Pr3dator DK's blog
21-12-2006 - 03:54

Irreversible

 

 

En efter hånden gammel film som kan fås næsten gratis i Fona! Jeg fik lige lyst at skrive om og anbefale den til alle jer der læser dette.

Jeg tror det er meget svært at ikke skrive om denne film og samtidigt ikke afsløre noget som nogen sikkert vil mene er essentielt for filmen. Så dem der er sikker på at ska se filmen ska måske ikke læse videre, jeg vil prøve at kun inspirere til lysten at se filmen uden at ødelægge det for nogen.

Lad det siges med det samme, det er en uffatteligt barsk historie, som nok mest er kendt for sin meget lange voldtægts scene. Og selv om den ikke er helt ligeså klam som voldtægts scenen i Udflugt med døden (Deliverance), så er det vildt ulækkert. Nu ska det ikke forstås som film med voldtægter er noget som jeg går op i men de scener fylder utroligt meget i begge disse film.

En anden årsag til hvorfor denne film også er svær at skrive om er at den i bund og grund er meget simpel. Men som navnet også hentyder til så kører det hele baglænges. Det virker på samme måde som den anden også fremragende film Memento. Det vil sige at man ser filmens sidste scene først og derefter den næstsidste scene, og så videre.


Filmen starter meget voldsomt og hektiskt. Håndholdt kamera som kører frem og tilbage. Man følger to mænd som stormer ned på en bøssenatklub, mændene løber igennem de forskellige barer og små rum og afbryder forskellige uhumskheder i jagten på en bestemt mand. Der er meget mørkt og skummelt, det hele er kun svagt oplyst af rødt lys. Mændene finder ham de søger og en voldsom slåskamp starter!

Man forstår ret hurtigt at den mand som de to søger er den voldsmand som har overfaldet kæresten til en af de to mænd. Hun ligger for døden på et hospital men mere får man enlig ikke at vide for som sagt så kører filmen baglænges. Og det billede man får af to vilde mænd, især kæresten til pigen som er blevet mishandlet, er langt fra særligt godt og man aner ikke hvem man ska ha sympati for.

Her efter følger man så scene for scene, sefølgelig baglænges den dag der ender i et voldsomt slagsmål på en klam bøssebar. Og når man er helt tilbage til morgenen og filmens sidste scene så har filmens karaktær ændret sig fuldstændigt. Kameraføringen er meget mere rolig, lyset og farverne er mere rolige og dejlige, et par er dybt forelskede i hinanden og en bizar og gribende film stopper enlig med at være meget positiv på sin egen mærlige måde.

Filmen som er fransk, har to af mine favoritskuespillere i hovedrollen: Vincent Cassel og den evigt smukke Monica Bellucci. Jeg håber der er andre der får øjne op for denne film. Og jeg glæder mig til at høre hvad dem af jer der har set den synes.


Længe leve franske film. Se også Delicatessen, City of lost Children, Amelie, De blodrøde floder, Hadet med mange flere...


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her