efterforskning for ham til at krydse den ældre betjents spor, og de finder ud at at de to sager har noget med hinanden at gøre.

I en sag med gustne mord, og en by hvor indbyggernes børn pludselig uden grund fødes med sygdomme der tyder på indavel så tvinges to meget forskellige betjente, der helst arbjejder alene, at samarbejde i jagten på en mordere der nøje vælger sine offre for at pege dem hen i en bestemt retning.

Selvom jeg kender plottet i denne film så ser jeg den gerne om og om igen. Den er simpelthen så fed. Suveræn stemning og en musiken er virkelig god. Det er sjældent synes jeg, at man ser film som griber en i den grad som denne film gjorde ved mig første gang jeg så den.


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her