Thomas.Madsen's blog
13-03-2008 - 21:16

Recycles - miljøvenligt blogkoncept(sådan næsten da)

Recycles kategorien er for gamle blogindlæg, og egentlig bare for gamle skriblerier. Så simpelt er det. Første recycle er en lille essay om tysk jeg skrev for et lille stykke tid siden.

Det herlige tyske sprog

Nogle mener at det tyske sprog, ikke skal snakkes mere end højst nødvendigt, det er jo Nazisprog, og de færreste synes, at nazisterne var nogle herlige gutter! Ikke desto mindre er det tyske sprog herligt, med sin nemme forståelse og halv-komiske ord. Eller rettere sagt, det har det ikke! Det har derimod den lettere for danskede version af tysk. Dette type tysk, også kaldet for "broktysk", en sammentrækning af gebrokkent tysk, benyttes oftest af os der ikke klarede os så godt i skolen, og i stedet valgte at blive dørmænd! Dette er dog en hel anden historie, og er vidst nok også stjålet andetsteds fra.

Broktysk kan bruges i alle slags samtaler, og kan forstås af alle undtagen amerikanere og folk fra Sjælland - de kan snakke Valby-engelsk i stedet, og dette kan til gengæld ikke forstås af nogen, heller ikke amerikanere!
En typisk samtale på broktysk snakkes med en hvis energi, som ikke er set lignende. En typisk samtale indledes oftest med et høfligt "Guten Tag meine Deutsche Freund!"
Herefter kan den strækkes over alverdens emner, lige fra politik til mælkeprodukter, Bratwürst til Läderhosen. Den typiske broktyske samtale snakkes smilende, på en pokkers flabet, men samtidig charmerende måde, som giver en lyst til at gennemtæve og samtidig kramme vedkommende.
Broktysk stammer fra de dybe miner i det kolde nord, men kan også komme fra de hashtunge sind på fra Fårvang Skole, i hjertet af Jylland, sådan ca. midt på hovedvejen mellem Århus og Viborg. Dette er umuligt at finde ud af på grund af manglende beviser.

Første registrede brug af broktysk var i 1963, overraskende nok var det en amerikaner, der første gang brugte dette sprog offentligt. Det var den 26 juni, i Berlin. Ved en talerstol foran Schöneberg Rathaus, stod en omtrentlig gennemsnitlig høj amerikaner foran 120 tusinde vilde preussere. Manden var Præsident John F. Kennedy, og han sagde de berømte ord; "Ich bin ein Berliner".
Herefter steg det tyske wienerbrødsalg 475%.

Derudover er det ikke meget at sige om dette fantastiske sprog end; "Danke Schön!"

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.