Pr3dator DK's blog
17-04-2008 - 23:23

Billeder der brænder sig fast i hukommelsen...
Da jeg var lille så kom jeg tit i en Hobby-butik der solgte alt fra plastic byggemodeller til rollespilsfigurer og alt det der følger med. De havde en rodekasse hvor man kunne finde alt muligt gammelt lort. Bland alt det gamle ragelse så var der et blad der stak op som altid fangede mit øje. Det var nogle tabletop regler hvor forsiden var prydet af tre soldater med dødninghoveder malet på deres hjelme. Da jeg kunne se at det var tyske hjelme så regnede jeg med at det var tyske soldater fra anden verdenskrig.

I min unge livlige fantasi og fascination af krig så var dette et ret vildt billede af fjenden som truede verdensfreden for så mange årtier siden. Man kan roligt sige at billedet har brændt sig fast på nethinden.

Da jeg så mange år senere, i voksen alder, fandt ud af at soldaterne er finner og billedet er taget under den finske vinterkrig gør så faktiskt ikke billedet mindre "vildt". De fleste ved måske hvor ekstremt hårdføre finnerne var under denne korte krig som låg forud for den anden verdenskrig, og hvordan de ligefrem "slagtede" de numerært overlegne russerne og jog dem ud af landet. De hindrede Finland fra at blive indlemmet i det der senere skulle blive Sovietunionen, men dårlige fredsforhandlinger gav dem alligevel ret usle forhold mange årtier fremover.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her