TagEnKiks's blog
07-05-2009 - 15:26

En sejr for fodbolden eller købt dommer?

Alle fodboldfans sad i går og så dette års mest dramatiske kamp. Nemlig kampen imellem Chelsea - Barcelona. I dag er så diskussionernes dag, glædens dag for Barcelona fans og sorgens dag for Chelsea fans.

Men hvem fortjente egentlig at gå videre? Var det fodbolden som sejrede da Iniesta efter endnu et dårligt indlæg af Daniel Alves og en enkelt misser i Chelsea defensiven, satte bolden ind bag Petr Cech?

Det var tydeligt allerede fra første kamp at det var to forskellige fodboldfilosofier der mødtes og skulle kæmpe om den sidste plads i finalen. Dette blev slået fast allerede i den første kamp, da Chelsea parkerede bussen foran eget mål og spillede primitiv fodbold. Meningerne efter kampen var dog delte! Over alt i fodbold england blev Chelsea rost for deres "giv-Cech-bolden-og-spark-den-til-valdes" stil. Barcelonas ellers frygtede offensiv blev fuldstændig neutraliseret. Hvis man ser bort fra Eto'o, Bojan og Hlebs chancer, der på en god dag havde givet mindst et mål.
En enkelt kendelse ved Henry, som skulle have straffe fik dog ikke den store opmærksomhed eftersom kampen roligt endte 0-0. Ballack fik på tysk manér snydt sig uden om et rødt kort. Da han billigt slap for at fratage Barcelona en chance og plantede en hånd direkte i hovedet på Iniesta.

Disse lettere tvivlsomme kendelser fik dog ingen nævneværdig betydning, men kunne have ændret kampen på Camp Nou og ikke mindst kampen på Stanford Brigde, som ville have manglet Ballack.

Kampen blev afviklet af et hårdt og brutalt spillende Chelsea, som på fineste vis stoppede den ellers ustoppellige Messi. Dette blev gjort ved spark i haserne, skub i ryggen og andre svinestreger, som på tydeligstevis blev vist i optakten i går. En taktik Bayern også prøvede med Van bommel i spidsen, men uden held! Det lykkedes dog chelsea til perfektion.
Chelseaspillerne var dog ikke i tvivl om Bosingwa og hans kundskaber med en dvd og fjernbetjening, der havde fundet den gyldne løsning til at neutralisere Messi.

Optakten til gårdagenskamp var fyldt med Barcelona og Chelsea spillere som var ude i pressen og erklære det ene og andet. Barcelona ville stadig angribe og Chelsea havde bare været gode på Camp Nou.

Kampen igår var en intens kamp, som blev åbnet med et brag af et mål. Et mål der blev sammenlignet med Zidane's gyldne mål i Chl-finalen mod Leverkusen. Der var dog bare en forskel. Zidane gjorde det med sådan en finesse at man kunne se ham gøre det 1000 gange og stadig sætte den samme sted. Hvor Essien kunne have prøvet 1 million gange og aldrig ramme den på samme måde igen. Men i sandhed et flot mål.

Dette mål kom til at forme kampen og Chelsea pakkede sig ned igen. Dog mere fokus på kontraangreb og dem kom de også frem til. De skulle også have lukket kampen og sendt Barcelona hjem. Drogba var dog en af de store syndere og han havde chancen for at lukke kampen. Imens forsøgte Barcelona at spille den eneste form for fodbold de kan. Dog var de tydeligt ramt af manglen på Marquez, Puyol og Henry. Det var ikke et Barcelona hold i balance, men de blev ved med at prøve.

Imens havde vi de ellers kontroversielle situationer, hvor Chelsea i den grad skulle have et straffe. Dog må jeg erkende at resten bare var Chelseas grimme ansigt der blev vist. Bedst illustreret ved Anelka, som havde problemer ved at blive stående på benene og derved et rødt kort til Abidal. Et kort der aldrig skulle have været givet. Chelsea og især Drogba, som er verdens fysiske stærkeste hold brugte enhver given lejlighed til at smide sig og føle sig forurettet. Kampen var fyldt med film og Drogba tilbragte mere tid flæbende, liggende og stilstående end han gjorde på at lave noget. Imens tog Messi, Iniesta og co. imod det ene spark efter det andet! Den ene grimme tackling efter den anden. Kun for at rejse og følge den plan som var lagt. Medierne kalder det dumt og andre roser Barcelona for at holde ved den taktik, som har gjort dem til denne sæsons bedste offensive hold.

Det hele kulminerede i 92. min! Da et dårligt indlæg fra Alves, efterfuldt af en fejl af Essien, gav Iniesta Barcelonas eneste skud på mål og hvilket mål. Som Barcelona fan var jeg hele huset rundt og oppe på maks puls. Det umulige var sket og Barcelona var få minutter fra finalen. De sikrede sig dog også billetten!

Dårlig dommer, fejlkendelser eller ej. Jeg er på intet tidspunkt i tvivl om det bedste hold er i finalen. Det var i sandhed et fantastisk øjeblik.Følg Xboxlife her