Pr3dator DK's blog
13-04-2008 - 13:53

Mest ventede spil til X360
Ud over at vente på at Ubisoft laver en nyudgivelse af de første Ghost Recon-spil updateret med dagens teknologi og grafik, vilket jo desværre aldrig vil ske, så er her mine 3 bud på spil som har store chancer for at blive de næste store hits der kører i vores Xbox'e!

Star Wars: Force Unleashed (release: 26 september 2008)
Jeg har ellers indset at Star Wars er noget som hører hjemme i min barndom, noget som jeg kan huske som værende fantastiskt og magiskt på den der helt specielle måde. De spil og film som er kommet i nyere tid har overhovedet ikke på nogen måde kunne lokke mig, eller få den der fantastiske følelse frem i mig igen.

Eller sådan var det ihvertfald indtil jeg så trailere fra LucasArt's kommende "Force Unleashed". I virkeligheden så kan det ikke gå galt hvis man bare er parat til at bruge de penge og den tid der skal til for at få et sådant spil op at køre: Hele det fantastiske univers findes der, og skal bare udnyttes på den rigtige måde. Dagens spiludviklere har de værktøj der skal til for at få levere varen - så mangler der bare et plot og en historie som er troværdig og interessant inden for de rammer som det univers tillader.

I Force Unleashed vil du spille Darth Vaders "hemlige" lærling. Der vil undervejs upstå situationer hvorpå din måde at løse missionerne på vil føre dig enten til den gode eller den onde side af kraften. Spillet skal efter sigende også have forskellige slutninger baseret på dine valg igennem spillet. Og du kommer desuden i en prolog-lignende mission få lov at spille som Darth Vader - for første gang nogensinde!Efter at ha set denne tech-trailer var det at jeg for alvor begyndte at tro på at spillet har potentiale. Måden hvorpå de sammensmelter de tre fysik-engines på er ret imponerende (Havok, Euphoria og Digital Molecular Matter - DMM). Havok sørger for at de mange ting som du med kraftens hjælp kan kaste rundt med agerer som de vil gøre i et normalt univers med tyngdekraft. Euphoria er den engine som gør at non-characters i spillet agerer udifra deres omgivelser, feks kaster sig ned for at undgå at blive ramt eller griber ud efter ting hvis de falder. DMM simulerer objekter og materialers måde at reagere på, feks at glas splintres eller metal reagerer som det gør under forskellige typer af påvirkning. Alt dette skal gerne skabe et troværdigt univers og ikke mindst gøre at du aldrig oplever de samme ting to gange.

Det er jo et kæmpespil LucasArt regner med at levere og derfor er også den riscisi tilstede at det blir et kæmpeflop. Lad os håbe at de leverer varen (for en gangs skyld) og får vækket den indre dreng i os, (og at vi for guds skyld kan holde "truttelut hey hvad det går"-musiken ud).

Tjek trailers og interviews her!

———————————————————————————————————————————

Resident Evil 5 (release: ukendt)
Jeg kan tydligt huske den følelse jeg havde da jeg spillede Resident Evil, og især Resident Evil 2. Det med at noget i dig skriger om at få lov til at slippe for at spille videre fordi det bare er alt for uhyggeligt, samtidigt med at man bare er nød til at fortsætte ind igennem næste dør af ren nysgerrighed.

Egenlig så er jeg ikke så god til at spille denne type spil, min fantasi er for kraftig og jeg synes simpelthen det er for klamt. Derfor spillede jeg aldrig Condemned færdigt. Men hvor Condemned i mine øjne kun gik efter at skræmme livet af dig på de bedst tænklige måder så har Resident Evil altid prøvet at kombinere dette med en fed historie og puzzles som bringer helheden op på et højere niveau end bare ren uhygge.

