Pr3dator DK's blog
17-03-2008 - 13:08

Fremtidens Game-konsoller


Jeg er så småt allerede gået igang med at glæde mig til Xbox version 3. Jeg funderer bland andet over vilket medie spillene vil være? Vil det stadig være DVD (ret usandsynligt) eller bliver de nød til at bruge Blu-ray, eller kan det tænkes at de helt forlader det fysiske medie og kun bruger download - Det vil jeg ønske, så man slipper for et larmende disk drev.

Der har førhen blevet nævnt at fremtidens Xbox ikke kræver "særlige" Xbox-spil men afvikler almindelige PC-spil - Det vil også være noget som man som Xbox ejere kan håbe på, især da spillene til PC er cirka halvanden hundrede kroner billigere.

Vil Wii's impact på markedet betyde at Xboxen vil ha en lignende funktion med en bevægelig controller? Det ser jeg ikke nogen grund til, jeg tror personligen at det er en dille som langsomt vil forsvinde. Jeg er desuden ganske tilfreds med Xbox position som konsollen til det ældre publikum - det betyder så tilgengæld at Xboxen ikke vil være den foretrukne konsol når familien skal vælge. Men selvom jeg er tilfreds med at de fleste spil som udkommer til Xbox er spil som henvender sig til lidt ældre børn og voksne, så ville jeg alligevel ønske mig nogle flere deciderede børnespil som min søn kunne spille - uanset hvor meget han vil det så kommer han altså ikke til at få spille Call of Duty før om nogle år.

Konkurrencen set i retro
Den første konsol jeg havde var en PS1, og jeg var sådan set ret glad for den. Det der irreterede mig var ikke konsollen og dens prestanda, men Sony's griske forretningsmetoder. Inden man overhovedet kunne spille så var man nød til at købe et sølle 1mb memory card, som jeg så vidt jeg husker kostede 400 kr. Kablet der medfulgte var naturligtvis virkelig dårligt, så derfor var det en god idé at købe et nyt. Hvis man ville spille split screen med flere end 2 personer var man også nød til at købe udstyr. Det samme med system link - det krævede også special udstyr fra Sony. Jeg følte mig efterhånden så godt og grundigt røvrendt, især også da mange af spillene var nogle man gennemførte på 2-3 timer. En dag besluttede jeg at det var slut med at hælde penge direkte ned i Sony's lomme og fik chippet min maskine. Derefter så gik jeg ellers igang med at kopiere spil. Jeg gætter på at jeg havde et sted mellem 50-70 kopierede spil. Det skal siges at det er ikke noget jeg har gjort hverken før eller efter.

Sjovt nok så var den nylancerede Xbox ikke noget jeg købte uden betænkligheder. PS2 var udkommet, men den kom i en periode hvor jeg flyttede rundt mellem bofællesskaber og havde ikke mulighed eller penge til at købe den. Når der var begyndt at komme styr på mit liv så var jeg også begyndt at spille igen. Min gamle PC'er kunne stadig være med, men ikke ret meget længere.

Jeg havde på PC prøvet en demo af Splinter Cell - der var ikke noget tvivl om at jeg skulle ha det spil. Når det cirka et halvt år senere udkom "kun" til den nye Xbox så var det at jeg begyndte at overveje om jeg skulle købe et Microsoft produkt - det var jeg ellers kraftigt imod. Det var Splinter Cell der en januar-formiddag fik lokket mig ned i den lokale Fona. Ti minuter med min nye konsol og jeg vidste at valget var det rette. Godt nok var den grim, men hold da op hvor var det tjekket i forhold til PS2. En controller som var designet til at en voksen person ikke fik voldsomme kramper i hænderne efter 20 minuter. Indbygget harddisk, 4 indgange til hånd-kontroller, online funktioner med downloads og alt muligt andet - alt dette uden at man skulle ud og investere i dyre domme som hvis det var et Sony produkt. Sjovt nok så var vi ikke særligt mange som så denne fordel ved Xboxen fremfor PS2.

Først nu mange år senere har Sony begyndt at please kunderne med indbyggede harddiske og lækkre ting der følger med når man køber konsollen - men hvorfor er det lige de gør det? Selvfølgelig kun fordi at deres konkurrenter gør det og at de ikke længere har monopol. Sony fanboys aner ikke hvor meget de har Xboxen at takke for ;-)

Fremtidens konsol nr. 1
Hvilken konsol som blir den foretrukne i næste generation er svært at sige. Bland de nuværende konsoler så er det jo tydeligt at Wii, med sin pris og geniale nytænkning blir den største. PS3 skal nok overgå Xbox360 - fordi folk ikke er klogere. Men jeg tror ikke at det er noget de græder over hos Microsoft, hos dem går sikkert alt som planlagt, de har taget en ordenlig del af kagen og har bidt sig fast. De har desuden fået udviklingen vendt så at det er Sony som jagter dem og ikke omvendt. Det er der Xboxen skal konkurrere - de bør ha mulighed for at tekniskt set levere en bedre konsol, deres online funktioner bør kunne være overlegne - og hvis de også gør så at spillene fremover er nøjagtige de samme som til PC så vil brugeren have uendeligt mange spil at vælge imellem og udviklerne vil elske det. Så har Sony for alvor noget at være bange over.

Spørgsmålet er så bare om Microsoft også kan blive større end Nintendo? Spørgsmålet er om de føler at de behøver at blive større end dem? De kan, tror jeg, sagtens leve side om side uden at kannibalisere alt for meget på hinanden da deres målgrupper er anderledes.

Hvad ingen bør ønske sig er at Sony igen får monopol, det er de alt for griske til at kunne håndtere.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Følg Xboxlife her