TerrificFalcon's blog
17-12-2014 - 18:46

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes er stærkt undervurderet

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes er stærkt undervurderet og jeg ved godt hvorfor.

De fleste bemærkede nok, at der tidligere på året udkom et nyt Metal Gear Solid-spil - en prolog til The Phantom Pain, som udkommer næste år. Spillet fik til dels gode anmeldelser, men mange nyhedssider, for eksempel Kotaku, fremhævede et af spillets store problemer: Du kan gennemføre det på under 5 minutter (hvis du altså er en del af verdenseliten når det kommer til speedruns).

Jeg ser det ikke som så stort et problem. Det er faktisk lidt morsomt. Flere af de store rollespil, såsom Fallout 3 (23 minutter),  Elder Scrolls V: Oblivion (3 minutter) og lignende kan klares utroligt hurtigt. Her er der naturligvis udnyttet nogle kloge tricks i spillet, men selv uden dem skal der ikke meget mere end en time til, hvis man skynder sig alt hvad man kan.
Skulle man tro min Xbox One, så har jeg spillet Metal Gear Solid V: Ground Zeroes i omtrent 28 timer. Der er nok en smule inflation der, men vi er i hvert fald over de tyve - hvilket jeg egentlig ikke synes er helt værst. 

Men hvad er Metal Ger Solid V: Ground Zeroes egentlig?
Jo, det er:
1) En direkte fortsættelse til Peace Walker og en fantastisk prolog til The Phantom Pain.
Har du spillet Peace Walker? Det burde du - et fremragende spil, og Xbox 360-udgaven i HD er ofte på udsalg for ikke særligt mange monetter. Ground Zeroes er en god fortsættelse af historien derfra, og historien lægger fundamentet for The Phantom Pain, som udkommer i 2015 og højst sandsynligvis bliver et af årets bedste spil. En god prolog, til et spil man bør spille - det kan man da kun holde af. Historien i spillet er mægtig fin - Snake skal bryde ind i Omega Base (inspireret af intet mindre end Guantanamo), for at redde et par gamle bekendte fra Peace Walker. I bedste Kojima-stil er der nogle fantastisk flotte cutscenes, og det føles som en dejlig afslutning på det ene spil, og en dejlig start på det andet. Det er meget mere end en 'glorificeret demo', som nogen har valgt at kalde det.

2) En fantastisk gameplay-mæssig oplevelse
Ground Zeroes er lige det rette mix af action og stealth til at det ikke bliver for sjappet. Hovedmissionen lægger bestemt op til, at man sniger sig rundt på basen og finder de to fanger, man skal befrie, men der er intet i vejen med at skyde et par soldater. Den måde våbnene fungerer i spillet på er dejlige, og Metal Gear Solid-serien har ikke fungeret så godt, som den gør her. Sidemissionerne byder på både stealth og action, og selvom de ikke alle sammen er lige gode, så er de bestemt alle sammen værd at spille.

3) Et spil med en stor mængde replay-ability
At gennemføre Ground Zeroes hovedmission tager ikke 5 minutter første gang, bare rolig - lad være med at kigge på guides ellers lignende. Man kan sagtens få et par timer til at gå med første gennemspilning. Når den så er klaret, så er der selvfølgelig muligheden for at skubbe sværhedsgraden en tak op, samt muligheden for at gennemføre missionen igen, med en højere rang, og åbne op for flere våben. Der er en god portion udfordringer i missionen, som kan gennemføres, såsom at skyde samtlige fjender på banen. Jeg har personligt spillet missionen på den anden side af 20 gange, og jeg er ikke træt af den endnu. Det er en dejlig struktur, og en rigtig veludviklet mission.
Der er selvfølgelig også 6 sidemissioner, man kan kaste sig i gang med, som alle har forskellige kvaliteter. Disse missioner foregår ligeledes på Omega Base, men der er andre mål og små ændringer (såsom tidspunktet på dagen og fjendernes adfærd). Disse missioner går for eksempel ud på at skyde et par snig-skytter, og så slippe væk fra basen, at springe specifikke ting i luften, at hente et bånd, uden at blive set, og slippe ud igen, eller som Raiden (kendt fra Revengeance), at skyde nogle såkaldte Bodysnatchers, som stjæler soldaternes kroppe. Alle disse missioner lægger op til at man spiller dem igen og igen, og det er svært at lade være, i jagten på en S-rang.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes ser fantastisk ud (tag bare et kig på nogle screenshots - det ser endnu bedre ud in-action), har en god historie, fantastisk gameplay og det er bestemt muligt at bruge mange timer på det, hvis man er typen som kan spille gennem de samme missioner flere gange, i et forsøg på at åbne op for flere ting og ramme en højere score.

Hvis du har adgang til den amerikanske Xbox Games Store, så koster spillet 6,60 dollars (omkring 40kr). På den danske koster spillet 51,50kr, men der er ingen tvivl om, at det er alle pengene værd - en varm anbefaling herfra. Jeg tror lige, at jeg tager en tur til igennem Omega Base.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her