TerrificFalcon's blog
28-12-2012 - 23:46

2012 - hvad skal jeg med et diskdrev?

Kan du, uden at snyde, huske hvilket spil, som lige nu sidder i din Xbox - og før det? Og før det endnu engang!?

Jeg blev nødt til at tjekke, for at se, hvornår jeg sidst havde haft åbnet mit diskdrev. Jeg kunne ikke umiddelbart huske, at det sidste retailspil i min Xbox har været Midway Arcade Origins d. 2. december. Før det røg Of Orcs and Men i maskinen d. 2. november, og før det var det XCOM Arcade Origins, som jeg sidst spillede d. 12. oktober - og der havde det vel siddet i drevet i et godt stykke tid.

Det er skam ikke fordi, at jeg spiller mindre Xbox end jeg tidligere har gjort, at mit diskdrev kun er blevet åbnet 3 gange på 2½ måned - det er heller ikke direkte fordi, at der er sket et kvalitetsfald i retailtitler, men snarere fordi at Xbox Live Arcade-titler er blevet seriøse Game of the Year-kandidater.

Da vi hørte om den nye Xbox i starten af året/slutningen af sidste år, alt efter hvor man har sine rygter fra, var et af rygterne, at der slet ikke vil være et diskdrev med til den nye Xbox (nyeste rygte siger dog blu-ray drev). Jeg tænkte, at det ikke kunne fungere. Det ville blive en Netflix-maskine, ikke en seriøs spillekonsol der kunne stå på egne ben mod Playstation 4. Men så skete hele 2012.

Jeg kan nævne dem i en lang køre, og vi kan lige så godt starte med et af de bedste: The Walking Dead. Rock Band Blitz. Mark of the Ninja. Guardians of Middle-earth. Magic 2013. Dust: An Elysian Tail. Spelunky. Minecraft. Virtua Fighter 5: Final Showdown. Fez. The Splatters. Trials Evolution. Sine Mora. Alan Wake's American Nightmare.

Fællesnævnerne med de her titler er, at de alle sammen er gode spil, som er udkommet i år - og så er de alle sammen udgivet digitalt på Xbox Live Arcade. De er grundene til, at jeg har retail-spil, som jeg endnu ikke er begyndt på, og endnu flere, som jeg ikke er blevet færdig med. De er grunden til, at jeg lige pludselig ikke er bange for en konsol uden disk-drev.

I genkender sikkert mange af titlerne. The Walking Dead har allerede taget Game of the Year-kegler. Rock Band Blitz er et alternativt Rock Band spil, som total fan-service, og så er prisen så åndssvag lav, at det er lige til at grine af. Guardians of Middle-earth er et utroligt vellykket forsøg på at bringe en konsol-fjendtlig genre, nemlig Multiplayer Online Battle Arena, til konsollerne. Magic 2013 er det spil, som jeg har spillet allermest i år, nemlig over 150 timer - og så har det kostet lige så meget, som et spil i GameStop's bargain bin! Fez er endnu en af årets stærkeste single-player-oplevelser, og det koster kun det samme som et par store flasker cola.

Hvis I ikke har spillet titlerne på listen ovenstående, så er I gået glip af nogle af de bedste spil i år - skjulte juveler, om man vil. For der er sket en revolution, et komplet spring i kvalitetsniveau. Mens at endnu flere end før klager over et nyt Call of Duty, så er det sådan nogle her juveler, som folk går glip af.

2013 bliver et spøjst år, når man tænker over, hvilke titler der er udsyn til. Ja, der både nyt Dead Space, Bioshock, Tomb Raider og Gears of War - men der er også sæson 2 af The Walking Dead, der er Magic 2014 og endnu flere gratis opdateringer til Minecraft, og endnu mere support til Rock Band Blitz og Guardians of Middle-earth - og så er der sikkert lige så mange overraskelser fra sidelinjen, i samme stil som Fez, Dust: An Elysian Tail og Sine Mora.

2012 har væet en øjenåbner for mange af jer, håber jeg. Det har været året, hvor Xbox Live Arcade for alvor har været helt gennemsyret af ekstremt gode titler, hvor originale IP'er har brudt frem til topkarakterer på utallige online-magasiner. Der findes både vanvittige nyskabninger og gode gensyn med gamle genrer - til en brøkdel af prisen på et retail-spil.

Mit diskdrev kan rende og hoppe - vi ses i 2013, og jeg glæder mig allerede. 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her