At Resident Evil så også altid har stået for noget af det bedre grafik har jo bare gjort oplevelsen endnu bedre, og det blir spændende at se hvad Capcom får ud af Nextgen konsollerne. Ifølge Jun Takeuchi så har de arbejdet meget med lys og skygger, vilket jo de fleste andre moderne spil også prøver at gøre noget ud af. Men her så går Capcom lidt videre og vil gøre det til en del af spiloplevelsen, feks hvis man kommer udefra et oplyst miljø og træder ind i et mørkt lokale så vil du praktiskt taget være blind de næste mange sekunder før at dine øjne har vænnet sig til mørket. Det vil uden tvivel naturligt skabe nogle ekstremt klamme øjeblikke a'la dem som virkede så kunstigt i Doom hvor du er nød til at offre din lommelygte for at kunne holde et våben i hånden.

Få mere at vide i interviewet med Jun Takeuchi fra Capcom her!


———————————————————————————————————————————

Bourne Conspiracy (release: 27 juni 2008)
Jeg har både læst bøgerne og set filmene - og er dermed også et fan af franchisen, og formenlig også en af de mange mennesker som kommer til at købe dette spil. Jeg ved ikke helt hvad det er, men der er noget ved den historie, især i filmene, som tænder mig helt vildt meget.

Hvad de tre film gør som jeg ihvertfald kan sætte fingeren på er at de blander det europæiske med vilde spektakulære scener som på trods af at de er amerikanske film ikke er smurt ind i enorme explosioner og maskinegeværer med uudtømmelige magasiner. Dette gir et mere realistiskt look som nok et eller andet sted har været tiltrængt i filmens verden. Der er også noget utrloligt fængende ved at se en person som ligner alle os andre, men når han blir skubbet ud en ekstrem situation så handler han koldt og kyniskt på den mest brutale og effektive måde - sådan som vi nok alle et eller andet sted håber på vi selv ville kunne gøre det hvis det var nødvændigt. Tilsat i mine øjne (ører) et af de bedste soundtrack så er mesterværket en realitet.Hvad skal der så til for at gøre en vellykket film og spændende bøger til et ligeså godt computerspil? Ihvertfald mere end bare en ordenlig røvfuld af held da jo gode film historiskt set aldrig blir gode spil. Det hænger nok sammen med at spiludviklerne har meget mere penge at tjene på ved at skabe deres egen IP fremfor at skulle dele pengene med et filmselskab - og derfor kun for alvor har lagt sin energi i deres egne projekter. Ingen kan garantere at det ikke også blir sådan med dette spil - men hvis udviklerne bare vil det så har de her konceptet som i mine øjne kan bli det store hit.

Det virker dog også som de har fat i noget af det rigtige: Tag den fenomenale styring af din karakatær fra Rainbow Six, bland det med den akrobatik som du har i Assasins Creed og tilføj lidt dejlige kryderier så som likvideringer med sniper-riffel, slåskampe og biljagter - der er opskriften på det ultimative spil. Lad os håbe at det blir sådan med Bourne Conspiracy.Af de tre spil så er dette det spil som ser ud til at få den dårligste grafik - i mine øjne er dette et enormt vigtigt element, og for at et spil i min verdens skal blive et hit på trods af mindre god grafik så skal alt andet være helt i top. Og det er også derfor at jeg tror mindst på at dette spil af de tre. Men lad os nu ikke være negative på forhånd fordi hvad jeg indtil videre har set fra trailere og interviews så tegner det jo alligevel ret godt.

Så vidt jeg har kunnet se så vil man komme til at spille flere missioner som er taget mere eller mindre fra filmene - er det kedeligt eller sjovt? Jeg tror for det meste at det vil være ret cool, da man automatiskt vil føle sig "hjemme" og stemningen vil være der af sig selv. Men det vil jo nok også betyde at dem af os som har set filmene får mere ud af spillet end dem der ikke har set dem.

Jeg tvinger mig selv til at være optimist hvad filmlicensers fremtid overført til spil angår og håber på at dette blir et monster hit.

Se mere her!
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her