Pr3dator DK's blog
21-12-2006 - 22:34

City of Lost Children

 

I et ligeså syrret univers (faktiskt lidt værre) end Delicatessen, er her endnu en fantastisk film af Jean-Pierre Jeunet. I en by hvor børn er forsvinder på mystiskt vis, bliver den lidt dumme men meget loyale muskelmand, spillet af Ron Perlman, ven med en lille forældreløs pige. Pigen er på trods af sit meget yndige udseende en hård negl der under mere eller mindre tvang arbejder som tyv i en bande af unger styret af de to gamle og onde siamesiske tvillingsøstre.

 

 

 

 

 

 

 

De to får selskab af en lille dreng på omkring 3 år der slet ikke forstår vilken farlig verden han lever i, det eneste han tænker på er at spise. Handlingen tager fart da denne lille dreng, kun kaldet "lillebror" bliver kidnappet af en frygtet bande af "frivilligt" blinde, kaldet Cykloperne. Cykloperne ser med hjælp af et avanceret radar-agtigt øje koblet til deres hjerne. Cykloperne sælger børn i bytte mod det udstyr som de er så afhængige af.

I bestræbelserne på at finde og befrie lillebror er Muskelmanden, som kalder sig selv One, nød til at hjælpe børnebanden på en række finurlige røverier for at til sidst ende på en gammel olieplatform i havet udenfor byen, skjult i et minefelt. Olieplatformen er beboet af en mærkelig familie bestående af en ekstremt lille kvinde, 4 kloner der skændes om at være "originalen" og lider alle af sovesyge. Og så er der hjernen Irvin der lever i et akvarie og har en evig migræne. De styres af den ubehagelige og gale forskere Krank som har den lidelse at han ikke kan drømme og derfor ældes hurtig. Han er parat på at gøre hvad som helst for at kunne drømme. Og det inkluderer at stjæle børns drømme.

Filmen er ligesom Delicatessen en vild tur igennem et hav af sjove og finurlige detaljer. Man møder feks en lejemorder der bruger lopper udstyret med giftampuller.

Et andet eksempel er da børnebanden ska lave et indbrud i et hus. De prikker nøglen, der sidder i nøglehullet på indersiden af dørren, ud så at den falder ned på gulvet, for at få fat i nøglen så har de en lille mus med en magnet bundet til sin hale, musen blir lokket ind under døren med hjælp af revet tør ost som de puster ind under dørsprækken. Når musen er kravlet ind for at spise af osten og nøglen har sat sig fast til magneten så lader børne en kat hoppe ind af et lille vindue som står åbent. Katten jagter hurtigt musen ud under dørsprækken hvor børne kan fange den og snuppe nøglen.


Hele filmen er meget smuk på sin helt egen måde, og er spænnende fordi plottet er så mærkligt. Specielt karaktererne er de mest usandsynlige man kan forestille sig - det gør filmen til noget helt særligt.


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her