TagEnKiks's blog
23-02-2011 - 15:17

PTQ'ing as a noob..


PTQ står for Pro tour qualifier og er inden for magic en turnering, som bliver afholdt ca. hver 3 måned. Med worlds som den 4. og sidste på året. Altså toppen af poppen inden for magic spillere og dermed også den sværeste turnering, at få adgang til.
Sidste Pro tour var i Paris og vinderen blev Ben Stark, som kunne gå derfra med en check på 40.000$. Så hvis man tror der ikke er penge i magic, så kan man godt tro om. Den totale præmiepulje i Paris var på 230.000$.
Det er dog ikke pengene, som skal rykke i en! For så er magic det helt forkerte spil at give sig til. Det skal lige siges at der ved Pro Tour Paris var fem danskere med, så det er muligt at komme med.

Derfor kan man vel godt sige, at det som relativ magic noob er et lidt dumt mål at sætte sig! Og selvom jeg ikke regner med at lykkes, så skal forsøget i hvert fald gøres.

Næste Pro Tour er i Nagoya, Japan. Hvilket må siges at være hulens langt væk.

Første skridt på vejen startede på MTGO (Hvilket er magic onlines platform). Formatet var sealed og 212 var tilmeldt.


Sealed går simpelt ud på at du får seks boosters med 15 kort i hver. Man har nu 20 min til at bygge ens deck. Hvilket sætter krav til hurtig evaluering af ens kort og sammensætte et deck af 40 kort. Her skal der tænkes synergi og powerlevel i ens kort. Som altid er der lidt held indvolveret, da man kan være heldig at åbne gode kort eller dårlige kort! Men en god magic spiller burde altid være i stand til at sammensætte et ordenligt deck.

Mit held var ikke videre godt og det lykkes mig kun at åbne en bombe:


Steel Hellkite er dog en bombe, som skal tages alvorlig. Han passer i alle decks på grund af hans cost (6 colorless) og får man lov at untappe (får turen igen) med ham på bordet. Så burde vejen til sejr være lige til. Hans problem er at han dør til stort set alt removal og man skal derfor gerne have tømt sin modstanders hånd inden man smider ham.
Han viste sig dog også at være en vigtig medspiller på vejen og gav mig et win eller to.

Det skulle dog vise sig at min eller faktisk mine allstars skulle blive to kort.


Denne combo vandt mig flere spil end noget andet. Alt i alt var min sealed pool i orden, men på ingen måde noget ekstra ordinært.
Da dette var min første PTQ var jeg selvfølgelig lidt spændt da første kamp skulle i gang. I hvert fald så spændt man kan være, når man sidder alene i ens lejlighed foran ens computer, alene med et glas cola.
PTQ'en startede 15.00 og ca. 15.25 gik første runde i gang.

Vil ikke gå i detaljer med alle kampene. Da jeg tvivler på nogen gider høre om dem. Vil dog komme med lidt højdepunkter.

Game 1:
Min modstander er på play og går tur 2 myr:


Hvilket er definitionen på en god tur i Scars of Mirrodin Limited. Mana acceleration er altid godt. Ikke sindsygt, men stabilt og hjælper en med at curve ud.
I min tur 2 spiller jeg også en myr og alt ser jo fint ud.
Min modstand får turen og snap spiller Sword of Body and Mind:Og jeg var in a world of pain. Det skulle også vise sig, at tre ture efter var mit deck næsten tomt. Hans board var fyldt og mit total tomt. Jeg var altså blevet raped i mit første PTQ spil.
Min eneste chance mod dette kort var at trække en af mine få outs. Nemlig Oxxida scrapmelter og Revoke Existence. Heldigvis fik jeg i både spil to og tre, samlet min combo og han bliver total kørt ned og jeg havde vundet min første runde.

Når man vinder en runde i magic får man 3 point og 0 for et nederlag. Ikke underligt. Derfor er det jo også meget simpelt at jeg i næste runde skulle spille mod en der også vandt.
Her spoller vi lige tiden lidt frem. Klokken er nu blevet ca. 19.30 og efter 4.5 times magic er jeg 4-0. Noget jeg aldrig havde forventet skulle ske.

Vi er i runde fem, spil tre.
Har holdt en lidt risky hånd og mit eneste kort på bordet er Tumble Magnet:


Imens vælger min modstander at spille Elspeth Tirel:


Uden noget press på bordet er jeg nu total ****'ed. Han laver tre tokens og er nu på vej til at give mig mit første nederlag. Det bliver min tur og jeg trækker et land. Nu er jeg for alvor nede i et hul. Har allerede skrevet Good Game og er klar til at scoope. Det bliver hans tur og han vælger at +2 og få 3 liv, spiller en myr og angriber med tre tokens.
Han giver turen videre og jeg trækker:Et kort jeg fuldstændig havde glemt, jeg havde sideboarded ind. Sammen med tumble magnet var jeg i stand til at fjerne hans Elspeth Tirel og fuldstændig vende tempoet i spillet.
Med et par dårlige topdecks fra ham, er jeg i stand til at hive min 5. sejr i træk.

Klokken er nu 20.00 og jeg har spillet 5 timers magic. Hvilket godt kan mærkes. Man kan tro hvad man vil, men magic kræver en enorm koncentration og derfor er det mentalt hårdt. Med 212 tilmeldte skal vi spille 8 runder og derefter top8. Jeg kan altså se frem til mindst 2-3 timers magic og måske en top8 med 2-3 timer mere. 8-0 er sikker på top8, det samme er 7-1 og 6-2, kan være heldig på tiebreakers.

Vi var 4 tilbage på 5-0 og jeg skulle derfor møde de andre gode spillere med stærke decks. Og det skulle hurtigt vise sig, at der havde været folk meget heldigere end mig.
Mit held forlader mig fuldstændigt og det ender med at jeg ender 5-3. Hvilket overhovedet ikke er nok til top8 og lidt demoraliserende efter i min første PTQ at være gået 5-0.

For folk der kender kortene, kan jeg lige hurtigt komme med hvorfor jeg tabte:
Runde 6: Mimic Vat og Nim Deathmantle tre spil i træk. Taber i 3. spil efter en række dårlige topdecks.
Runde 7: Wurmcoil Engine tur 4 to spil i træk. Efterfuldt af to gange Sunblast Angel
Runde 8: Mulligan og mana screw to spil i træk og perfekt curveout fra min modstander

Folk der er interesseret i at se kortene kan slå den op på:
www.magiccards.info

Mit første forsøg på at komme med til Japan og en Pro Tour, endte altså i en lidt bitter 5-3. Set i lyset af jeg var 5-0. Men alt i alt en positiv oplevelse og noget der giver tørst efter mere. Jeg endte som nummer 27 ud af 212 og vandt seks boosters. Så fik det tilbage, jeg havde betalt for at være med.

Følg med næste gang, når jeg skal give Extended et forsøg. Et format jeg aldrig har spillet og derfor skal til at øve på. Det bliver helt sikkert et trainwreck! Men hey.. Man skal spille for at vinde.

/Undskylder alle stavefejl og grammatiske spastiske udfoldelser. Og så må vi håbe der findes mindst en person, der orker at læse denne blog helt igennem

Følg Xboxlife her