Thomas.Madsen's blog
22-07-2008 - 00:52

Nyt afsnit til Peder!!

Detective Red was sitting in his office, frustrated. This last case was tearing him apart. "Hell of a last case" he thought, thinking about his retirement. This wasn't what he had planed. He wanted his last case to be an easy and quick investigation, instead he had a crimescene with no real evidence - no fingerprints, no clues. Only 23 corpses, killed mercilessly with a knife. And a pair of stained pants.

22-07-2008 - 00:28

Fortsættelse følger(og mangler)

  

Et glæde ved at spille computerspil, se film, læser bøger eller andet i den boldgade, er at få en god historie fortalt, så man kan sidde med en rar fornemmelse i mavsen og føle hele verden bare fungerer som den skal. En ting der så virkelig ødelægger denne glæde er teksten: ”To be continued”, lige meget om den så rent faktisk er der eller ej.

Åbne slutninger  er noget af det værste der findes, da de løse ender skal rettes op på i en nødvendig fortsættelse. Men inden vi går alt for meget videre, må jeg nok hellere lige forklare mig.

Der er forskel på åbne slutninger og åbne slutninger(ja, det skal stå to gange)!
Den ene er, hvor man efter bogen, spillet, filmen , eller hvad det nu måtte være, kan ”digte” videre og skal bruge sin fantasi på at få det hele med -  dog har man fået plottet serveret. Et godt eksempel ; The Prestige(mulige spoilers!).  The Prestige er en af mine absolut yndlings film, netop på grund af den geniale slutning.  Hvordan virkede den maskine? Kunne den virkelig lave kloner? Var det hele bare et tryllenummer?

Den trælse slutning er den skide fortsættelse følger. Et glimrende eksempel på denne er Half-Life 2 og dens skide ”Episode” spil.  Nu har jeg så gennemført Episode Two. Og det var da sådan set udmærket, selvom at Half-Life serien snart mangler lidt frisk vind for ikke at være alt for ensformig, men når jeg efter fucking  4 timer(!!!!) får en skide ”fortsættelse følger” slutning og skal vente 16 år på at Episode Three kommer, så er hele oplevelsen ødelagt.  Jeg  forstår ikke hvorfor Valve valgte at udgive alle episoderne som et spil, og tog lidt mere for et. På den måde var vi alle glade, og jeg ville synes at jeg sad med et ordentligt spil.

4 timer er aaalt for lidt for et spil, som tvinger en til at købe en fortsættelse. Jeg har stadig ikke helt forstået plottet der menes at være i Ep. 1 og Ep. 2. Der var lige ved at komme lidt guf på, men så slutter spillet. Og den spænding der næsten var, skal de nok få ødelagt i Ep. 3. Især efter jeg læste dette: ” We don't know entirely what's happening (with the story) in the next episode, but we're gonna figure it out!”(redigeret og taget ud af kontekst)  Hvad fanden?! Har de ikke skrevet Ep. 3 endnu? Er det ikke en ganske naturlig ting at man har en drejebog? Her er hvad i skal Valve:


1: Nye idéer. Spillene er ved at gentage sig selv en smule, jeg kunne f.eks. ikke altid huske om det var i Ep. 1 eller 2 at jeg havde været igennem dit eller dat, fordi er ens!2. Lav spillet længere, så jeg ikke kan nå at gennemføre det mens jeg sidder på lokum.
3: Lav en AWESOME historie og slutning, så jeg ikke føler mig snydt.
4: Giv nu forhelvede Gordon en stemme. Det der ”Oh, you are the silent type” begynder at være trættende. Et par cutscenes ville også være fedt.
5: Mindre loadtider.

Lige en sidste note: The Dark Knight bliver AWESOME!